М20В25
Модератор: bum_bum
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Re: М20В25
Аз за себе си знам какво искам да направя, парите не ми достигат, но рано или късно ще си направя проекта и то за бюджет. Пише какъв ми е мотора и мога да ти кажа че с този бюджет г/д аз ще си направя моето М50, но и на това ще му дойде времето (аз пари си събирам в момента
).
Мисля че темата не е за моя мотор, просто изразих мнение. Ако искаш някой да ти направи колата а ти да гледаш отстрани, с тия пари си за никъде, но ако си правиш сам нещата цената е доста по-различна

Мисля че темата не е за моя мотор, просто изразих мнение. Ако искаш някой да ти направи колата а ти да гледаш отстрани, с тия пари си за никъде, но ако си правиш сам нещата цената е доста по-различна

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Thebimmerfan написа:P:S: Колега, когато ми намериш М50 с турбо да извади 1010-те коня ...... ми се обади...
Може ли аз, може ли аз

- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 323ti compact
- Мечтае да кара: M3 E46 CSL; S42B20
Boyadjiev написа:Аз за себе си знам какво искам да направя, парите не ми достигат, но рано или късно ще си направя проекта и то за бюджет. Пише какъв ми е мотора и мога да ти кажа че с този бюджет г/д аз ще си направя моето М50, но и на това ще му дойде времето (аз пари си събирам в момента).
Извинявай колега, ама нищо не казваш...
"...Родната милиция ни пази..."
Веско Маринов

Веско Маринов
- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
Boyadjiev написа:. Ако искаш някой да ти направи колата а ти да гледаш отстрани, с тия пари си за никъде, но ако си правиш сам нещата цената е доста по-различна
Абе ако си мислиш наистина, че като сам си го правиш ш'ти излезе мнооого по-евтино...ми давай
Последна промяна Thebimmerfan на 21 Яну 2011, 11:18, променена общо 1 път
Веско Маринов

Веско Маринов
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Thebimmerfan написа:Boyadjiev написа:Аз за себе си знам какво искам да направя, парите не ми достигат, но рано или късно ще си направя проекта и то за бюджет. Пише какъв ми е мотора и мога да ти кажа че с този бюджет г/д аз ще си направя моето М50, но и на това ще му дойде времето (аз пари си събирам в момента).
Извинявай колега, ама нищо не казваш...
А ти пък се счупи да казваш кво ли не и нищо от тия неща който си казал е вярно! Може да се направят 1000 коня от м50,въпроса е за колко пари,колко време ще изкрепят и до колко има смисъл в това!!!
Thebimmerfan написа:Boyadjiev написа:. Ако искаш някой да ти направи колата а ти да гледаш отстрани, с тия пари си за никъде, но ако си правиш сам нещата цената е доста по-различна
Абе ако си мислиш наистина, че като сам си го правиш (с тези по-скоро оскъдни познания) ш'ти излезе мнооого по-евтино, и едновременно ще имаш някакво качество...ми давай
По-добре да си направиш колата сам за двойно по-дълго време и за повече пари,отколкото след 2 години да си похарчил един куп пари за неясно какво и в крайна сметка да имаш някаква кола правена от някой си,без да си изпитал кефа да си правиш колата цяла зима и да я изкараш на писта лятото и да разбереш какво си направил... Да чакаш вяска част ,да удряш на камък от време на време,да се кефиш че си направил нещо сам,да се порадваш че тази кола не е просто правена кола ,ами е твойта кола правена от теб и като я погледнеш си казваш ,може да не е много ама поне си е мое...
Ако нямаше пионери да отъпкат пътя пред нас,то ние нямаше да имаме и идея какво е това турбо мотор и как се прави...

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
[quote="BULL3T"][quote="Thebimmerfan"][quote="Boyadjiev"]А ти пък се счупи да казваш кво ли не и нищо от тия неща който си казал е вярно! Може да се направят 1000 коня от м50,въпроса е за колко пари,колко време ще изкрепят и до колко има смисъл в това!!!
Кое от това, което казах не е вярно? Че M-powera има повече (и то много повече) коне от М50? Че то това го знаят и най-големите тъпаци...Казах ти, че съм виждъл M3 E36 с 1010 коня, къде видя ти М50 с толкова (освен в мечтите и може би в youtube...), не се броят отговори като:- "догодина на бати 325-цата шъ фръкнйе". Бъди малко по-обоснован в твърденията си...
Кое от това, което казах не е вярно? Че M-powera има повече (и то много повече) коне от М50? Че то това го знаят и най-големите тъпаци...Казах ти, че съм виждъл M3 E36 с 1010 коня, къде видя ти М50 с толкова (освен в мечтите и може би в youtube...), не се броят отговори като:- "догодина на бати 325-цата шъ фръкнйе". Бъди малко по-обоснован в твърденията си...
Веско Маринов

