ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ

Мнение от JoRkAtA_pld » 04 Яну 2011, 11:39

Да, само вътре се различават на някои дизели от бензиновите защото отзад имат кора.
My E30
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: му се шейната на дядо коледа
Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW

Мнение от nesko » 07 Яну 2011, 15:22

Мармот написа:Еднакви ли са предните капаци при троен и двоен стоп?

да :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 08 Яну 2011, 20:39

стартера от м40 е30 става ли на м42 от е36 ? почти съм сигурен че трябва да стане
bedrock city racing

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 17 Яну 2011, 20:02

степ моторче на м10б18 като му дадеш + и - трябвали да движи вътре :kuku: малко ми е тъп ?са ама имам 2 моторчета и като дам + и - и немърдат .. имам на м40 като му дам на него и почва да чука вътре :yes:
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 22 Яну 2011, 21:11

Едно реотанче грее биметална пластина и мести една портичка. Спира допълнителния въздух като загрее. Движи се, но трябва да почакаш 2-3-5-минути :driving: .
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 22 Яну 2011, 21:39

ivantchoG написа:Едно реотанче грее биметална пластина и мести една портичка. Спира допълнителния въздух като загрее. Движи се, но трябва да почакаш 2-3-5-минути :driving: .

:bchug: евала колега... мерси много
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

Потребител
Аватар
Кара: е30 324d
Мечтае да кара: V12

Мнение от J0k3R » 23 Фев 2011, 17:55

Колеги нов съм сред бмв-тата и ми трябва малко помощ,взех си една 30ка 324д и имам няколко проблема с нея.. Колата не беше карана от 2 години и повечето проблеми изчезнаха след малко карана,което е нормално но останаха някои други.. :
1.Предните спирачки като отидох на технически преглед се оказаха слабички,гледах я че има накладки и е с вентилирани дискове. Отзад задно дясно колело спира по зле отколото другото ама май няма накладки там,щото свети лампата на таблото за износени накладки.
2.Даже след като сменихме маслото(беше с по ниско ниво) остана "Oil service" на таблото,мъчиха се да го занулят но нестана,след 1 ден само изчезна :roll: Но даже и като махна от контакт светят две диодчета на таблото червено и оранжево(жълто) и не угасват.
3.Колата леко дърпа наляво след 60км/ч видимо няма крива предница и колелата стоят уж еднакво.. Какво може да е сдало багажа кормилен накрайник,рейка или просто се нужда е от един реглаж на предницата?
4.Най странен проблем е че тази сутрин ми беше изяла акумолатора,бях изгасил габарити и всичко друго което може да се спре,единственото нещо което може да похапва ток е реотаните на задното стъкло щото копчето остана вътре и неще да се върне в изходна позиция,но те работят само като си на контакт :?:

Много ще съм ви благодарен да дадете малко насока поне какво да гледам,не съм мързелив имам си хабер от автомобили ама сега през зимата поне по-малко да мръзна и да си блъскам главата с малко помощ от вас :ok:
... _______
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 24 Фев 2011, 20:25

За спирачките според мене има нужда от ревизия на спирачните апарати спирачната помпа и смяна на спирачната течност
За диодите на таблото най-вероятно са ти заминали прословутите батерии в таблото (а ти как се опита за ги занулиш?)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivantchoG » 24 Фев 2011, 22:30

J0k3R написа:...1.Предните спирачки като отидох на технически преглед се оказаха слабички,гледах я че има накладки и е с вентилирани дискове. Отзад задно дясно колело спира по зле отколото другото ама май няма накладки там,щото свети лампата на таблото за износени накладки.
Махай въздуха отпред. Не си писал отзад с дискове ли е или с барабани.
2.Даже след като сменихме маслото(беше с по ниско ниво) остана "Oil service" на таблото,мъчиха се да го занулят но нестана,след 1 ден само изчезна :roll: Но даже и като махна от контакт светят две диодчета на таблото червено и оранжево(жълто) и не угасват.
Свали и разглоби таблото. Батериите са изтекли и затова светят диодите на изгасена кола. Като смениш батериите, Ойл сървиса ще може да изгасне и за по-дълго време. Не слагай алкални!
3.Колата леко дърпа наляво след 60км/ч видимо няма крива предница и колелата стоят уж еднакво.. Какво може да е сдало багажа кормилен накрайник,рейка или просто се нужда е от един реглаж на предницата?
4.Най странен проблем е че тази сутрин ми беше изяла акумолатора,бях изгасил габарити и всичко друго което може да се спре,единственото нещо което може да похапва ток е реотаните на задното стъкло щото копчето остана вътре и неще да се върне в изходна позиция,но те работят само като си на контакт :?:
През дупката за радиото избутай копчето и го разглоби. Бая ток минава оттам и пластмасата се огъва. Ще остържеш 1-2 гърбици и ще работи пак. Виж дали лампата/бутона (лесно се чупи) в багажника или някой бутон врата не прави мизерии...
Познай що не съм писал за носенето наляво...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от J0k3R » 25 Фев 2011, 5:05

