Проблем със затварянето на вратите
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем със затварянето на вратите
Здравейте,
Карам е 39 530д (2001 година). Проблема ми е че вратите се затварят като на стара жигула (със засилка). Ако леко я затвориш няма да стане - трябва си сила. Колата си я купих преди месец и искам да го отстраня този дефект. Някой може ли да ми каже от какво е това - уплътненията ли, пантите ли? Все едно вратите са виснали. Знам че не е нова кола, но я дават да е на 135 000 км, дори и на 200 000 да е, пак не е нормално това (според мен). Някой може ли да ми даде съвет?
Благодаря
Карам е 39 530д (2001 година). Проблема ми е че вратите се затварят като на стара жигула (със засилка). Ако леко я затвориш няма да стане - трябва си сила. Колата си я купих преди месец и искам да го отстраня този дефект. Някой може ли да ми каже от какво е това - уплътненията ли, пантите ли? Все едно вратите са виснали. Знам че не е нова кола, но я дават да е на 135 000 км, дори и на 200 000 да е, пак не е нормално това (според мен). Някой може ли да ми даде съвет?
Благодаря
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
Re: Проблем със затварянето на вратите
И моята е така и мисля че всички са така,незнам, другите ще кажат и те.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Тежички са вратите и си трябва повечко сила при затваряне 

- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
На мен не ми се струва нормално.Поне при мен вратите се затварят много леко 

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Бла бла бла....нормално било !!! Мойте се затварят като хладилник,чак ме е страх да я засиля ! Карам се на жена ми като я блъсне. Вземаш едни еврейски звезди мисля,че бяха болтовете там и си регулираш насрешника който стои на колонката на вратата,там където щтраква петлето на бравичката 

Последна промяна im0tep на 21 Яну 2011, 15:32, променена общо 1 път
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
...мойте трите са хладилник , но шофьорската иска една идея повече засилка , предполагам ,щото е най-използваната , но ще се опитам да я регулирам както каза имотеп , но само да няма нещо износено ?
im0tep може ли малко повече инфо. На колонката където се затваря вратата, тоя заключващия механизъм какво да му регулирам?
Той не е ли просто захванат за колонката?
Извинявам се ама не ги разбирам тия работи, но искам да я оправя, щото верно като хладилник се затваря (ама МРАЗ хладилник
Той не е ли просто захванат за колонката?
Извинявам се ама не ги разбирам тия работи, но искам да я оправя, щото верно като хладилник се затваря (ама МРАЗ хладилник

A за скърцаща 'захватка' на вратата отвънка '97-а.. направо ми дере сърцето като я 'повдигам' за да отворя отвън вратата....?
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
basson написа:A за скърцаща 'захватка' на вратата отвънка '97-а.. направо ми дере сърцето като я 'повдигам' за да отворя отвън вратата....?
Пръскаш с WD-40 по оста на сама дръжка. Като я повдигнеш и погледнеш от долу ще видиш. Но това е временно решение ! Най добре е да се свали дръжката и да се намаже с грес въпросната осичка и ти по скоро по местата в които се търка с пластмасата,точно преди захвата и със зегера
Колега, дръжката лесно ли се сваля, трябва ли да се разглобява цялата врата и корите?
Понеже моята нещо заяжда като я отварям и се съмнявам че дръжката ми е за смяна.
Понеже моята нещо заяжда като я отварям и се съмнявам че дръжката ми е за смяна.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Какви стари жигули, бе
Ако е по-силен вятъра, може и сама да се затвори вратата.
Или с фино машинно масло или WD - 40, а може и с масло за хидравликата.

Или с фино машинно масло или WD - 40, а може и с масло за хидравликата.

- tonilom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d "99
- Мечтае да кара: X6
Вратите трябва да се затварят много лесно,без силно удряне.Първо провери за луфт в пантите като хванеш вратата когато е леко отворена(не да е широко отворена на страни)и я повдигаш нагоре-надолу.Ако няма луфт се регулира насрещника както е писал колегата.Това е черното джаджа на колонката между вратите(ако е за предна) и на купето до задната облегалка за задна врата.Ако има луфт в пантата е по-сложно.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
По-добре не пипайте и не регулирайте вратите...
Има едно нещо дет му се вика "течна грес"...смажете палците на вратите и ще възкликнете "о стана чудоооо..."
Не си правя майтап.
Има едно нещо дет му се вика "течна грес"...смажете палците на вратите и ще възкликнете "о стана чудоооо..."

Не си правя майтап.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
При мен предните врати се затварят така, все едно ще паднат всеки момент. Със задните няма проблем.
Мисля, че няма проблем с луфта, просто самото палче е нещо разместено ли и аз не знам. Тея дни ще го погледна, някои ако има предложения как да се оправи нека сподели
Мисля, че няма проблем с луфта, просто самото палче е нещо разместено ли и аз не знам. Тея дни ще го погледна, някои ако има предложения как да се оправи нека сподели

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2