Шум от хидравликата и под скоростната кутия.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87 LCI
- Детайли за колата: 2011г, 143hp
Шум от хидравликата и под скоростната кутия.
Колеги здравейте,
Появиха ми се 2 проблема:
1.При студено положение се чува виене, когато въртя волана, дори още при палене започва да се чува перманентно и при докосване на волана се засилва. Смених хидравличното масло, но няма ефект. Някакво износване в хидравличната помпа може би ? Когато позагрее изчезва.
2.Забелязах, че се появи странен шум, който се долавя най-добре, когато загася всички консуматори в купето и освободя от скорост. Най-силно се чува при бавен ход на автомобила без да натискам спирачка. Звука е подобен на триене на износена накладка върху диск, но се чува сякаш изпод скоростната кутия (но не съм сигурен). Моля за съвет ако някой се е сблъсквал с подобен проблем.
Появиха ми се 2 проблема:
1.При студено положение се чува виене, когато въртя волана, дори още при палене започва да се чува перманентно и при докосване на волана се засилва. Смених хидравличното масло, но няма ефект. Някакво износване в хидравличната помпа може би ? Когато позагрее изчезва.
2.Забелязах, че се появи странен шум, който се долавя най-добре, когато загася всички консуматори в купето и освободя от скорост. Най-силно се чува при бавен ход на автомобила без да натискам спирачка. Звука е подобен на триене на износена накладка върху диск, но се чува сякаш изпод скоростната кутия (но не съм сигурен). Моля за съвет ако някой се е сблъсквал с подобен проблем.
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Re: Шум от хидравликата и под скоростната кутия.
Единият проблем се оказа точно висящия лагер, както предположих. Утре ще се гледа хидравликата да видим това виене дали ще се открие от какво е.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Моята помпа и тя вие, но само когато влизам в завой на скорост, т.е. при над 2000 оборота на двигателя, ако съм на свободна го няма. Това откакто поработи на сухо за около 1-2 минути. Не съм се задълбочавал засега, но ще оценя ако споделиш какво се е оказало при теб и дали си имал подобни симптоми преди да почне да вие постоянно.
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Ще пиша утре.
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Понеже рейката имаше малко луфт, обрахме я до колкото може и 2-3 дни го няма този шум, който предполагах че е от хидравличната помпа, но пък и температурата скочи една идея и не съм сигурен. Засега е ок.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
При мен температурата не влияе, явно е дало отражение натягането 

- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Времето пак застудя и звука от хидравликата пак започна да се чува. Вие така сякаш ще политам, чува се най-силно когато волана е в ляво или дясно положение. Когато покарам 10 минути изчезва. Може ли да е от динамо примерно или си е строго проблем в хидравличната помпа? Дайте съвети за да не се впускам в безсмислени ремонти. Утре ще тествам с пуснати или спрени консуматори дали има разлика.
В краен случай ще оставя колата да пренощува е сервиз за да могат да го чуят. Тази сутрин опитах, но до сервиза вече беше спряло да се чува.
В краен случай ще оставя колата да пренощува е сервиз за да могат да го чуят. Тази сутрин опитах, но до сервиза вече беше спряло да се чува.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега, ако беше погледнал темите в търсачката, щеше да видиш какво масло първо да сложиш, второ луфт на рейката не се обира, и трето щеше да разбереш че в казанчето има един филтър, който ако се задръсти и течността ти е стара, точно това почва да прави помпата....
Ако беше направил както трябва една профилактика, щеше да се изумиш какво има вътре в помпата....Имах нейде снимки......
Не мога да разбера, как се доверявате на майстори да ви обират рейката........Нямате си представа за какво иде реч.....И каква поразия може да стане.....
Ако беше направил както трябва една профилактика, щеше да се изумиш какво има вътре в помпата....Имах нейде снимки......
Не мога да разбера, как се доверявате на майстори да ви обират рейката........Нямате си представа за какво иде реч.....И каква поразия може да стане.....
