Chek Engine код въпрос
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Chek Engine код въпрос
Колата е е36 м40б18.Кода е 1221.Лампичката за Chek Engine светва някаде 5-6 секунди след като е оставена на празни обороти.В движение няма проблеми.Сменях стъпково моторче за пробва но не е от него.Понеже ми играят и оборотите в първите 3-4 секунди.Понякога като реши държи 1000-1100 оборота понякога 600 в повечето случай си държи нормалните 750.Не прекъсва при набиране не забива муцуна или каквото и да е било от този род.Сутрин като запаля и иска да гасне в първия момент но после всичко си идва на място.Лампичката винаги светва при всички условия като я оставя на място да работи.Към кое е по добре да се насоча аз си мислех за ламбда сонда но ако е тя постоянно ще ми дава грешка а не само на място - така си мисля поне.

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Chek Engine код въпрос
1221 - Lambda (O2) Sensor 1. This code is stored when the engine temperature is >70C and the Oxygen Sensor value is out of range or not present. Check the Oxygen Sensor wiring and the operation of the sensor. The value should fluctuate between 0.02 and 0.85V. Slow fluctuation indicates a polluted Oxygen sensor and negative values indicate a damaged sensor. Note: Cars without Catalytic Convertors will incorrectly store this code.
Надявам се да е разбираемо.
Надявам се да е разбираемо.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
Иди направи една диагностика.Там ще ти покаже какво е щом е натрупало грешка.
От поста ти се разбира че лампата светва 5-6 сек. след като я оставиш на свободна, което не е нормално.
По принцип ако има нещо нередно лампата трябва да остане да свети дори и след като запалиш двигателя. Ако всичко е наред лампата трябва да огасне още докато въртиш на стартер.
От поста ти се разбира че лампата светва 5-6 сек. след като я оставиш на свободна, което не е нормално.
По принцип ако има нещо нередно лампата трябва да остане да свети дори и след като запалиш двигателя. Ако всичко е наред лампата трябва да огасне още докато въртиш на стартер.

- shengi
- ентусиаст
-
Знам правил съм си експерименти да изключвам това онова и си светва винаги когато има грешка.А в случая дава грешка само като остане на празни обороти при други случаи никакви грешки нищо все едно няма лампичка.А останели на празни обороти леко да мръдна педала на газта и угася.Диагностика .... трябва да си взема ден отпуска че нямам време всеки ден с тая работа.Или някой да сподели каде в Русе, но в неделя ... 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Там срещу Вас има един сервиз, нещо ми ги хвалят. До гумите Примекс.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- shengi
- ентусиаст
-

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Не може да няма някоя друга ламбда при "теб" за тест. 

- shengi
- ентусиаст
-
Чесно да ти кажа наистина няма.Като изключа ламдата напълно светва лампичката.Но то каквото и да изключа си светва с това проблем няма.

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
shengi написа:Чесно да ти кажа наистина няма.Като изключа ламдата напълно светва лампичката.Но то каквото и да изключа си светва с това проблем няма.
Колега, някъде проводниците към сондата дават лош контакт. Това е причината да светва и угасва лампата незакономерно. Като се прекъсне окончателно проводника, лампата ще свети постоянно. Докато не го оравиш, няма смисъл да триеш грешката. Вземай един мултицет и тръгвай по кабелите.
Българския вариант:
- shengi
- ентусиаст
-
Аз мислех да не е от кабела към стъпковото моторче нещо и от там играенето на обороти.До колкото съм чел за тая грешка е "лоша горивна смес" или недобро изгаряне, но незнам дали от стъпковото моторче може да е тоя проблем или някаде около него ? Защото го смених с 100% работещо и пак същата работа.Проблема се появи един ден като сменях гуфрирания маркуч и бях забравил да закача буксата на стъпковото моторче.От тогава няма оправия.

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Ако си я палил без стъпково, компа май трябва да е в авариен режим или със записана грешка Мисля си аз...
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Абе аз ли не съм в час, ама де я тая лампа на чека, че не се сещам за такова нещо в 36-цата
. То верно, че за толкова години колата ми никога при диагностика не е показвала записани грешки, ама да не ми е изгоряла крушка нещо по таблото 

only rear wheel drive
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Тук http://www.vbox7.com/play:f2c76137 но я имат само произведените за Америка
Или другия варянт е ти да си я направиш,има тема някъде в Е36
Или другия варянт е ти да си я направиш,има тема някъде в Е36

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Благодаря, разбрах колега, и намерение нямам да си играя да слагам такова нещо.
only rear wheel drive
- shengi
- ентусиаст
-
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... sc&start=0
Мойта е направена както е описано в темата 1 година след това винаги е казвала какви болежки са и.Макарче ми е светвала точно 2 пъти /откачен кабел и темп датчик/ и за сегашния проблем ама то постоянно премигва явно колата иска да е с постоянна газ
че да не мига на обороти светва 
п.с
Абе помага си колкото и да е ненужна тая лампичка.Понякога може да спести главоболия и пари 2х30 за диагностика 60 лв
примерно в моя случай
Мойта е направена както е описано в темата 1 година след това винаги е казвала какви болежки са и.Макарче ми е светвала точно 2 пъти /откачен кабел и темп датчик/ и за сегашния проблем ама то постоянно премигва явно колата иска да е с постоянна газ

п.с
Абе помага си колкото и да е ненужна тая лампичка.Понякога може да спести главоболия и пари 2х30 за диагностика 60 лв

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2