Вибрации (тресе) на място

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw 320d(e46) '00

Вибрации (тресе) на място

Мнение от dobri_t » 13 Яну 2011, 14:42

Здравейте колеги, от скоро и аз съм притежател на БМВ( 320д комби 136к.с. 2000г)

А сега и проблема: при запален двигател на място в купето се усещат вибрации и тресене понякога по-силно понягога по-слабо, ако подам съвсем малко газ вибрациите изчезват, но веднага се появяват пак след като стрелката на оборотомера се върне в начална позиция! Ходих в сервиз, но ми казаха, че тампоните на двигателя са добре-те били маслени и ако са скъсани всичко щтяло да бъде в масло. Тампоните на скоростната кутия също са наред. Преди 2 дни ми правиха генерацията(катализатора), така че и това отпада! Възможно ли е да имам нямакъв проблем с двигателя или някоя запушена дюза(не губи мощност и не прекъсва)? Все още не съм сменял масло с филтри - уж било сменяно скоро преди да я купя(незнам дали това има някаква връзка)

Благодаря предварително!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: Вибрации (тресе) на място

Мнение от S7 » 13 Яну 2011, 18:06

Ако си държи оборотите без да ги мени няма какво друго да е освен тампоните :paranoid:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 13 Яну 2011, 18:11

viewtopic.php?f=34&t=232859

Провери си меката връзка.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 13 Яну 2011, 19:32

а оборотите и колко са “?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 13 Яну 2011, 20:11

Има доста писано из форума за вибрации. Обобщено причините може да са няколко - тампони, дюзи, мека връзка, демпферна шайба, в краен случай и маховик. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 13 Яну 2011, 20:25

Според мен си за тампони! Какво значи всичко ще е омаслено? То няма толкова масло вътре, че да омасли всичко. Освен това ако се поровиш с търсачката, ще видиш колеги които са сменили тампоните с нови (НЕ оригинални) и е станало по-зле. Аз скоро смених тампони, защото имах вибрации като теб, моите и те уж бяха здрави ама единия излезе на две парчета! Аз сложих тампони на СВАГ и съм доволен. Съветвам те да сложиш ако можеш оригинални ако не, някой да ти препоръча, защото има доста ментета.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 13 Яну 2011, 20:26

Тампоните на мотора може да са куча марка. Пък и няма как да разбереш в какво състояние са след като не са ги свалили, а само на око. И аз както колегата по горе сложих на swag и съм доволен. Ако си за тампони потърси колегата Laviatan. Той ще ти ги изпрати по еконта. Около 100тина лв. бяха ще те излъжа. Ако пък си в пачка няма по-добро от оригиналното.

Тампони на кутията. Евтини са.

Демпферна шайба. Има доста обширна тема за шайбата. Ако гумата и е разцепена вибрациите са ужасни + това ако падне по време на големи обороти може да потроши половината предница viewtopic.php?f=34&t=45022&hilit=%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0 Цената и варира между 150лв и 450лв според зависи марката.

Надали е маховик... предвид описанието на проблема ти.
Последна промяна Kalinski на 14 Яну 2011, 3:00, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G70
Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options

Мнение от jivko2828 » 14 Яну 2011, 0:29

Тампони на двигателя на 100% + мека връзка, но щом си я сменил няма проблем остават тампоните.
Като взех мойта беше същата работа. Тампони само оригинални. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от dobri_t » 14 Яну 2011, 9:56

flober написа:а оборотите и колко са “?

Оборотите са 830(по борд компютър)

Съмнявам се да е от съединител, колата не тресе при потегляне, нито има вибрации, в който и да е от педалите. В сервиза, в който бях ми казаха, че двигателя не им харесвал как работи(преди да купя колата ходих на диагностика в м кар и бош дизел сервиз-те нищо не казаха за лоша работа на двигателя)

Благодаря на всички за бързите отговори :yes: ще пиша като установя проблема на 100%

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 16 Яну 2011, 3:01

един въпрос
към всеки, който има подобно тресене на студен мотор.
Някога святкал ли е чека ?
И записвало ли е грешка misfire на някой то цилиндрите ?

Потребител
Аватар

Мнение от dobri_t » 20 Яну 2011, 12:26

Вече със сигурност знам какъв е проблема!!! В сервиза, в който бях ми казаха, че най-вероятно са тампони,няма какво друго да е!!! Пък и за себе си се убедих,защото когато колата е студена тресе доста повече, а като загрее вибрациите намаляват драстично-предполагам ,че като загрее двигателя нагрява тампоните и гумата умеква :winky:

Сега остана само да си закупя [b]оригинални[b],тъй като ме посъветваха да са именно такива :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от S7 » 20 Яну 2011, 19:33

dobri_t написа:Вече със сигурност знам какъв е проблема!!! В сервиза, в който бях ми казаха, че най-вероятно са тампони,няма какво друго да е!!! Пък и за себе си се убедих,защото когато колата е студена тресе доста повече, а като загрее вибрациите намаляват драстично-предполагам ,че като загрее двигателя нагрява тампоните и гумата умеква :winky:

Сега остана само да си закупя [b]оригинални[b],тъй като ме посъветваха да са именно такива :yes:

Не ги нагрява просто от вибрациите на двигателя зависи,като паднат оборотите и влезе в режим двигателя и се поуправя.

royal jester
Аватар
Кара: ше Е46 на дизел
Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "

Мнение от e 46 maniq » 01 Окт 2011, 23:26

Здр,колеги.Та от сходен проблем страдах и аз(вибрации,тресене на място УЖАС :banghead: ) оказа се тампони на мотора :evil: .Смених ги сложих оригинални,сега мотора е в пъти по тих,няма го това тресене при палене и гасене както и намясто.Остана само едно ррррр което се усеща към 3-3500 оборота.Някои страдал ли е от такъв ПОЛТЪРГАИС защото него прави винаги :dunno:

ПС-Колата е 320д. 00г
!!! ВНИМАНИЕ !!! Изображение

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от S7 » 01 Окт 2011, 23:46

Това рррр като метален звук ли се чува или като вибрация?

royal jester
Аватар
Кара: ше Е46 на дизел
Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "

Мнение от e 46 maniq » 01 Окт 2011, 23:51

Като вибрация :paranoid:
!!! ВНИМАНИЕ !!! Изображение

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

Следваща

Назад към E46