добре ,рейката не разбрах защо не се регулира,аз съм правил тази продцедира на 5 броя бмв които съм карал ,но преди това се сваля буталото и се почиства почти винаги е клеясало и оттам се получава луфта.На самото бутало има триеш се елемент който с времето се износва и е нормално да се натегне малко,не казвам докрая защото затяга в крайна позиция,това съм го правил на рейки които не текат и неса скапани тотално и ефект е имало откъм чукане ...
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Да, има ефект, той колегата по скоро имаше в предвид, че това с рейката няма нищо общо с виенето, което явно идва от хидравличната помпа, защото днес я свалих и наистина е за подмяна. Иначе обирането на луфта от рейката наистина намаля чукането значително, защото реално ходовата част е гледана и няма нищо разбито, а преди тази манипулация имах усещане, че нещо е разбито. Играчка е докато се намери най-оптималната позиция, защото ако се прекали натяга много волана.
Ще огледам профилактично и динамото. Ще пиша пак след смяната дали всичко е нормално.
Ще огледам профилактично и динамото. Ще пиша пак след смяната дали всичко е нормално.
- sadex5
- ентусиаст
-
krasi_bmw написа:добре ,рейката не разбрах защо не се регулира,аз съм правил тази продцедира на 5 броя бмв които съм карал ,но преди това се сваля буталото и се почиства почти винаги е клеясало и оттам се получава луфта.На самото бутало има триеш се елемент който с времето се износва и е нормално да се натегне малко,не казвам докрая защото затяга в крайна позиция,това съм го правил на рейки които не текат и неса скапани тотално и ефект е имало откъм чукане ...
Ами колеги ваш избор за регулирането, аз лично на всички казвам че това е опасно за живота ! Мога даже да назова майстор в София, който даже и доста парици взема за това, но не го препоръчвам на никой да го прави......
Мисля даже колегата Пресли имаше свои наблюдения по случая, а това е човек, който определено знае какво е БМВ.
Има ремонтни комплекти за рейка, но това са маншони и пластмасовите водачи.
За съжаление това е доста скъпа част и на всеки му се иска да спести някой лев, но резултатите поне до момента от мое наблюдение е че не води до никакъв ефект, даже ако ще да и се направи супер рециклиране...
Динамото ако ще го сваляш, му смени четките при някой майстор и да се проверят лагерите за луфтове, така и така си го почнал......
Сложи си Декстрон 3
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега. Оказа се, че хидравликата е спекла а този елемент отпред не подлежи на подмяна тъй като няма как да се извади. Ще се сменя утре. Динамото съм го дал за профилактика. Имаше и една ролка помежду, която беше за подмяна. В петък ще пиша дали има ефект от процедурите. Лека : )
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Изчезна звука. Подмяна на хидравлична помпа + профилактика на динамо. По-вероятно е да е било основно динамото, но и от хидравликата се усещаше едно задиране.
Мерси на всички.
Мерси на всички.
- martinvn
- кандидат ентусиаст
-
Колеги тук имах един проблем с хидравликата, виеше сутрин, написах, че съм го оправил, но май възникна друг. Подмених хидравликата с втора ръка, вече няма виене и т.н. но ми е доста по-стегнат волана от преди. Пробвах вчера да сложа клапана от моята хидравлика защото си беше добре, но няма промяна.
Стандартно колко бара трябва да е хидравликата при 98' 2,5тдс ?
Стандартно колко бара трябва да е хидравликата при 98' 2,5тдс ?
- sadex5
- ентусиаст
-
Абе то хубаво питаш за налягането, ама ти как ще го измериш и при какви обороти
И според теб закакво е този редукционен клапан за налягането ?
Как можа да дадеш 100 лв за втора ръка помпа, дето не я знаеш в какво състояние е, след като можеше за 180 лв да си вземеш чисто нова и да не се занимаваш с мерене на налягане, сваляне, разглобяване и най-вече почистването и вътре...

Как можа да дадеш 100 лв за втора ръка помпа, дето не я знаеш в какво състояние е, след като можеше за 180 лв да си вземеш чисто нова и да не се занимаваш с мерене на налягане, сваляне, разглобяване и най-вече почистването и вътре...
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2