Побеля ми косата! Колеги помагайте
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- EnthusiasT
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 Touring M50
Re: Побеля ми косата! Колеги помагайте
ми тук се поразчетох из форума и един коелга беше писал че сипва уш догоре пак след някво вмреме нивото му било паднало при вас как е искам да знам дали аз не бъркам нещо при сипването
Alfa 75 Turbo -- Е36 Touring M50B30++ -- E36 Coupe M50 -- Rover Tomcat 216 coupe
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Аз чета и нещо не мога да вдяна, за какво иде реч.......Излиза че тази кола си прави масло сега ли що ? Като сте я купили трябва да е била на 3 години, така ли да разбираме ? Аз моята я взех точно на толкова на 56 хиляди км, ем до 160 хиляди не буташе ама грам !!!
Колега като ти сипят бира в една халба и седи на бара, променя ли се нивото на бирата от самосебе си ? Естествено че ще се вдигне, след като си долял масло в картера баси....Нали това е идеята..
Да не би маслото ти да сублимира ?
Колега като ти сипят бира в една халба и седи на бара, променя ли се нивото на бирата от самосебе си ? Естествено че ще се вдигне, след като си долял масло в картера баси....Нали това е идеята..
Да не би маслото ти да сублимира ?

- EnthusiasT
- кандидат ентусиаст
-
ми колата беше на 4 god но явно неможем да се разберем утре другиден ще я гледам обстойно и без тва след някоя друга хилка сам за масло (и за спирачна течност) та като дойде времето сипвам 10w60 сигурно Valvoline ( чакам
мнения) и така мерси все пак на всички ви!
мнения) и така мерси все пак на всички ви!
Alfa 75 Turbo -- Е36 Touring M50B30++ -- E36 Coupe M50 -- Rover Tomcat 216 coupe
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Имах предвид, все някак сте свикнали да го контролирате това пусто масло. Налей до макс на студен двигател, карай пак 1000 км да кажем, като контролираш така през 300 км, и пак на студен двигател след минимум 2 часа покой, пак провери и ще видиш че е спряла да го пие това масло !
А за това какво масло да се сложи, има най- малко 1200 мнения...
А за това какво масло да се сложи, има най- малко 1200 мнения...
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
И аз съм виждал такива аномалии при мен и се оказа че БМВ-то има огромен картер и съответно е много капризно относно това на какво място се мери маслото.
При мен случката беше следната, меря маслото в гаража-на макс!!!
Отивам на работа, 20тина км. са до там,вкарвам колата в халето,уж хоризонтално, вечерта преди да си тръгна решавам пак да погледна маслото и що да видя,пръчката показва наполовина!!! Е за 20 км. не може да изгори половин кило
При мен случката беше следната, меря маслото в гаража-на макс!!!
Отивам на работа, 20тина км. са до там,вкарвам колата в халето,уж хоризонтално, вечерта преди да си тръгна решавам пак да погледна маслото и що да видя,пръчката показва наполовина!!! Е за 20 км. не може да изгори половин кило

- EnthusiasT
- кандидат ентусиаст
-
ето това ме интересуваше !Утре сигурно няма да успея (чака ме изпит хаха) но в неделя рано рано ще припаля кьм сервиза ни за обстоен преглед
- signala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
EnthusiasT написа:колеги аз доколкото знам колата събира около 7 литра масло,което означава че когато е на първата чертичка на пръчката има 6литра,защото като долях 1л се качи на мах - при вас също ли е така ?
Да така е,от мин.до макс на щеката е 1 литър.А относно разхода на масло,на мен ми харчеше 1 литър за по малко от 1000 км,преди да сменя клапана на картерните газове.Според мен е най добре от там да започнеш,защото е най евтина процедурата

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
мина ли обстойният преглед 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2