Печка вебасто тече вода от ауспуха

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Печка вебасто тече вода от ауспуха

Мнение от penio » 16 Дек 2009, 0:32

След 300 зора успях да си монтирам печката, която купих миналата седмица от форума.
Става дума за вебасто от е30. Запали от първия опит за моя голяма изненада :D но я спрях малко след това.
При втората проба запали трудно, връщаше дим понякога през смукателния маркуч и след 1-2 минути работа започна от ауспуха да капе вода или антифриз. За 10ина минути направи прилична локвичка около една педя диаметър, която ме съмнява да е конденз. Не са много колегите със печки, но моля някой да сподели дали им капе от ауспуха вода докато работи печката а ако някой знае как се ремонтира ако е развалена - една каса вируална бира печели моментално.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Печка вебасто тече вода от ауспуха

Мнение от tsb_bg » 16 Дек 2009, 0:58

Не би трябвало да тече нищо от ауспуха
Виж и тук:

http://avtonomenotoplitel.webasto.com/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Дек 2009, 1:30

само че я кажи за кой ауспух става въпрос, защото ако си я вързал към тоя на мотора нормално да има конденз в тоя студ
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 16 Дек 2009, 12:07

Ауспуха на печката се има предвид.
Предполагам или някое уплътнение пропуска или самата горивна камера има пукнатина.
Ще се разглабя, това е ясно.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Gazeto_22 » 27 Яну 2011, 19:07

здравейте аз имам същия проблем с моита само че вместо вода си тече нафта.Кагато я включа препушва леко и след това започва да тече нафта от аспуха ако някой може да помогне ще сам му благодарен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 28 Яну 2011, 18:02

Ей, как я съживи таз тема. При мен се оказа, че уплътнението на помпата е прецакано, както и пласмасата на самата помпа. Сега печката залежава в гаража и чака да я закарам на стругар, да изработи някъв фланец, да та мога да вържа маркучите за вода.
---
А при теб, колега, предполагам че нафтата не успява да се запали. Ако е така, то проблема е или в свещта или не и достига ток. Пробвай да запалиш печката, докато двигателя работи. Ако запали значи не достига ток и ще трябва допълнителен акомулатор.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 28 Яну 2011, 23:26

Привет Колеги,
да питам, колко горе-долу излиза поставянето на тази екстра?
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 тд
Мечтае да кара: самолет
Детайли за колата: невзрачна

Мнение от BMario » 28 Яну 2011, 23:40

Сервиза на "Webasto" в София се намира в квартал Враждебна срещу ОМВ-то на Ботевградско шосе,но цените се понасят само с Валидолче :mhihi:,но за установяване на повреда взимат двайсетина лева.
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 29 Яну 2011, 0:07

Общо взето не си е занимавка да си монтираш печка. Главобола е толкова голям, че като я подкараш и вече си пуснал обява в продава :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 29 Яну 2011, 1:50

Zubcho написа:Общо взето не си е занимавка да си монтираш печка. Главобола е толкова голям, че като я подкараш и вече си пуснал обява в продава :)

Ако си перфекционист - да. Определено, много трудно ще го докараш като фабрично монтирана печка, ако нямаш абсолютно всички компоненти. Маркучи за вода, кабели, модули, втори акумулатор и тн. Моя монтаж ми отне един цял ден, като най-голямата заигравка е горивопровода, след това - водните съединения и накрая окабеляването. Не знам как да я вържа към бордовия комп, но печката си има таймер, както и втори акумулатор и трябва но ... и за там трябват кабели и модули разни, които ги нямам. Разправия си е.
Изображение

Назад към E34