Веско Маринов
- BULL3T
- ентусиаст
-
Thebimmerfan написа:BULL3T написа:Thebimmerfan написа:Boyadjiev написа:А ти пък се счупи да казваш кво ли не и нищо от тия неща който си казал е вярно! Може да се направят 1000 коня от м50,въпроса е за колко пари,колко време ще изкрепят и до колко има смисъл в това!!!
Добре бе пич,единственото нещо което казваш че аз не съм прав е че не съм ти показал м50 със 1000 коня. Ок не съм виждал с толкова дори ив ютюб ама ако се разтърся ще намеря некоя с 700 800!!!
Ок купи си м-ка. ДА има повече потенциал,то не са дросели,глави по-различни и кво ли не... Обаче направи сметка за колко пари ще направиш м50б25 турбо със 700 коня и за колко пари с50б32 със 900 ???
Аз мки не обичам,щото това са мотори правени само за прекъсвач и до сега не съм видял никой да си кара мката с 2000 оборота или като я изкара да не и дава газ... Купи си мка от където щеш ,направи и една ревизия и да видим на какви пари ще ти стъпи, и дали некой с некоя съскаща хонда или неква друга съскалка, няма да те накаже и да си останеш с м-ката и големите ти очаквания от м-ката!!!
Аз не мога да разбера като караш компот с м50б25,какво не си доволен от него ли???? Щото аз лично се возих в такъв,само не 323 а слаган мотор,демек не заводски. Бе да ти кажа много ми хареса как вървеше тоя компот...
Пак темата минава в глупави спорове... Момчето пита за м20б25 не за наще м50тки или некфи мки!!!

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Thebimmerfan написа:Boyadjiev написа:. Ако искаш някой да ти направи колата а ти да гледаш отстрани, с тия пари си за никъде, но ако си правиш сам нещата цената е доста по-различна
Абе ако си мислиш наистина, че като сам си го правиш (с тези по-скоро оскъдни познания) ш'ти излезе мнооого по-евтино, и едновременно ще имаш някакво качество...ми давай
А ти защо реши че нямам познания ? Да не мислиш че седя по форуми и чета какво се прави и от къде се събира ? И за да не е просто така спам бих ти казал че не съм изцяло сам, все пак имам приятели, те се образоват. Аз се образовам и не виждам как няма да ми се получат нещата. Е да оптимално може би от даден мотор с даден сетъп да могат да се извадят 300 коня, но аз най-вероятно няма да извадя 300, ще извадя 290...
Твърдо седя обаче не мнението си че М50 е повече от М3 (колкото и да ти е смешно) когато става дума за вложени пари! И точно там е уловката "малко дете", е че защо се модват колите? И малко дете знае че БМВ-то е по-бавно от Порше или Ферари... Да ама не, винаги една кола може да се направи по-добра от друга и това точно е хобито на хората, за това го правят, за да са уникални, за да си правят кефа, за да се чувстват удовлетворени.
Мога да ти кажа че ще съм 10 пъти по-щастлив с моето турбо М50 от колкото с присаден S50. Ама така не е интересно. Интересно е когато сложим основния фактор, който ме ограничава да не си направя М50-то 1000 коня. Това са парите -> по-евтино ми е да си преправя двигателя от колкото да си взема е36 М3... Да не говорим за пари за поддръжка... Ако аз си "гнясам" яко е36-тицата и ми се развали нещо ще си го оправя, докато М-ката ще седи да чака скъпите части. И това което най-много ме "кефи" в тунинга (понеже това е моята специалност) е електрониката ! Като сам си направиш колата сам си задаваш настройките и утре като тръгна градско няма да съм с 20 разход, а ще съм с 12, а като застанеш до мен, пак ще съм отпред... Не всичко се свежда до М3 и яко газ. То си е и въпрос на вкус де... Не всеки разбира от тунинг (е така се е случило да ми е хоби, за това мисля така), не всеки има желанието, не всеки има средства...
Я питай колегата Postman дали му е кеф сега ? С парите които е вложил мисля че можеше да си вземе друг мотор, но е предпочел тунинга и съм 90% сигурен че си се кефи максимално на колата всеки път като се качи да направи едно кръгче, било то градско до работа с 50, или било при изпреварване като просто "изчезне" от хоризонта, или просто за кеф...
П.С. Ако на колегата съставил темата му създавам дискомфорт с писанията ми веднага бих спрял

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
помпат си ги тез м50 до 700 коня , за 1000 не знам ама 750 има - http://vbox7.com/play:70b6203b
- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
BULL3T написа:Thebimmerfan написа:BULL3T написа:Thebimmerfan написа:Boyadjiev написа:
Добре бе пич,единственото нещо което казваш че аз не съм прав е че не съм ти показал м50 със 1000 коня. Ок не съм виждал с толкова дори ив ютюб ама ако се разтърся ще намеря некоя с 700 800!!!
Пич, няма да видиш, освен това аз говорех за над 1000к.с...
Ок купи си м-ка. ДА има повече потенциал,то не са дросели,глави по-различни и кво ли не... Обаче направи сметка за колко пари ще направиш м50б25 турбо със 700 коня и за колко пари с50б32 със 900 ???
В действителност със S50B32 с много по-малко пари ще постигнеш МНОГО повече...
Аз мки не обичам,щото това са мотори правени само за прекъсвач и до сега не съм видял никой да си кара мката с 2000 оборота или като я изкара да не и дава газ... Купи си мка от където щеш ,направи и една ревизия и да видим на какви пари ще ти стъпи, и дали некой с некоя съскаща хонда или неква друга съскалка, няма да те накаже и да си останеш с м-ката и големите ти очаквания от м-ката!!!
Ми щом си тъй силно влюбен в Хондите, що дириш в BMW форум? Освен това съм карал M-power и честно да ти кажа Toyota Supra biturbo MK4 не можа да ме накаже та за "съскаща" Honda к'во остава...
Аз не мога да разбера като караш компот с м50б25,какво не си доволен от него ли???? Щото аз лично се возих в такъв,само не 323 а слаган мотор,демек не заводски. Бе да ти кажа много ми хареса как вървеше тоя компот...
Много съм си доволен от колата (нe е М50В25 а е М52В25 ), ама идеше реч за 1010 коня и турбини некви...
Веско Маринов

