Проблем с предното стъкло на е34
Модератор: Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- credal4o
- Потребител
-
- Кара: 520i
- Мечтае да кара: Mustang gt 500
Проблем с предното стъкло на е34
проблема ми е следния без да искам треснах предното стъкло на 520-ската и се пукна няма липсващи частици само 3 4 лъча все едно от камаче,видях в интернет че ги въстановят някой до сега правил ли го е и има ли ефект?ако не следващия ми въпрос е дали това стъкло е лепено,или е като на жигулите само на оплатнения?
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: Проблем с предното стъкло на е34
Ами трудно е да се нарече въстановяване ..Пълни се пукнатината с някакво лепило което спира по нататъшно продължение на пукнатините.Но главния номер май е че минаваш пред катаджиите стига да не го погледнат директно от пред иначе не си личи..Поне така съм виждал на друго коли които са лепени.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
тука в Пловдив 5лв на сантиметър
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Аре стига бе, пукнатини оправяли. Знам само за запълване на дупки в стъклото с фото полимер, ама чак цели цепки да оправят баси факирите. 

- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Точно с фотополимер . Ако е само точка остава следа с големината на връх на карфица . Пукатини също могат да се възстановяват , стига да са '' пресни '' без значение големината/дължината им
Принципно цената е лев/ сантиметър и 5лв на точка .
П.С. 30 - на пъти съм го гледал в ръцете мастера , който ги лепи тук в Русе и ... бах м.аму .....не е за всеки тая работа ...необходими са ти борче, фотополимер с джажджата която изсмуква въздуха от цепнатината и го инжектира, плака и УВ-лампа .... и много късмет
.
Принципно цената е лев/ сантиметър и 5лв на точка .
П.С. 30 - на пъти съм го гледал в ръцете мастера , който ги лепи тук в Русе и ... бах м.аму .....не е за всеки тая работа ...необходими са ти борче, фотополимер с джажджата която изсмуква въздуха от цепнатината и го инжектира, плака и УВ-лампа .... и много късмет

Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
абе мани тва не е за всеки и аз гледах един как лепи една точка,натиска с едно шило вътре-викам си ся ако мине от другия край си е.а мамата ама натиска яко,гледам само ръцете как по1ват да му треперят,ама няма смисъл,ся един джам е 130лв
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- credal4o
- Потребител
-
a добре ако реща да си взема ново предно стъкло дали ще успея да си го сложа сам или задалжително се поставя от майстор,че се държало и със някакво лепило за купето а не само на уплатнения.а ако някой е правил процедурата със запълване на пукнатините тук в София да каже каде за да ида на место да видим какво ще стане.
- Николов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The ultimate driving machine
Миналата година сменях предно стъкло на Е36 - старото беше разпрано и въобще не можех да карам колата. Намерих един, който донесе ново стъкло и го смени пред блока ми за 30мин. С едни здрави жици сряза лепилото между купето и стъклото, почисти, нанесе черен силикон (почти 2 туби
) и двамата поставихме стъклото - то само ляга в рамката си. После се чака 1 ден и готово.

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Здрасти колега!
Първо- лепи се, няма проблеми, па и не си личи после, стига да не ти вземат скъпо. На мене един майстор в Ямбол ми залепи предно стъкло, дато го бях отписал, пукнатините бяха на повече от година. А пича си го направи, скри ми шапката- трябва много да се вгледаш там, за да разбереш, че е било пукнато., а си е на възраст човека, ма знае къде да бара и си разбира от работата.
Второ- лично съм лепил стъкло. И то си иска майсторлък, че първият път ми беше направо трагедия, докат изсъхне силикона, поддаде от едната страна, уж беше застопорено
, голям сеир, стоеше си на една страна докато вървя колата. Вторият път- уж сичко наред, изхабихме две топчета тиксо, да го държи за тавана да не пропада- пък като дигнеш 100 и свири????- не е шега работа, но ако ти се експериментира- ти си човека, никой не се е родил научен. Нужен ти е само малко кураж. Ако го имаш- ти си на ход.
Първо- лепи се, няма проблеми, па и не си личи после, стига да не ти вземат скъпо. На мене един майстор в Ямбол ми залепи предно стъкло, дато го бях отписал, пукнатините бяха на повече от година. А пича си го направи, скри ми шапката- трябва много да се вгледаш там, за да разбереш, че е било пукнато., а си е на възраст човека, ма знае къде да бара и си разбира от работата.
Второ- лично съм лепил стъкло. И то си иска майсторлък, че първият път ми беше направо трагедия, докат изсъхне силикона, поддаде от едната страна, уж беше застопорено

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- Shishmanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E34 520i
Ако цепката е доста голяма може и да ти излезе нерентабилно да го лепиш, а освен това винаги ще личи, може и малко, но ще личи. Тези работи ги правеха преди 10г когато на баща ми за 5-цата му искаха 600лв за стъкло. Тогава го лепиха че се беше сцепило, но беше малка цепка в края и не пречеше.
А миналата година го смени за 130 с монтажа, така че съвсем не е като едно време.
А миналата година го смени за 130 с монтажа, така че съвсем не е като едно време.
- Monky
- младши ентусиаст
-
- Кара: ейшейсе и едно
- Мечтае да кара: М2 + М5 Е39
- Детайли за колата: За тез пари Е39.
Тук в София взимат по 30лв. на пукнатина/детайл, незнам как му викат. Закарахме едно на Е39-ка и свършиха много добра работа, но взеха 90лв.
Купи си едно на старо и не се занимавай. Просто не си струва при положение, че на Е34-ките джамовете не са скъпи.
Купи си едно на старо и не се занимавай. Просто не си струва при положение, че на Е34-ките джамовете не са скъпи.
- credal4o
- Потребител
-
ми тогава си търся предно стъкло за е34 ако някой има да пише само нз като ми го сменят как ще се оправим с лепенките за гражданска и преглед че ги залепих преди инцидента демек валидни са още една година 

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Майсторите на стъкла ги преместват без проблем..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Според мен,ново стъкло ще е най-добрия вариант,пък и не много скъпо.Тези пукнатини,не се знае кога ще "тръгнат" пак и да стане по-голяма беля в най-неподходящия момент.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Николов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The ultimate driving machine
Лепенките се преместват като се натопи стъклото в топла вода и после много внимателно с макетно ножче. Най-проблемна е тази на прегледа. При мен малко се скъса, но полицаите не са ми правили проблем. Друго важно е слагането на новото стъкло да става на топло да хване по-бързо силикона. Аз сменях зимата и стъклото стана добре, но поставката на интериорното огледало се отлепи при поставянето, а я чаках 1 ден. От тогава се научих да карам само на външни огледала
.

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2