Зимни гуми за Х5 е70

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Re: Зимни гуми за Х5 е70

Мнение от msi200 » 29 Дек 2010, 18:51

cww написа:Малко се поизсили колега.
Цената на 20-ка, рънфлет, зимна при това е под 800 лв...790 по памет

Мда, като гледам са под 800лв без ДДС. Обаче остава въпросът, ако трябва спешно, дали може да се намери.

Иначе и аз бях фен на рънфлата, докато докарах колата в България. Като нагазя някоя дупка, имам чувството, че самата гумата е плътна, а не е пълна с въздух... незнам как по-точно да го обясня.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 29 Дек 2010, 19:14

msi200 написа:550лв с ДДС, ама го нямат налично и ще дойде Януари месец.

Ама ставали за спорт пакета? И как се монтира? Там където сега са пластмасите с компресора ли се маха?
Изображение

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 29 Дек 2010, 21:28

msi200 написа:
cww написа:Малко се поизсили колега.
Цената на 20-ка, рънфлет, зимна при това е под 800 лв...790 по памет

Мда, като гледам са под 800лв без ДДС. Обаче остава въпросът, ако трябва спешно, дали може да се намери.

Иначе и аз бях фен на рънфлата, докато докарах колата в България. Като нагазя някоя дупка, имам чувството, че самата гумата е плътна, а не е пълна с въздух... незнам как по-точно да го обясня.

Те ти първия сайт, който хванах с цена на гума под 800 лв...с ДДС. Още повече, че сега е активен зимен сезон и ако човек малко от малко следи пазара, когато му е време може да хване доста изгодни оферти.
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/zimni-gumi/pirelli/scorp-27540-106v-p-10067.html ;)
Намира се...не подозираш колко бързо дори. Сега, при спешни случаи и нужди от рънфлетки е разбираемо да се даде някой лев отгоре, няма начин.
Не знам, аз подобни проблеми и усещания нямам. Рънфлет-ките не бих ги сменил за нищо друго.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 29 Дек 2010, 22:56

TPAKTOP написа:

Ама ставали за спорт пакета? И как се монтира? Там където сега са пластмасите с компресора ли се маха?

Става за спортпакет(аз съм с такъв). Резервната гума е 18 цола, мисля 185-90-18. С нея може да се кара до 120, а не до 80, както на повечето коли.
Аз ще я превозвам в самия багажник, понеже от 3-тия ред седалки няма ниша за нея. Иначе ако е 5-местна, би трябвало да си има място под кората... Намерих снимка само на Х6 как стои, но за Х5 незнам: http://bmwx6.org/wp-content/uploads/201 ... e_view.jpg

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 29 Дек 2010, 23:20

cww написа:Те ти първия сайт, който хванах с цена на гума под 800 лв...с ДДС. Още повече, че сега е активен зимен сезон и ако човек малко от малко следи пазара, когато му е време може да хване доста изгодни оферти.
Не знам, аз подобни проблеми и усещания нямам. Рънфлет-ките не бих ги сменил за нищо друго.

На този сайт съм им един от първите клиенти :) Все пак да отбележа, че това е цена за предна гума, а задната е 100лв отгоре(пак е под 800лв без ддс). И друго интересно нещо - задните гуми 315/35/20 рънфлат ги прави само Пирели.

Обаче моя аргумент срещу рънфлат не е цената. Все пак тия коли са скъпи, а гуми не се сменят всеки ден.

Д-р Хаос
Аватар

Мнение от cww » 30 Дек 2010, 7:21

msi200 написа:
TPAKTOP написа:

Става за спортпакет(аз съм с такъв). Резервната гума е 18 цола, мисля 185-90-18. С нея може да се кара до 120, а не до 80, както на повечето коли.
Аз ще я превозвам в самия багажник, понеже от 3-тия ред седалки няма ниша за нея. Иначе ако е 5-местна, би трябвало да си има място под кората... Намерих снимка само на Х6 как стои, но за Х5 незнам: http://bmwx6.org/wp-content/uploads/201 ... e_view.jpg

На моята Х5-ца е така :yes:

Д-р Хаос
Аватар

Мнение от cww » 30 Дек 2010, 7:26

msi200 написа:
cww написа:Те ти първия сайт, който хванах с цена на гума под 800 лв...с ДДС. Още повече, че сега е активен зимен сезон и ако човек малко от малко следи пазара, когато му е време може да хване доста изгодни оферти.

На този сайт съм им един от първите клиенти :) Все пак да отбележа, че това е цена за предна гума, а задната е 100лв отгоре(пак е под 800лв без ддс). И друго интересно нещо - задните гуми 315/35/20 рънфлат ги прави само Пирели.

Обаче моя аргумент срещу рънфлат не е цената. Все пак тия коли са скъпи, а гуми не се сменят всеки ден.

Задната 315-ка края на октомври пак беше под 800 лв. ;)
Ъъъ...нещо не те разбирам, к'во значи само Пирели прави 315? Зимни ли имаш предвид или въобще? Щото летни има избор, не е като да няма.

