Относно The Best Of и авторското право....

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Относно The Best Of и авторското право....

Мнение от Dimo » 15 Яну 2006, 12:57

Най после успях да довърша това с което се бях нагърбил от доста време, въпреки, че то беше готово от доста време и само техническите проблеми ме възпираха да ви го представя.

Та значи понеже от доста време ръководството на този форум се чуди как да възпре краденето на авторски материали от темите в The Best Of и разпространяването им по други форуми, като тяхна собственост, аз вече мога да представя своето решение по въпроса.

Преработих темите от The Best Of във PDF файлове, като всички те носят емблемата на БМВ Клуб България. Материялите са защитени чрез Adobe Acrobat от копиране и принтиране.
Свободни са за разпространение и могат само да се четата, като както казах носят емблемата на този клуб и мисля че това е достатъчно за да разбере читателя им, кой е автора на тези теми!

Сега бих искал да ви помоля да разгледате материалите и да дадете своя коментар, като кажете какво ви харесва и какво не, от доста време мислех над този проблем и по добро решение не ми хрумна.
Знам че Акробата не е най сигурната програма на света, но нисля че е достатъчно разпространена и предлага доста прилично нивоп на защита.

Благодарение на AsenX материалите са качени вече тук:
http://hosting.data.bg/bmw/BMW%20Club%2 ... 0Articles/

Ако считате че има тема която е достойна за The best of и не е преработена, може да пишете тук и ще се заема с проблема!
Освен тези теми съм преработил и някои други от останалите подфоруми понеже ми се сториха важни. :winky:

МИ тва е, четете, чакам коментарите ;)
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 15 Яну 2006, 14:42

Браво! Страхотна работа! В Дъ бест оф могат да останат примерно само темите и вътре линк към пдф-а.
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

има

Мнение от yoz » 15 Яну 2006, 21:06

имаше не лоша тема за аеродинамиката и как жлияе тя на разхода на гориво стабилност. В нея се включи пилот на самолет -човека разбира от тези неща. Казваше се " коефициент на съпротивление ". Би могла и тя да влезе в Thebest
LOOK, LEAN, TURN

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 15 Яну 2006, 21:24

Идеята е за авторските права не е лоша, но темите някък не ми допадат в PDF. Просто по приятно ми е да ги чета във форума и изглеждат по добре. Има много хора, които влизат от работното си място и нямат Акробат.
Другото, което темите за определени модели на БМВ като тези за Е36, Е30, 2002 и други не виждам, кой може да ги копира и от какъв зор би направил това. Едва ли има човек, които ще копира темата за "честите проблеми на Е36" и ще я постне в Алфа форума,ФВ или Опелския форум.

Също така темата 2.7литра М20 едва ли ще интерсна на някой друг освен на хората от форума.
И дори някой да копира информацията питам какво от това, какво губите?. Ако става на въпрос, ако някой твърдо решен да постне някоя тема може да я препише и готово :mhihi: .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 15 Яну 2006, 22:44

Niikoo_1 написа:Идеята е за авторските права не е лоша, но темите някък не ми допадат в PDF. Просто по приятно ми е да ги чета във форума и изглеждат по добре. Има много хора, които влизат от работното си място и нямат Акробат.
Другото, което темите за определени модели на БМВ като тези за Е36, Е30, 2002 и други не виждам, кой може да ги копира и от какъв зор би направил това. Едва ли има човек, които ще копира темата за "честите проблеми на Е36" и ще я постне в Алфа форума,ФВ или Опелския форум.

Също така темата 2.7литра М20 едва ли ще интерсна на някой друг освен на хората от форума.
И дори някой да копира информацията питам какво от това, какво губите?. Ако става на въпрос, ако някой твърдо решен да постне някоя тема може да я препише и готово :mhihi: .

Първо браво за свършеното BMW8 :bowdown: Наистина труда ти трябва да бъде оценен, а не оплюван :!: Авторските права трябва да бъдат запазени :!: Все пак до известна степен това е гледната точка на един човек - авторът на темата :!:
Съгласен съм обаче и с Нико, че PDF формата не е много удобен ;) Дали няма начин , да се намери друго решение :roll:
:roll: :roll: П.С. Драги ми Нико, можеш ли да ми кажеш кой би тръгнал да преписва цяла тема :?: :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fastestbmw » 15 Яну 2006, 23:09

Супер!! :winky:
Сигурно ти е отнело много нерви, но много яко се е получило!!
Евала :bowdown: :yes:
You meet many faces in town but you remember only a few
ANI4KA

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 15 Яну 2006, 23:18

Чудесна работа и старанието ти, както и хвърления труд и време няма да останат незабелязани ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

