Въпрос за печка на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Re: Въпрос за печка на Е46
Колеги да попитам защо моята печка включва само когато включа парното дори вънка да е -10 ако не съм включил парното печката не се включва?А тука като чета виждам че при някои се включва и при отключване на колата 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
shark1986 написа:Колеги да попитам защо моята печка включва само когато включа парното дори вънка да е -10 ако не съм включил парното печката не се включва?А тука като чета виждам че при някои се включва и при отключване на колата
Явно печката не разбира че навън е –10 градуса, и аз съм се чудил кое определя кога колко градуса е навън?Има ли си температурен датчик?
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Датчика за външна температура определя колко градуса е, и дали да се пусне печката.
В самата електроника на печката също има температурен датчик, но той следи температурата на водата за да изключи печката при определни градуси и да не заври.
Ако има записана активна грешка в печката, няма да се включи.
В самата електроника на печката също има температурен датчик, но той следи температурата на водата за да изключи печката при определни градуси и да не заври.
Ако има записана активна грешка в печката, няма да се включи.
- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
Колеги скоро ще имам печка от дизел,как мислите ще мога ли да я внедря на моята колица.А най-хубавото е че ми я предостъпват безвъзмездно което означава че ще я разнищя 

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
ами според мен ще е лесно да се свърже към антифриза с маркучи, трубички , термостати и тен подобни
ел управлението ще е зор. пък и трябва да сложиш едно резервоарче с нафта
ел управлението ще е зор. пък и трябва да сложиш едно резервоарче с нафта
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
StelllsKi написа:Колеги скоро ще имам печка от дизел,как мислите ще мога ли да я внедря на моята колица.А най-хубавото е че ми я предостъпват безвъзмездно което означава че ще я разнищя
Баси - сега видях, че си с бензинов мотор. Ще ти се отели вола докато я подкараш тая печка...
Si non confectus, non reficiat.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
StelllsKi написа:Колеги скоро ще имам печка от дизел,как мислите ще мога ли да я внедря на моята колица.А най-хубавото е че ми я предостъпват безвъзмездно което означава че ще я разнищя
Предполагам, че е на ток? Иначе голями филми...

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ако е на ток - лесно... ако е нафтова - мазало...
Si non confectus, non reficiat.
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
sonic написа:И на ток, и нафтова, и бензинова -еднакво лесно

- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
На мен най-сложно ми се вижда къде да я разположа с управлението няма грижи сигурен съм че мога да го направя без станадартната там платка която си я е имало.За другите неща не се притеснявам.На мен ми е по-интересна самата печка,това с монтажа на моята кола може и да не го осъществя въпреки че ако ми хареса ще се пробвам да я сложа.
- карел
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 D E46
stanoi4o написа:http://vbox7.com/play:ef0d3efe ето линка
Браво колега. Имаш поздравления от мен. Аз се мъчих с мойта печка почти една година и половина. Диагностиката показваше че водната помпа не работи. Като я свързах директно към акумулатора, се оказа че работи. Паралелно към нея свързах крушка 1.5 вата, 12 волта и вече трета седмица всичко работи като "по книгите". Пиша тук, защото много колеги ще го прочетат и ще видят клипчето и може да бъде на някого от полза. Ако някой има такава печка на колата, която не работи може да само да съжалява. Супер е за 10 минути охладителната система на колата да достигне температура около 70 градуса при външна температура минус 16-18 градуса и в купето да ти е топло. Още веднъж поздравления.
Здравейте.
При мен печката бръмчи но установих че не работи помпичката на нафтата не идва ток до нея и от ауспуха духа студено ако някой знае нещо да помогне.
колата е бмв 730д 2000г.
При мен печката бръмчи но установих че не работи помпичката на нафтата не идва ток до нея и от ауспуха духа студено ако някой знае нещо да помогне.
колата е бмв 730д 2000г.
Колега mariano провери на първо време дали на жицата дето излиза за помпата излиза захранване когато печката ти бучи замери там дали подава захранване то трябва да е на импулси ако от печката излизат тези импулси значи самата жица е прекъснала някъде
BMW 320 D
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Колеги на мен печката на диагностика ми дава "Combustion Air Fan" т.е. че вентилатора не работи, но като му подам 12V работи. Пробвах да вържа крушка паралено и пак същото. Някой да знае решение