P.S. Да те питам аз нещо друго - какви са цените на комплекта гуми с размери 275/40 и 315/35/20, които на са рънфлет? И предлага ли се изобщо подобен размер за обикновени гуми?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 30 Дек 2010, 11:17

msi200 написа:
TPAKTOP написа:

То и аз имам 3-ти ред седалки но да я превозваш в багажника не е ли малко неудобно?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70
Детайли за колата: 3.0d "07

Мнение от 7878 » 12 Яну 2011, 11:11

Да не забравяме обаче основната цел на рънфлет-а... не да се кара спукана, а безопасността... като си на магистралата със 160 кмч да не се притесняваш, че ще пръснеш предна лява гума и че вече никога няма да ти трябват гуми :D И мисля, че животът струва повече от цената на гумата, повече и от по-добрата возия... така че най-добрият вариант, който аз съм решил за себе си още като си поръчвах колата е резервна гума и рънфлетки... така мисля аз...
Човек се учи, докато е прост!
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 18 Яну 2011, 17:26

cww написа:Ъъъ...нещо не те разбирам, к'во значи само Пирели прави 315? Зимни ли имаш предвид или въобще?
P.S. Да те питам аз нещо друго - какви са цените на комплекта гуми с размери 275/40 и 315/35/20, които на са рънфлет? И предлага ли се изобщо подобен размер за обикновени гуми?

Да, рънфлат зимни 20-ки с тези размери са само на Пирели.
За летни 20-ки нормални има много хубав Мишелин - скъпа гума, но много добра.
Аз мисля да се пробвам с 19-ки Вредещайн или Тойо, като комплектът излиза 1100-1200лв с доставката от camskill.co.uk . Другия вариант е да си карам с 20-ките, понеже са почти нови.

Резервната гума дойде. Широка е само 16-на см(155/90/18), но си заема доста място. Май ще махам третия ред седалки - той и без това е неизползваем.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 18 Яну 2011, 18:05

msi200 написа:
cww написа:Ъъъ...нещо не те разбирам, к'во значи само Пирели прави 315? Зимни ли имаш предвид или въобще?

Да, рънфлат зимни 20-ки с тези размери са само на Пирели.
За летни 20-ки нормални има много хубав Мишелин - скъпа гума, но много добра.
Аз мисля да се пробвам с 19-ки Вредещайн или Тойо, като комплектът излиза 1100-1200лв с доставката от camskill.co.uk . Другия вариант е да си карам с 20-ките, понеже са почти нови.

Резервната гума дойде. Широка е само 16-на см(155/90/18), но си заема доста място. Май ще махам третия ред седалки - той и без това е неизползваем.[/quote]
Недей си прави експерименти! Можеш да ти спрат колата от движение! В стъпването на власт на сегашното правителство почнаха масови проверки на подобни изпълнения! Личен опит с 1-ва серия регистрирана като баничарка но с допълнително монтирани задни седалки. Размина ми се само с 30лв на место иначе при изнудването от полицая той сам си каза че се пише акт в размер на 20-40лв колата се спира от движение и се пуска проверка на фирмата! След като минавах технотест за да я пререгистрирам като пътнически автомобил предните две коли пред мен бяха Точно по същата причина!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 18 Яну 2011, 20:05

При 1-ката е било друго, там колата е била преоборудвана временно в товарна, за да се мине технотест и да се ползва ДДС кредит. Това си беше напълно законно до един момент, стига да не върнеш седалките :) При проверката се е оказало, че се превозват хора с товарен автомобил - естествено, че ще я спрат от движение.

Х5-цата е 7-местна фабрично и никой не може да ме пипне - пречили са ми седалките, махнал съм ги. Все си е лека кола с фабрични 7 места - т.е. всичко си е законно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 18 Яну 2011, 20:14

msi200 написа:При 1-ката е било друго, там колата е била преоборудвана временно в товарна, за да се мине технотест и да се ползва ДДС кредит. Това си беше напълно законно до един момент, стига да не върнеш седалките :) При проверката се е оказало, че се превозват хора с товарен автомобил - естествено, че ще я спрат от движение.

Х5-цата е 7-местна фабрично и никой не може да ме пипне - пречили са ми седалките, махнал съм ги. Все си е лека кола с фабрични 7 места - т.е. всичко си е законно.

Прав си че има разлика! Аз между другото 3тия ред седалки съм го вдигал точно два пъти като и двата пъти беше на автомивка! Първия път дори намерих изгубени документи на предния собственик :mhihi: Имаше и карта за зареждане към Лукоил ама ми е познат и я върнах :(
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от msi200 » 02 Мар 2011, 13:36

Миналата седмица сложих летните 20-цолови гуми и направих едно пътуване около 1000км до Гърция.

Разликите между 19 и 20 цола(освен возията и външния вид):

1. с 20-ките разходът е около половин литър нагоре.
2. с 20-ките воланът се влияе от неравности/коловози на пътя. Ако асфалтът не е перфектен, колата губи курсова устойчивост и трябва постоянно да се коригира, което до известна степен изнервя шофьора.
3. рънфлат гумата няма тези демпфериращи способности като нормалната. Почти не успява да филтрира пукнатини в асфалта, да не говорим за баш дупки.
4. като цяло, возията с 20-ките е приемлива. След смяната усетих разлика, но бързо свикнах.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 02 Мар 2011, 14:47

msi200 написа:Миналата седмица сложих летните 20-цолови гуми и направих едно пътуване около 1000км до Гърция.

Разликите между 19 и 20 цола(освен возията и външния вид):

1. с 20-ките разходът е около половин литър нагоре.
2. с 20-ките воланът се влияе от неравности/коловози на пътя. Ако асфалтът не е перфектен, колата губи курсова устойчивост и трябва постоянно да се коригира, което до известна степен изнервя шофьора.
3. рънфлат гумата няма тези демпфериращи способности като нормалната. Почти не успява да филтрира пукнатини в асфалта, да не говорим за баш дупки.
4. като цяло, возията с 20-ките е приемлива. След смяната усетих разлика, но бързо свикнах.

Колега не си ли сменил малко рано гумите? Навън температурите все още падат под 0 градуса а някъде бях чел или чул че е хубаво да се сменят когато се задържат над 10 градуса по целзий! Аз така или иначе докато не изляза от сервиза няма да сменям ама принципно говоря! :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6