Мнение от Niikoo_1 » 15 Яну 2006, 23:22

SummonedToDIe написа:

:roll: :roll: П.С. Драги ми Нико, можеш ли да ми кажеш кой би тръгнал да преписва цяла тема :?: :roll:

Еми аз например като правих мойта страница си нямаш на представа колко нещо трябваше да преведа и да препиша. Та идеята беше, че ако някой толкова много е мераклия да постне нещо от този форум може да го направи. Но от цялата ситуация губят потребителите сигурен съм, че няма толкова много хора да четат ПДФ файловете колкото ХТМЛ-ла.
Просто ПДФ е неприятен и досаден за четене трябва да се скролира по-често и шрифта е доста голям, лично мое мнение никой да не се засяга :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от SummonedToDIe » 15 Яну 2006, 23:30

Аз не отирчам това, което казваш, съгласен съм с теб :!: Но все пак трябва по някакъв начин да се запазват и правата, нали така? :roll:
П.С. Коя е твоята страница? За поршето ли беше? :roll:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 16 Яну 2006, 2:39

супер ... най после няма да чета по другите форуми теми от тука краднати :yes:

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 16 Яну 2006, 3:23

bam-bam написа:супер ... най после няма да чета по другите форуми теми от тука краднати :yes:

А тук ще четем такива откраднати от теб от другаде нали :winky:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 16 Яну 2006, 10:11

авторско право в интернет - това все още ми звучи като виц ;)
ако има мераклии дето целта им е да свият нечия тема - то повярвайте няма да ги спре акробат рийдър-а ;)
виждам че когато е в интерес на форума изведнъж всички стават "единни форумци" и всичко е "на форума", не се прави разлика кой какво е писал, автороското право е на форума, ако ще темата да е роман на Робърт Лъдлъм... а когато стане въпрос за нещо друго, от което трябва да се трупат дивиденти в обратна посока изведнъж ставаме разделени на софиянци и други, на официални членове и неофициални, на членове и нечеленове, също така в този форум има теми които са преписани от чужди места - мисля че никой няма да го отрече ? и те ли стават автоматично собственост на клуба?... не мисля че е много правилно но както и да е :)

всичко това бяха спонтанни мисли с случаен ред...

ся нещо конструктивно:

като цяло добра идея, доста време е попиляно за да се осъществи. НО мисля че трябва да направите така че тия теми да могат да се четат като всички останали във форума - т. е. да има линк и като кликнеш да ти се отваря темава в интернет прозореца като всички останали.....

и още нещо:
всички теми преди да идат в тхе бест оф биват написани някъде по другите форуми - как ще спрете "крадците" да ги крадат преди да са преработени и преместени в тхе бест оф ?

и друго:
смятате ли че защитата от принтиране е удачна ? не е ли по-добре просто на листа да бъде принтирана и емблемата на клуба и готово ?

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 16 Яну 2006, 13:53

Niikoo_1 написа:Идеята е за авторските права не е лоша, но темите някък не ми допадат в PDF. Просто по приятно ми е да ги чета във форума и изглеждат по добре. Има много хора, които влизат от работното си място и нямат Акробат.

Съгласен съм че HTML e много по разпространен от PDF, но ще се съгласиш и ти с мен че нивото на защита при него е много ниско, да не казвам че го няма. Спрял съм се на Акрибата защото е златната среда, хем сравнително разпространен, хем с прилична защита!

По въпроса кой ще копира тема от типа на "Често срещани проблеми при Е36", ами представи си следното:
Както при нас има много хора които разчитат че във форума има компетентни хора и питата за други марки, по същия начин е и в другите форуми. Ти примерно си регистриран да речем и във форума на VW, там на някой си баща му да речем иска да купи БМВ и човека пита в техния форум за извън темата, ти си приерно нов потребител дето не се е доказал и решаваш да шашнеш всичи, копваш му 5 листа с информация за БМВ и казваш, ей тва го нахвърлях на бързо! И после събираш лаври на чужд гръб. Горе долу тва е ;)

Колкото до темата за М20 2.7 мога да ти кажа, че всеки уважаваш себе си авто почитател който има мерак да научи нещо би седнал да я чете, както и доста други подобни :winky:

Тва последното с какво губиме не трябваше да го пишеш, говори лошо за теб, но ша ти обясня: Значи ако ти си садереш газа да напиеш някаква тема и наякой хубав ден я срещнеш в интернет и най отдолу вместо твоето име с тази тема се хвали някой пубертет на 12 години, приятно ли ще ти е?
Иначе уверявам те, че има доста начини да се открадне един материал и най глупавия е някой да го преписва целия. ПДФ-а не е идеален изобщо, но както казах предлага защитра срещу ламерите, щот от другите няма оттърване ;)

DEFLEPPARD написа:.....ся нещо конструктивно:

като цяло добра идея, доста време е попиляно за да се осъществи. НО мисля че трябва да направите така че тия теми да могат да се четат като всички останали във форума - т. е. да има линк и като кликнеш да ти се отваря темава в интернет прозореца като всички останали.....

