не съм доволен от Илко работещ в гр.Добрич

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Re: не съм доволен от Илко работещ в гр.Добрич

Мнение от Se7ven » 15 Яну 2011, 11:47

pifonsky написа:Да лятото нямах проблем със студения старт също така и вчера защото на вън беше около 15 градуса.

Никой не спомена дали подгревните свещи са проверени.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 15 Яну 2011, 13:41

Se7ven написа:
pifonsky написа:Да лятото нямах проблем със студения старт също така и вчера защото на вън беше около 15 градуса.

Никой не спомена дали подгревните свещи са проверени.

И аз писах кое да се провери.То наи лесно е да се плюе и да се тьрси кал под ноктите.
Колега,провери едно друго по колата ,една свещ с лош показател и в минусови температури няма да пали.Чак тогава аргументирано постави тук вьпроса
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 15 Яну 2011, 15:54

Колеги благодаря, една по една съм ги проверявал, а и Илко предполагам също. И както казва той като не си доволен от майстора смени го. Нищо, че си му дал сума пари. Ама то и заглавието на темата е такова.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 24 Яну 2011, 13:32

Илко го познавам, както и колегата му и съм сигурен, че ремонта е направен както трябва.
Искам да попитам аз собственика:
1. Колко километра си разработва мотора/сигментите и как го/ги разработва? Масло сменял ли е на колко хил. км първоначално?
2. Кога за последно е свалял дюзи и помпа за тест на стенд!!!? Ако не го е правил да се кача във Виница и да търси Продан-помпаджията.
3. Компресия се мери за най-точно, след като се разработят сигментите- за нешлайфан блок най-малко след 5 хил км.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 25 Яну 2011, 7:59

Няма какво да напиша за първите два реда мисля, че съм написал достатъчно и ясно.
1. И до този момент стига да запали си я карам кротко на обороти не по- високи от 2500. Маслото го смених на 9000 и сега е с кастрол магнетик 10w40, като за да не ме питаш за това да ти кажа, че съм сменил и филтрите.
2. Септември 2009г. и имам около 20000-25000 км. до сега.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 25 Яну 2011, 22:43

е то излиза,че преди ремонта е имало повече компресия!
сега не си ли ходил при моторконсулт-а,за съвет?
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Яну 2011, 15:30

Компресия 19-20,читави свещи, помпа, стартер и пак не пали.. вземи хвърли една добавка против замръзване на нафтата и зареди Шел V-power пък виж кво става. Моят си пали тая сутрин на -17 от четвърт оборот.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30, E46

Мнение от vankata8384 » 27 Яну 2011, 16:55

На мой приятел миналата зима на -27 градуса на Предел от първия път запали. 6-7 секунди някъде повъртя и запали. Колата е 318tds.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Яну 2011, 20:59

-25 ми е рекорда на VLD с комбито. С две подгрявания предварително и запали без въртене. Мисълта ми е, че може да е кофти нафта, тоя мотор е малко капризен към гадна нафта.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 27 Яну 2011, 22:50

bum_bum написа:-25 ми е рекорда на VLD с комбито. С две подгрявания предварително и запали без въртене. Мисълта ми е, че може да е кофти нафта, тоя мотор е малко капризен към гадна нафта.

Не малко,много е капризен.Горивото ако е нискокачественно и желира,ще има последствия.
А по темата ,маи бива колата да я погледне някои дето поразбирва,е не Илко щото автора няма да иска.
П.П. тая карта от компресомера с тея големи барове ,може да само от чист дизел.Турбо мотор с голяма компресия няма
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Яну 2011, 14:33

Сега явно са много по-добри горивата, отколкото преди години. Много хора си карат с кви ли не нафти без добавки. Като го купих тва комби (първото комби е36 и първия 318тдс във форума беше) беше абсурд да се кара без добавки. Само за 2- 3 резервоара само нафта, независимо каква и от къде така се задръстваше, че разхода скачаше с 2-3/100 и пушеше ужасно много. Добавката на Лики Моли за обикновен дизел много добре му действа на дюзите на тоя мотор.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 28 Яну 2011, 20:31

Колеги благодаря за съветите, сега и сложих castrol tdi и ще видим какво ще стане. Но да се върнем към темата: беше на майстор, ако е от това трябваше да ми каже а не да пиша във форума. Но не съм проверил дали е от това ще ви пеша по късно, но обслужването при Илко не бива- ти отиваш с пари взима ти ги и казва не знам защо не пали.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 29 Яну 2011, 13:43

Колега, не знам какво е станало при теб, но от четене върху цялата тема разбрах, че има нещо, което не е упоменато. Това, за което си си оставил колата е свършено, но ако друго е дало фира в непосредственост след вземането на колата - това е друго :)
Аз примерно мога да кажа с 2 ръце, че Илко работи отговорно и качествено, защото бях оставил колата за период от около месец на около 350км от мен и нито за момент не съм се съмнявал, че няма да си свърши работата или ще ме метне. Когато ми се обади, отидох и взех колата с удовлетворение за свършена работа, а сумата която ти си дал е малко по ниска от тая, която аз дадох :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 29 Яну 2011, 15:56

doomy525 написа:Колега, не знам какво е станало при теб, но от четене върху цялата тема разбрах, че има нещо, което не е упоменато. Това, за което си си оставил колата е свършено, но ако друго е дало фира в непосредственост след вземането на колата - това е друго :)
Аз примерно мога да кажа с 2 ръце, че Илко работи отговорно и качествено, защото бях оставил колата за период от около месец на около 350км от мен и нито за момент не съм се съмнявал, че няма да си свърши работата или ще ме метне. Когато ми се обади, отидох и взех колата с удовлетворение за свършена работа, а сумата която ти си дал е малко по ниска от тая, която аз дадох :)

На теб ти сменяхме и глава,така че не сравнявай сумите ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 29 Яну 2011, 20:29

Не сравнявам цените, а казвам, че едва ли е до просто "вземането" на парите и несвършената работа ;)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