IS250 vs. 325i E90 и какво мислите за японците

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кръгчета

IS250 vs. 325i E90 и какво мислите за японците

Мнение от Niikoo_1 » 14 Яну 2006, 15:28

http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... l_id=10563

Малко инфо за IS на тойота oops лексус предлага се като IS220 дизел(170к.с), IS250 (204к.с) и IS350(306к.с). Както сами виждате няма голям избор на агрегати. Искам да ви питам какво ви е мнението за Лексуса - разгледайте добре снимките.
Резултата от теста е хубав. При сравнение м/у 330и и ИС350 не знам как ще е положението.
Лично на мене дизайна на тойотката ми допада като изключим високата странична линия високата задница иначе всичко друго е ОК.
Автомобила използва платформата на големия си брат GS и затова е по-тежък.
Както виждаме тойота е на път да стане най-големия производител на автомобили. Те отделно предлагат най-голямата гама от автомобили.

Та мисълта ми е до къде ще стигне инвазията на жълтите братя и трябва ли да се притесняваме, защо лично мен разрастването на тойтота ме тревожи и ме ни е много приятно да ги гледам по-улиците.
В САЩ положението е ясно там отдавна са взели сериозни позиции имам чувстовото, че Лексусите са повече от МБ и БМВ.

Всички знаем кой е измислил компактния спортен седан преди повече от 30години, но се чудя до къде ще стигнат от страната на изгряващото слънце.

Ето още малко линкове за въпросния автомобил:
ttp://www.motortrend.com/roadtests/luxu ... index.html
малко снимки на IS:
http://www.roadandtrack.com/article.asp ... le_id=2671
http://www.caranddriver.com/article.asp ... e_id=10190

Mercedes C350 един застаряващ вече на 6години модел, но все така радващ особено в комбинацията 3.5литра V6 и 276к.с и ръчни скорости:
http://www.caranddriver.com/article.asp ... e_id=10116

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 14 Яну 2006, 15:45

Еми много е просто Бмвето размазва лексуса по всички показатели,а относно 350ката с тоя 3.5 литров двигател с суперспортни претенции според сайта им-най-добрия в своя клас си мисля 4е една 3.2 литрова м-ка добре ще му сипе-,въпреки че ц350 е мишената уж

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 14 Яну 2006, 15:53

Лошото е ,че сега видях,че в америка 350ката е на цената на 330ка,което значи че 306срещу 250,а м3 струва с 30% отгоре-поне ценово ни сипват здраво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niikoo_1 » 14 Яну 2006, 15:56

Даде до се видя, че във всички категории го наказва, но мисълта ми е как ви се струва тойотката и не ви ли дразни инвазията им. Просто те правят какъвто клас автомобили се сетите и дори влизат в сегменти, които са били табу за тях преди 7-8години. Говоря за пикапите им в САЩ. Просто традициите не са това, което бяха. Стария Is200 приличаше на Ц-класа и беше с 6цил.редови мотор (гадовете са малко нагли, а дизайна на МБ и задвижването на БМВ:mhihi:) . LS модела прилича супер много на стара S-класа.
А като цена са много добре позиционирани и въпреки, че на хартия са "по-слаби" от МБ, БМВ и Ауди то на пазара винаги се представят повече от добре (поне в САЩ)
Но поне за дизайна на новия IS, GS немога нищо лошо да кажа поне си е тяхно дело и автомобилите им вече придобиват някаква идентичност и стил.

А Ис350 е в една категория точно с 330и и Ц350 и явно японците са решили да хвърлят ръкавицата към БМВ и МБ. Четох, че има вероятност за 330Ти :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 14 Яну 2006, 18:04

Kога преди 7г. тойота не са имали пикапи :?:
Кое на 1вият IS прили4а на Ц-кл. на МБ :?: :D
Откога мислиш Тойота правят редови 6таци :?:

За това,4е се котират в САЩ пове4е е заради
по-ниската цена.
Според мен 1вия IS е по-добър от Е46цата :confused:
Незнам на новият защо са махнали ред. 6таци,
но също не е лош.
Изображение

Uploaded with ImageShack.us
Loosing Traction is part of the fun!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 14 Яну 2006, 18:18

