м52б28 подобрения

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

м52б28 подобрения

Мнение от angelBMW » 25 Яну 2011, 17:58

Здравейте отново колеги,последните дни се чудих много по въпроса дали смукателни колектори от м50б25 ще паснат на м52б28 и доиде времето да се пробва този експеримент,снощи до последно си играх да го направя както се сещате имаше доста преправяне сменяне на клапи за въздух,маслената клапа от смукателните колектори на м52б28 също така и за газта.Направих смяната с мисълта че 28чните смукатели са по малки а на м50б25 са каде каде по големички и би трябвало в ниските и високите да има подобрение.Ефекта е положителен след напасването.Във високите се усеща най добре,но стана нещо неочаквано,паля колата да загрее и след запалването минават около 10тина секунди и изведнъж почва нещо да чука отвратително като си вътре в купето тък-тък-тък-тък продължително без да спира,звука идва някаде от около смукателите но немога да разбера от къде....

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: м52б28 подобрения

Мнение от vladi_a_i » 25 Яну 2011, 18:01

Да не е свързано с клапа за въздух нещо...нали си преправял там или само си премествал от донора.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 25 Яну 2011, 18:10

ми клапата за въздух под дебитомера си е вързана както си беше и на стария смукател

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 25 Яну 2011, 18:56

Тук bum_bum, трябва да ти каже, той прави такива схеми :D

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 25 Яну 2011, 19:13

Бедна смес и пука в колекторите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2011, 19:40

При мен има някакъв резонанс след две хиляди и нещо оборота. Чува се точно под колекторите. Така и не стана ясно от какво е. Не е от мотора, не е от съединителя.. На празни обороти си е тих мотора. Чукане на празни обороти може да има и от маховика ако е лек. Моят понякога като загрее и е малко като дизел :mhihi:
Относно подобрението в ниските не си много прав. По-скоро има "влошение" :mhihi: и то сериозно. Губи се въртящ момент. В общи линии тоя мунинг без чип е по-скоро по-зле, от стоковия вариант.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от BT9028BA » 25 Яну 2011, 20:40

bum_bum написа:При мен има някакъв резонанс след две хиляди и нещо оборота. Чува се точно под колекторите. Така и не стана ясно от какво е. Не е от мотора, не е от съединителя.. На празни обороти си е тих мотора. Чукане на празни обороти може да има и от маховика ако е лек. Моят понякога като загрее и е малко като дизел :mhihi:
Относно подобрението в ниските не си много прав. По-скоро има "влошение" :mhihi: и то сериозно. Губи се въртящ момент. В общи линии тоя мунинг без чип е по-скоро по-зле, от стоковия вариант.

А какво ще кажеш за този чип който го препоръчват при слагане на смукателен от М50

http://cgi.ebay.es/BMW-E36-328i-E39-528i-E38-728i-Z3-2-8-chip-Dyno-made-/170575666509?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item27b71a1d4d

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2011, 21:43

За тва еку чипа ако ти го пращат от Ибей ще трябва да ти го презапоят, кофтито е че може да ти осерат компютъра.
Аз лично от Ибей точно чип не бих взел, не случайно по форумите направо са си нарицателно "Ибей чип". Вероятно има и добри ама аз не бих рискувал.
Моят го взех готов от Канада от Марк Д, който минава за един от най-големите мапери там, някои казват, че е по-добър и от Джим Комфорти (Шарк Инжектор). Той обаче е за М50 и за валове. Правихме един и тук ама не стана заради проблемите с насрано сложената инсталация и имаше много проблеми с него та така и нямам опит с къстъм чипа правен по колата.
При всички положения пред чип от Ибей бих избрал някой да ми го направи тука по колата. Друг е въпроса, че не е съвсем евтино и повече би си струвало да се сложат едни изпускатели и валове и тогава да се прави чипа, щото тогава ефекта е вече доста голям.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 25 Яну 2011, 22:20

LiTtLeRoCk написа:Бедна смес и пука в колекторите.

Не съм съгласен с теб,не пука ми чука,тък-тък-тък-тък а и като я запаля първоначално около 10-15 секунди не се чува след това почва.

Бум бум относно това че не съм прав на първа не се усеща но на втора има леко подобрение,а относно маховика не е тои не е лекия а и също така обикновено става и при тежкия маховик това чукане,но ако е от маховика ще се усеща също така на съединителя като си сложиш ръката или крака,а при мен няма такова усещане
Разгледах из силовия тунинг че като сложиш само смукателите нямало разлика и че се губят около 40 нм.
Според мен си е нужен ремап на компа едно чипосване и колата ще надвиши нашите очаквания защото в момента на компа е настроено да минава определен въздух а и да се сложат от м50б25 смукатели то пак ще прекарва същия въздух които му е зададен,също така искам да отбележа че не съм в бг и ми е малко трудно да намеря човек който разбира от ремап и чипосване и най вероятно ще поръчвам от бг програмите и ще тествам сам :mhihi:
Също така искам да попитам мотора е слаган лятото преди това бях с м50б20,все още съм с старата бензинова помпа,има ли някаква разлика в дебита или не ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2011, 22:47

Въртящия момент се губи в ниските обороти, няма значение на 1 или 2 като качиш оборотите вече идва подобрението, но загубите в ниските са много за това казват, че не си струва.
Чипа трябва да се презапоява, тъй, че като не си в Бг сигурно ще ти е още по-трудно да я чипосаш така, отколкото да намериш някой да ти чипне компа както е на колата. Ако си някъде по белия свят там много хора го правят. От сместта не може да е щом го прави на празен ход. Помпата е същата, не ти трябва друга.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 25 Яну 2011, 22:56

Дори и да открия човек който да ми ремапне компа какво точно да му обесня смисал че като са сменени смукателите ако е от разбиращите трябва да знае какво да прави, защото съм чувал тука имало някои които чипосвал но незнам дали ще може да направи и ремап

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2011, 23:03

Е то е същото. Щом се занимава с чипове той ще знае какво да прави. Качвате се на колата и я мапва или ходите на диното и го прави там.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 25 Яну 2011, 23:11

А освен чип и ремап нещо друго сменя ли се?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2011, 23:24

Чип и ремап е едно и също. Ремапва се чипа. На някои компютри чипа се вади и се слага нов, а на други се програмира директно както е в компютъра щото чипа им не може да се маха. Така е при теб. Директния ремап на екуто го правят много по-малко хора.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от angelBMW » 25 Яну 2011, 23:55

Ясно,а нещо друго освен чип слага ли се че недоразбрах

Следваща

Назад към E36