Спирачни маркучи
Модератор: bum_bum
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Спирачни маркучи
Колеги някой знае ли от къде мога да си поръчам спирачни маркучи с армировка на по нормална цена. Днес едно приятелче звъня в Проспиид и ми обявиха 90лв за двата предни маркуча. А са има няма по 40см дълги и направо ме разбиха с цена. В ибей за тия пари ще си взема четирите но не ми се чака толкова време. Някой не знае ли къде могат да се направят по тънко.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
Re: Спирачни маркучи
В ибей има готови китове от 6 маркуча за Е34 на Goodridge - цената обаче не е ниска. Ето тези са с фитинги от неръждавейка, но има и варианти с поцинковани, като неръждавейковите са 224 лв до България, а поцинкованите са 192 лв с доставката. Моите ги купих именно от този търговец и нямаше проблеми.
Ако слагаш такива маркучи, те съветвам задължително да сложиш 6 броя, а не само предни.
Ако слагаш такива маркучи, те съветвам задължително да сложиш 6 броя, а не само предни.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
В офроуд форума някъде пишеше че някой ги правел тук. Виж там ако можеш да намериш темата. Мен ако питаш си ги вземи от читава фирма и малко по-скъпи да са, че като пръцне някъде ще е кофти. Тия марковите поне са тествани на големи налягания.
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Slavianko Някаде по мото магазините не продават ли такива маркучи? Или ти искаш да са си точно за е34-ката?Понеже нали знаеш какъв е народа като кажеш "Бмв" и гледа да те одере .... - от личен опит го казвам.Иначе аз като сменях на моето е36 накладки дискове и маркучите смених всичките.Излязоха ми 140-150лв целия комплект от преде до отзаде.Това за нормални маркучи.Така, че сам прави изводи колко може да са тия армираните.Забравих това беше преди година и нещо.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
180 лв продавах целия комплект Goodridge за е36 преди 3 години ама май от тогава са вдигнали цените.
- slavianko
- старши ентусиаст
-
Хм. Скъпо ми идват на тоя етап и ще ми дойдат на нагорнище. Сега сглобявам и колата и имам още 1001 други неща да купя. Може да взема и оригинални и да карам с тях пък по натам да му мисля за армирани
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
Е те и да са ръчно сглобени тоест правени пак горе долу излизат на една и съща цена .bum_bum написа:В офроуд форума някъде пишеше че някой ги правел тук. Виж там ако можеш да намериш темата. Мен ако питаш си ги вземи от читава фирма и малко по-скъпи да са, че като пръцне някъде ще е кофти. Тия марковите поне са тествани на големи налягания.
Казвам горе долу .
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
те тия в Prospeed са съвсем друг тип, от тия другите армирани
ако си питал за тия дето са си за многократна употреба, дето може си им редиш квито искаш накрайници на място
ако си питал за тия дето са си за многократна употреба, дето може си им редиш квито искаш накрайници на място
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Тва пък от къв зор са го направили да сменяш накрайници, то да не е винетка да го въртиш по различни коли 

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
bum_bum написа:Тва пък от къв зор са го направили да сменяш накрайници, то да не е винетка да го въртиш по различни коли
идеята е при бегачките, че тръбите не минават от там дето оригинално и така си купуваш 5 метра маркуч прмерно, после си го прекарваш покрай ролбари и све в колата от апарата до помпата, режеш на място, слагаш накрайниците и си ти. Много е удобно, защото никога в тия коли не можеш да предвидиш точно колко дълги ще ти трябват тия маркучи.
За мене това е един от няй-големите плюсове на тази система
пък и може да ги разглабяш и зглабяш колкото пъти си искаш, което пак при кола за каране си се случва по-честичко
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- slavianko
- старши ентусиаст
-
Никъде не видях в офроуд форума за маркучи. Днес един приятел ми каза че гледал във рали клуб и там гледам и там не намерих. Днес отивам в магазин Даскалов тук в Русе и питам и човека ми казва някакви марки дето никога не съм ги чувал. Направо съм в шах и мат. Дайте препоръки като ще купувам поне да знам каква марка да търся защото и идея си нямам кои са читави и кои не а не смея да сложа какви да е.bum_bum написа:В офроуд форума някъде пишеше че някой ги правел тук. Виж там ако можеш да намериш темата. Мен ако питаш си ги вземи от читава фирма и малко по-скъпи да са, че като пръцне някъде ще е кофти. Тия марковите поне са тествани на големи налягания.
- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
Гледай да не са на D2 тайванско производство. скоро слагах на един клиент беше го купил от една небезизвестна софииска тунинг (не искам да споменавам името й ) фирма за скромната сума от 2хил.и кусур комплект 8 бутални 330мм и маркучите който бяха в комплекта издържаха не повече от месец и протекоха от капселовката и двата .
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Абе що говорите така за Д2 аз до сега само хубави неща съм чувал за тях...

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- slavianko
- старши ентусиаст
-
И аз не съм им фенBULL3T написа:Абе що говорите така за Д2 аз до сега само хубави неща съм чувал за тях...

Иначе днес си взех оригинални спирачни маркучи за Фият на Семперит и ми паснаха 1 към 1 с моите и цената е двойно по малка. Даже се водят усилени и са с някаква допълнителна ПВЦ облицовка отвън

- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
Колега нищо лично към D-2 то просто споделям получилия се дефект от което следва че правят дефектни маркучи( със метална и тефлонова оплетка).
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3