Така имам малко напредък,установих какво яде тока..Копчето за светлините за мъгла(отзад) и то беше блокирано вътре вече не яде акумолатора. С копчето за реотаните се оправих,смазах и вратите че и те замръзваха и беше един цирк тия дни. Спирачките каточели се пооправиха(незнам дали писах по горе колата я купих а не беше карана 2 години),отзад е с барабани но мисля да си купя от един колега дискови.
Тия дни ще смъкна таблото поне това мога да свърша в тоя студ..
Малко да се постопли ще се занимая да и сменя спирачната течност и да я обезвъздуша хубаво.Установих че при ляв завой се завива по трудно и то не всеки път което ме навежда на мисълта че имам разбит накрайник.
Колега какво имаш предвид за носенето,не съм я огледал още като хората отвсякъде да не казвам че предницата почти не съм я оглеждал,а се услушвах за странни шумове все пак за тея пари които я взех няма как да искам много от нея :dunno: ..
... _______
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]

Потребител
Аватар

Мнение от J0k3R » 26 Фев 2011, 19:25

Вчера пак ми падна акумолатора,проверих лампата в багажника и си изгасва но за всеки случай я откачих,махнах и CD-то което няма панел но за всеки случай... Лампите в интериора не светят,като извадих бушон 21 и пак го сложих осветлението на таблото се оправи.. Плафоните не светят лампата в багажника я шунтирах,няма и лампа в жабката вече.
Не ми останаха идеи вече какво може да черпи ток в тая кола...
Последна промяна J0k3R на 28 Фев 2011, 19:28, променена общо 1 път
... _______
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 28 Фев 2011, 19:28

J0k3R написа:Вчера пак ми падна акумолатора,проверих лампата в багажника и си изгасва но за всеки случай я откачих,махнах и CD-то което няма панел но за всеки случай... Лампите в интериора не светят то даже и таблото с уредите не му работи осветлението..
Утре ще пиша дали пак пада,междувременно дайте идея какво друго може да яде ток?

Изключваш плафоните и закачаш един амперметър на акумулатора.Следиш каква е консумацията, ако не е нормална почваш да вадиш един по един предпазителите докато консумацията спадне до нормалното ниво.Запомняш при кой предпазител е станало това и виждаш за коя верига в колата отговаря той.Тогава търсиш проблема в тази верига.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

Потребител
Аватар

Мнение от J0k3R » 28 Фев 2011, 19:32

Мерси колега утре отивам да си купя един амперметър и да меря..
Какво се счита за "нормално" ?

п.п. Забравих да допълня че колата е с централно и аларма..
... _______
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivantchoG » 01 Мар 2011, 0:05

J0k3R написа:... какво имаш предвид за носенето...
Накарай някой да върти рязко волана наляво-надясно. Под колата, с ръка на шарнирите, провери дали някой има хлабина. Обърни внимание на тампоните на носачите. Сменяй, ако нещо тропа. После карай на реглаж. И ще спре да носи :yes: .
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: олд скуул карс
Мечтае да кара: някви 3-ки

Мнение от walchoos » 03 Мар 2011, 17:52

Здравейте на всички бмв маниаци. Наскоро се регистрирах защото ми взеха кола ... Все още даже нямам 18 години, но и това ще стане живот и здраве. Както и да е искам да ви задам някои въпроси относно моята кола. Тя е Бмв Е30 316i 1990 година. Искам да попитам първо дали има възможност да се сложи климатик на тази кола и оборотомер като на повечето баварци вместо моя дразнещ часовник :D Не съм много наясно с това и се извинявам предварително ако има такава тема, но не намерих просто ... Благодаря предварително! Поздрави :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E30