и още нещо:
всички теми преди да идат в тхе бест оф биват написани някъде по другите форуми - как ще спрете "крадците" да ги крадат преди да са преработени и преместени в тхе бест оф ?

и друго:
смятате ли че защитата от принтиране е удачна ? не е ли по-добре просто на листа да бъде принтирана и емблемата на клуба и готово ?

По първия ти конструктивен въпрос трябва да се произнесат управата на клуба, иначе варианта е от линковете вместо да се зарежда темата в HTML, да се отваря с акробат, а ако няма да изписва съобщение че се изисква. Тва е често срещана практика вече на много места в интернет.

По втория въпрос мога да кажа само: По добре късно от колкото никога, мисля че ще ме разбереш.

А относно защитата от принтиране, мисля че е напълно необходима, защото иначе като го принтна заедно с емблемата после нея мога да я изрежа от листа или да я намажа с коректор да я мина на ксерокс и айде готово. Затва какато казах има много начини за крадене, но тва ще спред най честите набежки на ламерите ;)
Изображение

баварски фанатик
Аватар

Мнение от Dimo » 16 Яну 2006, 13:54

Съгласен съм че HTML e много по разпространен от PDF, но ще се съгласиш и ти с мен че нивото на защита при него е много ниско, да не казвам че го няма. Спрял съм се на Акрибата защото е златната среда, хем сравнително разпространен, хем с прилична защита!

По въпроса кой ще копира тема от типа на "Често срещани проблеми при Е36", ами представи си следното:
Както при нас има много хора които разчитат че във форума има компетентни хора и питата за други марки, по същия начин е и в другите форуми. Ти примерно си регистриран да речем и във форума на VW, там на някой си баща му да речем иска да купи БМВ и човека пита в техния форум за извън темата, ти си приерно нов потребител дето не се е доказал и решаваш да шашнеш всичи, копваш му 5 листа с информация за БМВ и казваш, ей тва го нахвърлях на бързо! И после събираш лаври на чужд гръб. Горе долу тва е ;)

Колкото до темата за М20 2.7 мога да ти кажа, че всеки уважаваш себе си авто почитател който има мерак да научи нещо би седнал да я чете, както и доста други подобни :winky:

Тва последното с какво губиме не трябваше да го пишеш, говори лошо за теб, но ша ти обясня: Значи ако ти си садереш газа да напиеш някаква тема и наякой хубав ден я срещнеш в интернет и най отдолу вместо твоето име с тази тема се хвали някой пубертет на 12 години, приятно ли ще ти е?
Иначе уверявам те, че има доста начини да се открадне един материал и най глупавия е някой да го преписва целия. ПДФ-а не е идеален изобщо, но както казах предлага защитра срещу ламерите, щот от другите няма оттърване ;)

DEFLEPPARD написа:.....ся нещо конструктивно:

и още нещо:

и друго:

По първия ти конструктивен въпрос трябва да се произнесат управата на клуба, иначе варианта е от линковете вместо да се зарежда темата в HTML, да се отваря с акробат, а ако няма да изписва съобщение че се изисква. Тва е често срещана практика вече на много места в интернет.

По втория въпрос мога да кажа само: По добре късно от колкото никога, мисля че ще ме разбереш.

А относно защитата от принтиране, мисля че е напълно необходима, защото иначе като го принтна заедно с емблемата после нея мога да я изрежа от листа или да я намажа с коректор да я мина на ксерокс и айде готово. Затва какато казах има много начини за крадене, но тва ще спред най честите набежки на ламерите ;)
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 16 Яну 2006, 14:32

bam-bam написа:
супер ... най после няма да чета по другите форуми теми от тука краднати

А тук ще четем такива откраднати от теб от другаде нали

нали знаеш лафа крадеца вика дръште ми мъдеца .... ти си само за депутат :mhihi:

п.с. иначе дефчо не за 1ви път е прав ... кфо ше открадне некои нещо и ?? на кой ше се оплачем на арменския поп ли или на президента и оляля некои да си го премести от единия в другия крачол и да напраи нещо по въпроса ;)

Следваща

Назад към Основен Форум