Колеги, отлепи се огледалото за задно виждане.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E34 520i

Колеги, отлепи се огледалото за задно виждане.

Мнение от Bat Venci » 22 Яну 2011, 15:27

Извинявам се ако е писано по този въпрос, но аз не намерих за е34. Докато бърсах предното стъкло отвътре закачих леко огледалото с ръка и то падна. Доколкото виждам лепилото е като черния силикон за стъкла с който лепят стъклопакети и аквариуми. Разбрах че не е препоръчително със силикон а това са специални лепенки. Искам да помоля за съвет как да залепя огледалото и ако е с тези лепенки откъде да купя и евентуално ориентировъчна цена ако може да ми кажете. В момента съм в Бургас, а след няколко дена ще съм в София, така че може да ме ориентирате за тези два града. Благогаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320 ванус
Мечтае да кара: Ф1
Детайли за колата: просто няма такава

Re: Колеги, отлепи се огледалото за задно виждане.

Мнение от joro_bmwm3 » 22 Яну 2011, 23:41

колега има специално лепило за тези огледала около 5 лева е купувах такова преди година сега незнам колко е но нама да има разлика купих го от обикновен магазин за авто части успех дано намериш
живота е гаден,но аз сам по гаден

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 23 Яну 2011, 3:36

Дам стъклар взима 5лв да го залепи.В кауфланд съм виждал такова струва 5лв.Не пробвай с разни други лепила не става.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
Мечтае да кара: e30 monster

Мнение от tZv3t0zAr » 23 Яну 2011, 3:57

Колега най-добре отиди на стъклар, ще ти вземе горе долу колкото струва лепило !
Ти ако си взимаш лепило и сам го лепиш внимвай много с лепилото, при грешно лепило се пука стъклото после :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E34 520i

Мнение от Bat Venci » 23 Яну 2011, 16:15

Благодаря за съветите. По-удобно ще ми е ако го направя сам , че няма да се занимавам да обикалям по майстори, но може в понеделник да мина през стъклар. Предполагам за предпочитане е автостъклар. Преди малко имаше мнение на което се канех да отговоря (без желание да се заяждам разбира се) но видах че е изтрито. Въпроса е ако залепя огледалото сам и се наложи да сменям стъкло някой ден да не се наложи да го къртя с чук и секач :) или пък след някоя дупка да повтарям процедурата :( .
p.s. Може да ме упътите към стъклар ако не е проблем, че не ми се е налагало досега и ще ми спестите обикаляне.
Благодаря отново.

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 23 Яну 2011, 16:38

Или вземи двойнозалепваща лепенка от тези за лайстните на 3 М и ще заспи ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 25 Яну 2011, 10:41

При "Кобрите" - те лепят огледала и самото залепване си има технология. Лепилото наистина после е черно, защото под него се полага друго нещо (незнам как се казва, но си има име). А иначе не е скъпо и става доста бързо - около 40 мин.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 25 Яну 2011, 10:43

Айде бе стъклари, майстори, кво ли не. Вземи си поксипол от прозрачния и решаваш проблема. Ба си проблема е туй огледало.

ПП. Стъкларите чистят със спирт, мажат грунд и тогаз лепило, туря се 1 капка, колкото зърно ориз голяма, всичкото това изисква време за съхнене, пушене, пиене на бира, лафчета, и разпитване това кво, онуй кво е и тъй.

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 25 Яну 2011, 10:53

NikiNikolov написа:Айде бе стъклари, майстори, кво ли не. Вземи си поксипол от прозрачния и решаваш проблема. Ба си проблема е туй огледало.

ПП. Стъкларите чистят със спирт, мажат грунд и тогаз лепило, туря се 1 капка, колкото зърно ориз голяма, всичкото това изисква време за съхнене, пушене, пиене на бира, лафчета, и разпитване това кво, онуй кво е и тъй.

И после нова тема : Колеги счупих стъклото! И да ни реве тука че със каноколит разбираш ли се спукал джама...

Аз още не мога да разбера,защо продължавате да правите неща,които не са за вас... Като иска човека да си залепи тъпото огледало,да отиде на стъклар... 5 лева ще струва... и нито ще има главоболия,нито ще реве после,че му е спукан джама... Българска му работа... Ще дам 10 лв за лепило да се осера сам,ама няма да дам 5 лв да ми го направят като хората...
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 25 Яну 2011, 11:12

С каноколит да го лепне няма да му спука джама, ще кара с него до лятото, като го напече слънцето от топлината се разлага може би и залепеното нещо ще се само-отлепи :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 25 Яну 2011, 11:18

NikiNikolov написа:С каноколит да го лепне няма да му спука джама, ще кара с него до лятото, като го напече слънцето от топлината се разлага може би и залепеното нещо ще се само-отлепи :mhihi:

Абе аз баш с каноколит си го залепих,ама не оня дето по рекламата висят от тавана,некъф много як! След месец бях приятно изненадан от спуканото стъкло...Дали щото беше опел колата или щото джама беше некъф китайски ядох дървото... от тогава не се занимавам с лепене на тия огледала...
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 25 Яну 2011, 23:36

С това
съм залепил около 10-на огледала и не е имало оплаквания . Дано да ти свърши работа .
П.С. Не е реклама :roll:
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 26 Яну 2011, 0:25

BULL3T написа:
NikiNikolov написа:С каноколит да го лепне няма да му спука джама, ще кара с него до лятото, като го напече слънцето от топлината се разлага може би и залепеното нещо ще се само-отлепи :mhihi:

Абе аз баш с каноколит си го залепих,ама не оня дето по рекламата висят от тавана,некъф много як! След месец бях приятно изненадан от спуканото стъкло...Дали щото беше опел колата или щото джама беше некъф китайски ядох дървото... от тогава не се занимавам с лепене на тия огледала...

?? интересно какво общо има канаколита със стъклото за да го спука...Принципно е на полимерна основа (съдържа цианид изпаренията му са доста отровни) Но по никакъв начин не може да реагира със стъклото ..По вероятно създава някакво напрежение след като засъхне .
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 26 Яну 2011, 1:46

Доста хора твърдят,че с каноколит не се лепи в/у стъкло,наистина се пука.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30, E46

Мнение от vankata8384 » 26 Яну 2011, 2:33

Аз на Пежото си го лепих в Кобра-та Благоевград. Взеха ми 3лв, за 1 минута стана с лепило на Loctite, жълта тубичка беше. Изобщо не съм чакал да съхне.

Следваща

Назад към E34