Колянов вал-помощ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Колянов вал-помощ
Здравейте колеги, моля за съвет строши ми се мотора. Карам Е46 фейсливта 150к.с. Колата я подържам изключително много и е подържана основно в Дару Кар. За моя голяма изненада преди два дена както карах с 140км/ч по магистралата се получи шум в мотора, отбих в аварийната лента и с репатрак я докарах до София. Колата е в сервиз на Дару Кар. Днес разглобиха мотора и се оказа че лагерът на биелата (към 4-ти цилиндър) към коляновия вал се е счупил и е надрал коляновия вал. Цената на нов вал с лагери е 1600 лв. За смяна на колянов вал лагери, гарнитури, труд и други ми искат 4700лв. Моля за съвет мога ли да мина по тънко, евентуално да се купят части втора употреба и има ли смисъл. Страшно си харесвах колата карам я от три години и не съм очаквал на БМВ да се счупи мотора без никакви признаци. Колата е на 250000. Парите за ремонт са страшно много и не знам какво да правя.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Колянов вал-помощ
Най-напред я изкарай от Дару Кар...
После ... има няколко места в София за който мога да ГАРАНТИРАМ, че ще свършат работата професионални и за дооооста по-малко пари
После ... има няколко места в София за който мога да ГАРАНТИРАМ, че ще свършат работата професионални и за дооооста по-малко пари

Много кофти случка.
За съжаление съм чел в немските форуми, а и съм чувал за доста случаи на строшен двигател при фейслифта основно заради коляновия вал - скъсан, пукнат и т.н. Скоро говорих с познат в един сервиз, който също ми каза за два случая при тях на основен ремонт на двигател заради скъсан колянов вал. Според мен също не сe занимавай с Дару. Парите, които искат са доста, за тях може да си намериш и цял двигател. А и части втора ръка има по моргите достатъчно.

Последна промяна dimodi на 25 Яну 2011, 20:41, променена общо 1 път
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
v_V_v написа:Проблеми с коляновия вал се срещат и преди фейслифта.
По-често преди фейса, отколкото след. Има начин да се провери

Si non confectus, non reficiat.
- iamatuning
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 525
Върви в друг сервиз за такъв ремонт ще платиш най-много 1500лв. барабар с частите,колянов вал 2-ра ръка ако е читав с едни нови лагери,гарнитури,работа и си ти.Успех колега 

- karnak
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Boeing
v_V_v написа:Проблеми с коляновия вал се срещат и преди фейслифта.
дамм имал съм поне 3 бр скъсани валове при 136 кс ВП помпа
колега вади я от Дару кар купи един вал 2ра употреба нови лагери и я събирай, не е чак толкова голям ремонта, та да искат толкова пари!!!
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Колега, имах същия проблем преди година и половина. Аз шлайфах вала, смених биелни и основни лагери и всичко, което е необходимо. Ремонта с частите ми излезе под 2000лв във Варна. Минах вече над 20 000км, няма проблеми за сега! Успех! 

- zezo7903
- Потребител
-
- Кара: валяк
- Мечтае да кара: самолет
направо цял мотор имм един много хубав и на добра цена 0885371154 цецо
Реших да купя колянов вал на старо. Някой знае ли откаде може да се намери в София.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Суходол,кръстовището с окловръсното точно до магазина за строителна техника на Киров има автоморга.Миналата година имаха 2-3 такива мотора и цените им са добри(взех главата за 300лв)провери ако искаш тамpeho написа:Реших да купя колянов вал на старо. Някой знае ли откаде може да се намери в София.

