525 ТДС 97г. проблем с паленето при загрял мотор.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
525 ТДС 97г. проблем с паленето при загрял мотор.
Здравейте колеги.
Може би този проблем го имам от 6 месеца и все не ми остава време да го оправя.
та какъв точно е проблема.
когато колата е студена давам на контак чакам да изгасне лампата за подгрева и докато завъртя и пали, като загрее пак така, давам на контак чакам да изгасне лампата и въртя да запали но и трябва повечеко време да въртя докато запали. С човека който ми потдържа колата я закачихме към лаптопа тиъ като мислим че е от някой датчик и е възможно да дава грешка, и на лаптопа излезе следната грешка.
06 regelung abgastrьckfьhrung (regelabweichung)
но не можем да я преведем какво означава.
също имаше и едно
BWM part no. : 2247072 но не знам дова номера на комп-а на колата ли е или номера на частта която дава дефекта.
С две думи искам да разбера дали найтина проблема е от някой датчик.
Благодаря ви предварително.
когато колата е студена давам на контак чакам да изгасне лампата за подгрева и докато завъртя и пали, като загрее пак така, давам на контак чакам да изгасне лампата и въртя да запали но и трябва повечеко време да въртя докато запали. С човека който ми потдържа колата я закачихме към лаптопа тиъ като мислим че е от някой датчик и е възможно да дава грешка, и на лаптопа излезе следната грешка.
също имаше и едно
BWM part no. : 2247072 но не знам дова номера на комп-а на колата ли е или номера на частта която дава дефекта.
- Noob4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
Re: 525 ТДС 97г. проблем с паленето при загрял мотор.
Тука ми понамерисва на разтегнати вериги или ако си имал проблем с ГНП-то и твоя майстор е като повечето "майстори" да не ти е регулирал правилно плочката.
1-во сменяй майстора и 2-ро има изписано доста по темата, просто използвай този бутон
, не е сложно 
1-во сменяй майстора и 2-ро има изписано доста по темата, просто използвай този бутон

The Ultimate Driving Machine
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
и аз си мисля, че е проблем с ГНП, може би количеството, защото грешката буквално се превежда регулиране контрола на емисиите. с каква програма е гледана ?
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
с CARSOFT мисля че така се казваше и ако не се лъжа е версия 6.5.
ами с ГНП-то до сега съм нямал проблеми а й не сме пипали нищо по колата.
а ако е разтегната веригата дали няма да го прави този проблем и при студен двигател.
също така бях чел някъде че може да се пооправи малко проблема ако се даде малко повече аванс, така ли е.
ами с ГНП-то до сега съм нямал проблеми а й не сме пипали нищо по колата.
а ако е разтегната веригата дали няма да го прави този проблем и при студен двигател.
също така бях чел някъде че може да се пооправи малко проблема ако се даде малко повече аванс, така ли е.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Грешка 06 по Карсофт е ЕГР.
Проблема е по скоро свьрзан с обичаините за М51 мотори,агренаж стартер и т.н
Виж при друг маистор коригираите момента на впрьскване.Ако има накьде разбира се
Проблема е по скоро свьрзан с обичаините за М51 мотори,агренаж стартер и т.н
Виж при друг маистор коригираите момента на впрьскване.Ако има накьде разбира се
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
hellbull написа:Здравейте колеги.
също имаше и едно
на загряла кола тази лампа за подгрева въобще не трябва да светва за повече от секунда като контролна лампа свети ли продължително лъгано ти е релето за подгрев и вече и това не ти помага иначе както ти каза Пресиян регулиране на началното впръскване стартер акумулатор или най лошото вериги
Барай шишарката Минкеее ....
При мене този проблем беше от регулиране на плочката на ГНП-то. Оправи ми го един дето се пише за майстор, но колата загуби ускорение. След това отидох при друг, който я върна в старата позиция и пак пали трудно при топъл старт, но за това пък върви като преди и си ускорява много яко. Предпочитам да не пали от раз, но пък да върви... 

при загрял двигател светенето на лампата за подгрев трае по-малко от секунда 
и така значи датчика отпада, акумулатора е добре освен да търсим проблема първо в стартера и след това ако не е там ще трябва да се сменя веригата предполагам.

и така значи датчика отпада, акумулатора е добре освен да търсим проблема първо в стартера и след това ако не е там ще трябва да се сменя веригата предполагам.
- Noob4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
hellbull написа:при загрял двигател светенето на лампата за подгрев трае по-малко от секунда
Колега или не четеш внимателно какво ти пишем колегите или вярваш на майстора си доста повече от колкото на нас. Датчик, акумулатор и стартер нямат връзка с това дали мотора ти е загрял или не. Колегите @anzak и @Пресиян Василев ти отговориха доста точно

p.s. Видях че си от Варна, при кой майстор ходиш?
The Ultimate Driving Machine
колега Noob4o и двамата колеги са писали че проблема може да е в стартера а единият от колегите споменава и за акумулатора, а ти ми казваш че нямат общо, сега последно кое от двете е, да търся ли изобщо в тях проблема или да отпадат.
Майстора при който ходя не е точно от Варна, от Дългопол е и с него не сме пипали нищо по колата и започваме първо с най-дребните работи.
Майстора при който ходя не е точно от Варна, от Дългопол е и с него не сме пипали нищо по колата и започваме първо с най-дребните работи.
Ама ти четеш стартер и ГНП ама за момента на впръскване не четеш. Пък и сам си го написал да се даде повече аванс и не го правиш, а колегата ти е писал и ако има накъде тоя аванс. Ей тия неща провери и ако може бутни мъничко аванса да компенсира износването на веригата чудеса прави. И не знам при Е39 как е ама на Е34 и Е36 и части от секундата не светва лампата за подгрева ако отчита компа достатъчно загрял мотор.
колега не съм го направил защото колата е на нашите а те си живеят в дългопол а аз там се прибирам през уикенда, инъче аз се движа с едно старо адуи 80 
еми ще пробваме да мръднем аванса да видим дали ще има ефект.
а до колкото знам там си е малко пипкава работата в смисъл че трябва да се извършва прецизно и да се мърда по малко, не бъркам нали.

еми ще пробваме да мръднем аванса да видим дали ще има ефект.
а до колкото знам там си е малко пипкава работата в смисъл че трябва да се извършва прецизно и да се мърда по малко, не бъркам нали.
Нищо пипкаво няма в отвиването и завиването на две 13мм гайки , само за малкото мръдване си прав , бележи и тогава върти по 1мми пробвай, ско иска още малко пак лекичко и пробвай. Не прекалявай с аванса че не е добре . И ти го описвам така щот предполагам че майстора няма апаратура да мери колко .
еми разполагаме само с лаптоп и CARSOFT ако с тази апаратура може да се направи нещо 
а инъче ще пробваме и с бутане на аванса.

а инъче ще пробваме и с бутане на аванса.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
с карвсофта няма начин да видиш живи данни на тдс-а както и момента на впръскване моя съвет е недей като старите майстори на ухо да го правиш предварението а иди в сервиз където имат апаратура и да ти я настроят както трябва
Барай шишарката Минкеее ....
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2