Веско Маринов
Thebimmerfan написа:Казах ти, че съм виждъл M3 E36 с 1010 коня, къде видя ти М50 с толкова (освен в мечтите и може би в youtube...), не се броят отговори като:- "догодина на бати 325-цата шъ фръкнйе". Бъди малко по-обоснован в твърденията си...
Колега, малко по горе ти дадох линк към Е34-ката на KTECH (Дания) - 1033 к.с. от М50 - това е абсолютно реална кола, ето ти снимки правени лично от мен на 1/8 миля драг рейсинг ивент на селскостопанска самолетна писта. Сигурно ЛИНКА ти се е сторил малко лигав и пубертетски и затова си го игнорирал

- BULL3T
- ентусиаст
-
Thebimmerfan написа: ...
Аз се отказвам да споря с теб,смисъла е никакъв,ти си знаеш твойто и тва е. Аз се опитах да ти обясня принципни неща. Не че съскалка хонда е по-добра или не че не може да накажеш правена кола с М-ка. А това че за мен М-ките са безмислени за тунинг. Защото те вече са направени прекрасно,нямат нужда от подобрения,поне според мен. Говорех за това че едно м50б25 турбо с кви ли не шукариики направено като хората би било много по-готино от колкото една М-ка!!!
Лека вечер и успехи!
п.п. Само да не забравя... Ето ти едно м50 с каквото ти е кеф на него... http://forums.forzamotorsport.net/blogs ... 2#Comments

- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
Postman написа:Thebimmerfan написа:Казах ти, че съм виждъл M3 E36 с 1010 коня, къде видя ти М50 с толкова (освен в мечтите и може би в youtube...), не се броят отговори като:- "догодина на бати 325-цата шъ фръкнйе". Бъди малко по-обоснован в твърденията си...
Колега, малко по горе ти дадох линк към Е34-ката на KTECH (Дания) - 1033 к.с. от М50 - това е абсолютно реална кола, ето ти снимки правени лично от мен на 1/8 миля драг рейсинг ивент на селскостопанска самолетна писта. Сигурно ЛИНКА ти се е сторил малко лигав и пубертетски и затова си го игнорирал. Пусни един гугъл ако ти е интересна колата
. Това разбира се не означава, че М50 > S38 или S50, а по-скоро, че когато говорят парите, желязото прави конски сили защото просто няма къде да ходи...
Не съм го игнорирал, колега, Е34-ката е супер. Винаги съм мислел, че М50 без ванос е страхотен мотор и е много подходящ за турбиниране.
Веско Маринов

Веско Маринов
- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
BULL3T написа:Thebimmerfan написа: ...
Аз се отказвам да споря с теб,смисъла е никакъв,ти си знаеш твойто и тва е. Аз се опитах да ти обясня принципни неща. Не че съскалка хонда е по-добра или не че не може да накажеш правена кола с М-ка. А това че за мен М-ките са безмислени за тунинг. Защото те вече са направени прекрасно,нямат нужда от подобрения,поне според мен. Говорех за това че едно м50б25 турбо с кви ли не шукариики направено като хората би било много по-готино от колкото една М-ка!!!
Лека вечер и успехи!
п.п. Само да не забравя... Ето ти едно м50 с каквото ти е кеф на него... http://forums.forzamotorsport.net/blogs ... 2#Comments
Красива работа, с пари хората какво правят...
Веско Маринов

Веско Маринов
- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
Единственото, което се опитах да ти кажа (и то с най-добри чувства) е че за да изкараш на M power-а 321-те серийни коне от М50 доста ще трябва да се поозориш и не се знае дали ще ти излезе по-евтино (в Испания съм виждал S50B32 с ECU-то, с гаранция 1 година за 1500евр.) И знаеш, че слагаш в колата си нещо, което със сигурност ще работи защото са го измислили инженери на BMW, които със сигурност знаят МНОГО повече от нас, и са го изпробвали хиляди пъти, преди да го пуснат на пазара. А това , което възнамеряваш да го сглабяш в гаража си, я стане я не (на някои колите се получиха супер, ама що пари наляха, ама има и много на които нищо и половина не се получи, и те са баш тия със "скромните" бюджети)...Иначе успех в начинанието.
Веско Маринов

Веско Маринов