- карел
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 D E46
peho написа:Здравейте колеги, моля за съвет строши ми се мотора. Карам Е46 фейсливта 150к.с. Колата я подържам изключително много и е подържана основно в Дару Кар. За моя голяма изненада преди два дена както карах с 140км/ч по магистралата се получи шум в мотора, отбих в аварийната лента и с репатрак я докарах до София. Колата е в сервиз на Дару Кар. Днес разглобиха мотора и се оказа че лагерът на биелата (към 4-ти цилиндър) към коляновия вал се е счупил и е надрал коляновия вал. Цената на нов вал с лагери е 1600 лв. За смяна на колянов вал лагери, гарнитури, труд и други ми искат 4700лв. Моля за съвет мога ли да мина по тънко, евентуално да се купят части втора употреба и има ли смисъл. Страшно си харесвах колата карам я от три години и не съм очаквал на БМВ да се счупи мотора без никакви признаци. Колата е на 250000. Парите за ремонт са страшно много и не знам какво да правя.
Колега, а не казаха ли каква е причината да се повреди лагера. Предполагам, че е паднало налягането на маслото и е светнала лампата на таблото, но не си обърнал внимание. Москвичите и Жигулите крат по 300-400 хил. километра. Не набеждавай БМВ. Особено дизела - поне 1 000 000 километра изминава без ремонт, при условие че се обслужва и експлоатира правилно.
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
карел написа:peho написа:Здравейте колеги, моля за съвет строши ми се мотора. Карам Е46 фейсливта 150к.с. Колата я подържам изключително много и е подържана основно в Дару Кар. За моя голяма изненада преди два дена както карах с 140км/ч по магистралата се получи шум в мотора, отбих в аварийната лента и с репатрак я докарах до София. Колата е в сервиз на Дару Кар. Днес разглобиха мотора и се оказа че лагерът на биелата (към 4-ти цилиндър) към коляновия вал се е счупил и е надрал коляновия вал. Цената на нов вал с лагери е 1600 лв. За смяна на колянов вал лагери, гарнитури, труд и други ми искат 4700лв. Моля за съвет мога ли да мина по тънко, евентуално да се купят части втора употреба и има ли смисъл. Страшно си харесвах колата карам я от три години и не съм очаквал на БМВ да се счупи мотора без никакви признаци. Колата е на 250000. Парите за ремонт са страшно много и не знам какво да правя.
Колега, а не казаха ли каква е причината да се повреди лагера. Предполагам, че е паднало налягането на маслото и е светнала лампата на таблото, но не си обърнал внимание. Москвичите и Жигулите крат по 300-400 хил. километра. Не набеждавай БМВ. Особено дизела - поне 1 000 000 километра изминава без ремонт, при условие че се обслужва и експлоатира правилно.
Мхм...по 5 000 000 карат даже

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Колега, а не казаха ли каква е причината да се повреди лагера. Предполагам, че е паднало налягането на маслото и е светнала лампата на таблото, но не си обърнал внимание. Москвичите и Жигулите крат по 300-400 хил. километра. Не набеждавай БМВ. Особено дизела - поне 1 000 000 километра изминава без ремонт, при условие че се обслужва и експлоатира правилно.[/quote]
Common rail двигател видял ли си на 1 000 000 км?!?!Такива мотори натоварени с турбина на колите карат таван 400000км и после нов мотор щото ремонта излиза повече от мотора....но преди тези 400000 км колко дюзи и турбини ще се предадат.....особено повечето собственици на дизелите като карат с обикновенната нафта става едно приключение!!![/quote]
Сигурен ли си?
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... c6de1112d1 когато е била пусната темата колата е била на 914000 километра 

Сигурен ли си?

Последна промяна Krasimir19 на 26 Яну 2011, 21:59, променена общо 2 пъти
- карел
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 D E46
quickshare написа:карел написа:peho написа:Здравейте колеги, моля за съвет строши ми се мотора. Карам Е46 фейсливта 150к.с. Колата я подържам изключително много и е подържана основно в Дару Кар. За моя голяма изненада преди два дена както карах с 140км/ч по магистралата се получи шум в мотора, отбих в аварийната лента и с репатрак я докарах до София. Колата е в сервиз на Дару Кар. Днес разглобиха мотора и се оказа че лагерът на биелата (към 4-ти цилиндър) към коляновия вал се е счупил и е надрал коляновия вал. Цената на нов вал с лагери е 1600 лв. За смяна на колянов вал лагери, гарнитури, труд и други ми искат 4700лв. Моля за съвет мога ли да мина по тънко, евентуално да се купят части втора употреба и има ли смисъл. Страшно си харесвах колата карам я от три години и не съм очаквал на БМВ да се счупи мотора без никакви признаци. Колата е на 250000. Парите за ремонт са страшно много и не знам какво да правя.
Мхм...по 5 000 000 карат дажеCommon rail двигател видял ли си на 1 000 000 км?!?!Такива мотори натоварени с турбина на колите карат таван 400000км и после нов мотор щото ремонта излиза повече от мотора....но преди тези 400000 км колко дюзи и турбини ще се предадат.....особено повечето собственици на дизелите като карат с обикновенната нафта става едно приключение!!!
Приятелю, ако дизелите не могат да изкарат 400 000 км, тогава на бензиновите трябва да им правят основен ремон на двигателите на 133 265 км. Може да сметнеш сам ако не вярваш. Сто километра един дизелов автомобил изминава за 1 час при 2000 об/минута. За 1 час бензинов автомобил също изминава 100 км. но при 3600 оборота за минута. Кой колянов вал е направил повече обороти и кой бутала са се износили повече за изминаването на един и същ пробег от 100 км. Ако съм прав ще почерпиш......

42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3