BMW Е39 Engine start push button
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
BMW Е39 Engine start push button
За колегите които си падат по ъпдейтите - едно интересно решение за мястото на СТАРТ-бутон за палене на двигателя вместо от контактния ключ

От тази тема:
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1451947

От тази тема:
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1451947
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
Re: BMW Е39 Engine start push button
Извинявам се за офф-а но все път като видя или чуя енджин старт се сещам за филма 2012 руснака с какъв диалект запали бентлито....
Иначе колега идеята е добра и все едно фабрично става със запалката

Иначе колега идеята е добра и все едно фабрично става със запалката

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Ако в форума има някой който би се занимавал да го направи,нека каже цена и да действаме,макарче ми откраднаха чейнджъра и слушам музика от тия с флашката дето се пъха в запалката..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 525
Като гледам бутона може да се сложи на 10 места но да се получи ефекта 1 към 1 с Е90,бутона се натиска еднократно без задържане,това на 100% го поддържа модул за дистанционно палене и самия бутон ако се върже към модула ще стане супер,понеже като подадеш ток на информационния кабел на модула той прави проверките дали е дръпната ръчната спирачка или натисната крачна и след като запали взема информация от динамото че зарежда и преустановява дейност,но все пак ако колата ви не пали с малко въртене модулът прави още един-два опита така че да запали.Според мен това е професионалният и оригинален вариант за копирането на палене с бутон или който иска може да го сложи за гъзарийка но като седне да го държи докато запали.Единствено за крайния резултат влияе цената разбира се,ако един бутон е 100лв. и модула е примерно 150лв.цената скача но всеки може да предцени колко иска да се доближи до оригинала,аз лично имам монтиран модул и бих си купил бутон да си го направя.Надявам се да съм бил полезен.
Също така ето и схема на свързването само с бутон,не се притеснявайте че пише Е36-Е46 той реда е един и същ на една камара коли.
viewtopic.php?f=65&t=237007
Също така ето и схема на свързването само с бутон,не се притеснявайте че пише Е36-Е46 той реда е един и същ на една камара коли.
viewtopic.php?f=65&t=237007
- E36-Power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i
Нелоша идея и подържам мнението на колегата, който казва, че има много места на които може да се инсталира този бутон. Решението е индивидуално. На мен лайсната зад волана ми харесва повече, но там имам бутон за автопилота.
От една страна май е повече за красота отколкото за екстра в смисъл такъв, че на новите модели само пъхаш ключа и натискаш, (там е осветен), а в този случай въртиш - даваш контакт и търсиш бутон (особено в тъмното). Нещо операциите са повече особено ако трябва да отваряш запалката. Ако някой се захваща ще трябва да се направи грамотно и само при едно натискане да върти и като запали мотора да спре, а не да го държиш като на трактор. От друга страна трябва така да стане , че при запален двигател бутона да не действа иначе не ми се мисли ако се инсталира в запалката и някоя "Кака" реши да си запали цигара от там.
От една страна май е повече за красота отколкото за екстра в смисъл такъв, че на новите модели само пъхаш ключа и натискаш, (там е осветен), а в този случай въртиш - даваш контакт и търсиш бутон (особено в тъмното). Нещо операциите са повече особено ако трябва да отваряш запалката. Ако някой се захваща ще трябва да се направи грамотно и само при едно натискане да върти и като запали мотора да спре, а не да го държиш като на трактор. От друга страна трябва така да стане , че при запален двигател бутона да не действа иначе не ми се мисли ако се инсталира в запалката и някоя "Кака" реши да си запали цигара от там.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
тва още от едно време го правихме на ладичките със бутон от трифазно ПВ (вклювател- една бяла кутия със зелен и червен бутон )

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
На мен лично въобще не ми допада идеята да се преработва включването на стартера от контактния ключ на допълнителен бутон, както и доста други "подобрения" които съм виждал.
Просто ми се стори интересно мястото което са избрали за бутона....
Просто ми се стори интересно мястото което са избрали за бутона....
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Винаги съм си мислил как може немците да сложат запалката толкова гадно там...Много пъти ми е излизала в гнездото при прибрано положение и я бутам с бъркалка...
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
това с бутона е интересно, но не ми допада идеята давам на контакт и бъркам да завърти стартера, ще е много по добре ако се направи 1 натискане дава контакт 2-ро пали, 3-то гаси мотора
http://vbox7.com/play:4e098067
http://vbox7.com/play:4e098067
И все пак остава завъртането на ключа за да се отключи механично волана, което обезсмисля идеята на бутона (лично мнение)
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 525
Въпрос на доработки,всеки ключ си има чип и този чип дава инфо на компа а то може да се ползва за направата на на следната схема: слагаш ключа в определено гнездо и колата дава контакт,чукваш бутона-пали,чукваш пак-гаси,вадиш ключа-изкл.
Всичко е възможно,и там по-горе къде писа колегата да търси бутон в тъмното-не е така щото бутона свети.
Всичко е възможно,и там по-горе къде писа колегата да търси бутон в тъмното-не е така щото бутона свети.
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
Може пък да си го направиш с едно електромоторче. Като вкараш ключа и да се завърти до определеното положение. Другия вариант е като вкараш ключа и да се отключи волана. И в двата случая ми се струва, че е много занимавка за едната гъзария, но който го кефи ... 

Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
tsb_bg написа:И все пак остава завъртането на ключа за да се отключи механично волана, което обезсмисля идеята на бутона (лично мнение)
идеята е ключа да стане като на е90, с електрическа ключалка за волана, в този форум дето беше постнал има някакви скици за място за ключалка точно като от е90
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Тя е електромагнитна, но при е90 има още две системи за защита....
- van_helsing
- кандидат ентусиаст
-
Интересно е да се види,но не бих си го сложил в колата!
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2