интересна информация за всички с 525и и нагоре
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
интересна информация за всички с 525и и нагоре
http://www.netmgr.co.uk
като идея е чудесно, върпоса е дали може да показва повече параметри от да кажем работата на мотора, например както е при е38 / е39 / е46 температурата на антифриза може да се види в цифров вид на таблото
нещо е такова например: http://www.youtube.com/watch?v=bVTDjgxr ... re=related
ето го напрено и при Е34 само дето незнам как още http://www.youtube.com/watch?v=4c4O7Q_T ... re=related
като идея е чудесно, върпоса е дали може да показва повече параметри от да кажем работата на мотора, например както е при е38 / е39 / е46 температурата на антифриза може да се види в цифров вид на таблото
нещо е такова например: http://www.youtube.com/watch?v=bVTDjgxr ... re=related
ето го напрено и при Е34 само дето незнам как още http://www.youtube.com/watch?v=4c4O7Q_T ... re=related
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: интересна информация за всички с 525и и нагоре
Просто е всъщност - шината за обмен на данни на борда и чек-а е доста подобна на тази на IBUS, от където следва че човек си взима един микроконтролер, строшва си главата да измисли алгоритми кое как да взима данни и да го праща на таблото за да се изписва.
Е това е цялата схема.
При мен в момента освен данните от борда, на чек-а се изписват имената на радиостанциите, номера на диска и тн данни от касетофона. По натам ще си взема оригинален телефон който реално ще ми изписва и телефонните номера които ме търсят, защото и тази опция е възможна, според схемите които имам.
Е това е цялата схема.
При мен в момента освен данните от борда, на чек-а се изписват имената на радиостанциите, номера на диска и тн данни от касетофона. По натам ще си взема оригинален телефон който реално ще ми изписва и телефонните номера които ме търсят, защото и тази опция е възможна, според схемите които имам.

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:Просто е всъщност - шината за обмен на данни на борда и чек-а е доста подобна на тази на IBUS, от където следва че човек си взима един микроконтролер, строшва си главата да измисли алгоритми кое как да взима данни и да го праща на таблото за да се изписва.
Е това е цялата схема.
тия фабричните функции е ясно че ще работят, въпроса е как да се добавят допълнителни такива като температура и налягане на маслото например ...
в първия сайт човека е дал схема даже:

абе, лесно, лесно....ама на маса. иначе такава чикия си изисква доста добри познания и доста свободно време.
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
@2bar написа:абе, лесно, лесно....ама на маса. иначе такава чикия си изисква доста добри познания и доста свободно време.
И един сноб жици... това няма да стане лесно Мартине. И на мен ми се иска,но не мисля че има кой да ни го направи тук в бг...

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
BULL3T написа:@2bar написа:абе, лесно, лесно....ама на маса. иначе такава чикия си изисква доста добри познания и доста свободно време.
И един сноб жици... това няма да стане лесно Мартине. И на мен ми се иска,но не мисля че има кой да ни го направи тук в бг...
Някой за това сме учили

Сорс код към горната схема не са ли дали ???

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:BULL3T написа:@2bar написа:абе, лесно, лесно....ама на маса. иначе такава чикия си изисква доста добри познания и доста свободно време.
Някой за това сме учили![]()
![]()
Сорс код към горната схема не са ли дали ???
e тука https://sites.google.com/a/netmgr.co.uk/netmgr-co-uk/ има линкове софтуер и хардуер
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Само ми кажете, докато карате, кога ще имате време да гледате всичките тия излишни изгъзици??? То бива бива, ама да нафраскаш колата с такива щуротии
-това си е жива комплексарщина.

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
alchohol написа:Само ми кажете, докато карате, кога ще имате време да гледате всичките тия излишни изгъзици??? То бива бива, ама да нафраскаш колата с такива щуротии-това си е жива комплексарщина.
първо не мисля че е изгъзица, а нещо доста полезно - особенно това с темепртурата на водата и маслото, и второ от доста време не съм прочел нещо интересно в тоя подфорум освен теми които се преповтарят от години.
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
ZLATEN написа:.... и второ от доста време не съм прочел нещо интересно в тоя подфорум освен теми които се преповтарят от години.
...е да, ама поне се трупат мнения

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
_65536_kb_sec_ написа:Някой за това сме учили![]()
![]()
Да споделя каква идея имам и дали става така

Значи, подменяме датчика на температурата на маслото с аналогов. Дори мисля, че в М5 си е такъв и това значи, че имаме готов и няма да припасваме друг.
Всъщност този датчик го завиваме в един тройник, тройника монтираме на мястото на датчика и на третото място завиваме един аналогов датчик за налягане. Има много видове такива дори може да не е специално автомобилен, само трябва да се съобрази работната среда, температурния диапазон и обхвата на мерене.
Демек да става за масло, да издържа до 120 градуса и да работи в обхват 0-5 бара... примерно.
След това си купуваме един готов контролер, примерно Zelio. Той има 8 вх/изх.
Ръгаме го в жапката, примерно. Теглим жици от водния датчик и от двата маслени.
Всъщност на водния датчик също може да сложим тройник и да монтираме аналогов датчик за налягане. Така имаме 4 входни сигнала. И от другите 4 на зелиото вадим изходни цифрови сигнали и ги подаваме на борда.
Програмирането е елементарно - на диалогова система е.
Цената на контролера мисля, че беше около 200-300 лв.
5 лв за 8 жици по 3 метра
100-тина лева за датчици
5 лв за тройници
2 лв за силикон чАААрвен

Дал` ше стане така, а

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Може и същата схема по-горе, само че с отделни уреди за всичко дето ще се мери. Цената дори ще е по-ниска, ако уредите са китайски
44лв е уред за налягане масло, също толкова е темп. на масло, май толкова е и за темп. на водата. 130лв ще излезне всичко. Само датчиците трябва да си намериш къде да монтираш, т.е. да си купиш тройници, които струват по 5 лв.
Сега вече не е ясно колко ще показват вярно тези уреди предвид, че са Китайски и ниско бюджетни. Към тях обаче има и датчици.
Поздрави.

Сега вече не е ясно колко ще показват вярно тези уреди предвид, че са Китайски и ниско бюджетни. Към тях обаче има и датчици.
Поздрави.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Zubcho написа:Може и същата схема по-горе, само че с отделни уреди за всичко дето ще се мери. Цената дори ще е по-ниска, ако уредите са китайски44лв е уред за налягане масло, също толкова е темп. на масло, май толкова е и за темп. на водата. 130лв ще излезне всичко. Само датчиците трябва да си намериш къде да монтираш, т.е. да си купиш тройници, които струват по 5 лв.
Поздрави.
и ще заприлича на циганска лада....
проблемът си е решен много елегантно и то в стил е34 без да се променя нищо. просто всички данни от допълнително сложените датчици се изпращат на таблото. последният линк, който е постнал ZLATEN е от човека, който го е правил. нищо не пречи, който се интересува да му драсне email (може и да има готови бройки за продаване).
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Аз ни имам такова табло, нито ми върши работа през 5 секунди да ми се показват данните , та реших сам да си го сглобя, знам че тук повечето са ОЕМ батки и няма да им хареса циганията, ам ко да приш. А да тва сигнализира когато има нужда и само пуска перките за охлаждането, да не ми роди надувалката

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Хмм добре а инфото за температурите го зимаш от ?
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2