Точно това е, че японските производители никога не са имали традиции :D :idea:, винаги са крадяли чужди технологии или са купували лицензи, с някой изключения разбира се. Така, че не ме дразни японската инвазия... Това е резултат от гадната глобализация. И както е тръгнало тенденцията е всичко да се прави максимално ефтино, с кратък живот и максимално юзърско за да се хареса на повече хора.... Забавното в тоя тест е, че БМВ-то е по-икономично от Тойотата, поредния разбит мит, колко са икономични японските коли :). Едно не мога да отрека, много добре ги правят малките двигатели японците, наистина ;) В същност не знам защо, но единствения японски производител, който представлява интерес за мен е Хонда...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ngc7052 » 14 Яну 2006, 19:05

Хммм Lexusß-а хич не елош ,на мен ми допада ,особено интериора!Но бмв си е бмв :twisted: Като лукс и дизайн са доста сериозна конкуренция Лексъс ,но като динамика просто няма база за сравнение според мен ;)
But does a human form display to those who dwell in realms of day

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niikoo_1 » 14 Яну 2006, 19:35

S-stail написа:Kога преди 7г. тойота не са имали пикапи :?:
Кое на 1вият IS прили4а на Ц-кл. на МБ :?: :D
Откога мислиш Тойота правят редови 6таци :?:

За това,4е се котират в САЩ пове4е е заради
по-ниската цена.
Според мен 1вия IS е по-добър от Е46цата :confused:
Незнам на новият защо са махнали ред. 6таци,
но също не е лош.

Така да ти отговоря за шестаците, аз лично не знам друга фирма освен БМВ да слага 2литров 6цилиндров редови двигател в малък седан. Да знам, че Супрата е с 3литров 6цилндров редовак преполагам има и други тойоти с 6цилидрови мотори, но точно комбинацията 2литра и 6цилиндъра в редица в купето на малък седан.
Ето линк за IS200: http://www.auto-news.de/auto/tests/anze ... ata&page=4

Taka сега да отговоря за пикапите, не говоря за малки пикапчета от рода на Hilux и Pick Up (който се продават и в Е-па и от доста време), а за Mid size и Full size. Моделите са Tundra и Таcoma. По интересувай се малко за тях и ще си говорим. Те са предназначени за американския пазар. Tundrata мисля, че почна да се продава в САЩ от 99 или 2000 да ме поправи някой ако греша.

На третия въпрос, по кое IS прилича на Ц-клас.
1. Силуета на ИС-са е почти идентичен
2. Страничната линия
3. Формата на стоповете и V-образния отвор, който се получава при отворен багажник
4. Формата на предните фарове също
Като казвам, че прилича не разбирай, че са еднакви. Също така LS силно наподобява S-клас на МБ. Тука се твърдеше, че таблото на новата S-класа прилича на това от Е65, айде кажи, по-кое си приличат :?: да те видя 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 14 Яну 2006, 19:41

А пък според мен стария ИС прилича на стария авенсис ...

Изображение
Изображение
Изображение

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 14 Яну 2006, 19:59

Незнам, ама Виктор ( газзззар) наказа много лош един лексус ис200 - 150кс. Бие го по всеки параграф - 0-100, 0-200, 100-200 ( тука го прави много щастлив :mhihi: :mhihi: ) 100-0 и т.н..кво повече да говора...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niikoo_1 » 14 Яну 2006, 20:08

В Япония стария IS се продава и като тойота Alteza - разликата май е само в емблемата и оборудването

П П
Аз пък с голфа със сините пръскалки и зарчетата наказах едно Е36 316. Остава да пробвам 318 и 318тдс, само да не уцелим някое турбинирано Is-че, че ше ме остави в точка :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 14 Яну 2006, 21:43

Niikoo_1 написа:В Япония стария IS се продава и като тойота Alteza - разликата май е само в емблемата и оборудването

П П
Аз пък с голфа със сините пръскалки и зарчетата наказах едно Е36 316. Остава да пробвам 318 и 318тдс, само да не уцелим някое турбинирано Is-че, че ше ме остави в точка :mhihi: :mhihi: :mhihi:

знаеме самолетните голфове ние :mhihi:
аз съм ти приготвил една ръждива вектра,че е време да сменяш марката ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 14 Яну 2006, 22:30

На тест драйв съм карал и 325 и 330 и , и смятам че на това лексусче му е е**на майката по всякъкви параграфи :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 14 Яну 2006, 22:45

Не съм карал Лексуса и не знам дали ще ми допадне, но Е90 е най-доброто БМВ в последните години.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 14 Яну 2006, 22:56

Мда най-бавни сме ама бием-новата Цка е на път,а лексуса просто си плаче за Америка,но в европа поне таз година в тоя клас ще сме номер 1

Следваща

Назад към Основен Форум