Верига на 530Д
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Re: Верига на 530Д
Ilko Ivanov написа:BMW_Kurilo написа:таа...някои правил ли е тая операция с веригата на 530Д в крайна сметка...
Аз я правих наскороНеприятна работа от към финансите
Несъмнено е така !!! А за маслената помпа ?
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Ilko Ivanov написа:BMW_Kurilo написа:таа...някои правил ли е тая операция с веригата на 530Д в крайна сметка...
И що тьи мислиш,и аз правих но на мен ми беше приятно

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
проблема ти е в демферната шайба .дръпнете ремъците и запали.тогава няма да трака.тракат ограничителите в шайбата
- sadex5
- ентусиаст
-
Било, ама като ти платят за услугата
Ама ако е твоя колата хехе, тогаз е кофти.....

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Пресиян Василев написа:Ilko Ivanov написа:BMW_Kurilo написа:таа...някои правил ли е тая операция с веригата на 530Д в крайна сметка...
И що тьи мислиш,и аз правих но на мен ми беше приятно
Сигурен съм даже !!!
Колата беше моята за това не беше приятно

- sadex5
- ентусиаст
-
Мисля ремонта, да излиза към 1400 лева, предвид нова гарнитура на ГРМ, обтегачи и нова верига на маслената помпа....
Това е доста специфична работа и изисква приспособления, например да се законтри обтегача...
Това е доста специфична работа и изисква приспособления, например да се законтри обтегача...
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
sadex5 написа:Мисля ремонта, да излиза към 1400 лева, предвид нова гарнитура на ГРМ, обтегачи и нова верига на маслената помпа....
При мен се върза малко повечко,защото аз сложих и ново турбо от 530д.
- sadex5
- ентусиаст
-
Илко, а като го смени, прави ли нещо по ДДЕ, за количеството на горивото и променяш ли налягането в рейла ?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
По принцип се сменя и софтуера,но това е в процес на донастройки в момента.Просто напоследък не ми остава много време да се занимавам с Е39-ката.
- BMW_Kurilo
- Потребител
-
- Кара: 530d
и на мене ми излезна г/д 1400 с някой други неща които излезнаха в последствие,но мога да кажа че това е адски скуп и несполучлив двигател
,не познавам никой който кара такава да не е набил 2-3 хил. лв. по такава кола 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
BMW_Kurilo написа:и на мене ми излезна г/д 1400 с някой други неща които излезнаха в последствие,но мога да кажа че това е адски скуп и несполучлив двигател,не познавам никой който кара такава да не е набил 2-3 хил. лв. по такава кола
мотора си е много сполучлив той проблема е че повечето са над 500000 км а сполучлив не значи вечен

Барай шишарката Минкеее ....
колега аз си мисля че е демферната шайба , феби билщайн слагах мисля че към 120-150 лв беше някъде , точно като трактор се чуваше и моята и аз мислих че е верига,ама добре че не е 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
anzak написа:BMW_Kurilo написа:и на мене ми излезна г/д 1400 с някой други неща които излезнаха в последствие,но мога да кажа че това е адски скуп и несполучлив двигател,не познавам никой който кара такава да не е набил 2-3 хил. лв. по такава кола
Мотора е страхотен,но явно от калпава подражка ипищява и иска повечко грижи,найсина
anzak написа:мотора си е много сполучлив той проблема е че повечето са над 500000 км а сполучлив не значи вечен
Е колега 500-600к.според мен не би трябвало да е проблем.. На дядо ми колата дет седи долу на улицата на таблото пише 946 000км. .пак по-мотора никога не е сменяно нищо освен масло и то не много редовно,гладни години едно време..и автомата не пипан никога и тая барака е чук..

- knivanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е65 730d
- Мечтае да кара: IL
- Детайли за колата: няма-няма
ако е разтеглена верига,няма да трака,а ще изгуби центровка=проблем с паленето.leon е прав,насочи се към обтегач.относно смяна на верига,мой приятел германец ми каза,че никога не е чувал да се сменя верига на 200 000км,ремъците вече ги сменят на 150 000,а верига поне на 800 000км,което ме кара да мисля,че това е още една недомислица в бмв,като рейката.щом слагат верига,значи трябва да държи поне три пъти повече от ремъка 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Nikolay86 написа:anzak написа:BMW_Kurilo написа:и на мене ми излезна г/д 1400 с някой други неща които излезнаха в последствие,но мога да кажа че това е адски скуп и несполучлив двигател,не познавам никой който кара такава да не е набил 2-3 хил. лв. по такава кола
Мотора е страхотен,но явно от калпава подражка ипищява и иска повечко грижи,найсина
anzak написа:мотора си е много сполучлив той проблема е че повечето са над 500000 км а сполучлив не значи вечен
Е колега 500-600к.според мен не би трябвало да е проблем.. На дядо ми колата дет седи долу на улицата на таблото пише 946 000км. .пак по-мотора никога не е сменяно нищо освен масло и то не много редовно,гладни години едно време..и автомата не пипан никога и тая барака е чук..
само да не забравяме колко е натоварен този мотор и колко на дядо ти

Барай шишарката Минкеее ....
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4