Изгнила подложка e36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: чужди бараки :)
Мечтае да кара: e30,36 M3

Re: Изгнила подложка e36

Мнение от bmw-120 » 22 Ное 2010, 1:14

Да единия майстор ми каза че най-добре е да затвори дупката (изолира) и да забави изгниването (не да го спре) защото било адски скъпо да се заменя

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 22 Ное 2010, 1:27

Munich Machine написа:Изкърпване с дебели планки.

И после тръгва до планките :mhihi:

Кърпенето в временно решение,ако не те притеснява закърпи я изкарай още 1-2 години и я засилвай :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-120 » 08 Яну 2011, 2:45

Колеги закърпихме е сега да видим колко ще изкара,мисля си обаче че половината от вас не са разбрали за какво иде реч,неговоря за тапите(който са пластмасови) а за под самия праг има една подложка на коята колата като се вдигне на крика се подлага на нея (кръгла желязна плоскост) та именно тя е изгнилата част от външния край на прага няма и следа от ръжда най-много да сложа Мкови след някой друг ден и без това много паднаха :lalala: та да ви попитам ако сте кърпили подобно място някакви резултати :?

Аватар
Кара: Куките да го спират !!!
Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs

Мнение от djsancho » 13 Яну 2011, 11:29

колега, имам същия проблем отидох при един колега от форума, махнахме праговете и сменихме цялата стойка за крика.
Изображение

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!

Потребител
Аватар
Кара: ...на задна...

Мнение от zinno » 13 Яну 2011, 21:23

Така,значи положението е следното с тоя модел (казвам ви го като тенекеджия).В праговете има тръби (в които влиза крика),а тия трyби са заварени на една огъната ламаринка и на дъното е хваната въпросната планка която служи за вдiгане с друг тип крик или ако тръбата се oткъсне и не може да се вдига с крика на колата.Обаче на повечето коли по долния ръб на прага има белези които ориентират къде е усиленото мястото а на този модел се ориентираш по стойката,а за тези които не знаят отдолу има направени отвори за ориентация.Това не би трябвало да са отвори я само вдлъбнати участъци,тъй като така прага се пълни с вода и друга гад и си заминава.Та на повечето самата стойка от тръбата надолу е изгнила точно по тази причина и тая планка потъва в прага.Решенията са 2...да се вдига с фабричния крик или да се резне прага (както по принцип е редно,но на много хора не им се занимава) и да се резне половината стойка и да се усили с нова ламарина и планки или да се смени направо стойката.Дано съм бил полезен... :bchug:
Don't make me laugh!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Мнение от Monoid » 14 Яну 2011, 12:44

Моето мнение е едно купе англичанка 98ма няма да гледаш след 1 или 2 години дали пак трябва да кърпиш :yes: Имаш си кола донор не е кои знае каква работа да преместиш един мотор.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

Потребител
Аватар

Мнение от zinno » 14 Яну 2011, 21:22

Ето ги прагчетата,обикновенно стойките гният до половината ама при повече изминало време направо се откъсва.....
Изображение

и отвътре:
Изображение
Don't make me laugh!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-120 » 23 Яну 2011, 1:06

Значи махаш прага и сменяш подложката ако дойда при теб колко ще ми излезе цялата процедура? Ако искаш на ЛС пиши

Потребител
Аватар

Мнение от zinno » 23 Яну 2011, 21:11

Цената съм я писал на лични,ако се наложи сменяме и половината стойка-което е най-вероятно според мене,няма никакви проблеми.А праговете отдолу се затварят задължително! :yes:
Don't make me laugh!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Яну 2011, 22:38

Колега, когато ползваш форума за комерсиални цели се плаща в раздела за сервизи и търговци.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jorostoych » 24 Яну 2011, 21:57

колега караи срокоино аз така си карам 3г;просто си вземи гущер;отпред го слагаи на гредите а озад на магарето на дифренциала

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 27 Яну 2011, 4:58

Изгнилото е нищо ново за българия...преди 2г закупих кола току що внесена от германия първи собственик съм в бг колата веднага се закара в сервиз за пълен оглед от горе от долу беше супер искаше само пребоядисване на багажника че е имало некви спортни лепенки и чудесиики бе лукс...амаааа като настъпи зимата мамата и са иб* :mhihi: лятото се закърпи от горе от долу но фаидъ тез нашите идиоти фърлят сол за целия китаиски народ...после в криза сме били как няма сме в криза като те сами я създават,до последно съм кърпил всичко по купето от както доидох в испания ръждичка не се е показала,представям си ако искара още 1 зима в българия на някои завои може да и гоня гумите по пътя...така че не се притесняваи няма да е нито първата нито последната ръждичка....20 годишни коли дори много държат,моите и двата прага ми имат дупки и съм се отказал да ги възтановявам отпред на моста и отзад на дифа и даваи смело и безодговорно :yes:

Предишна

Назад към E36