РЕМОНТ НА ЕЛ.СТЪКЛАТА
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
РЕМОНТ НА ЕЛ.СТЪКЛАТА
Момчета,събирам ъкъл за следния проблем-двигателчето на стъклото
работи,но стълклото не се движи.Съмняваме,че жилото се е откачило
или се е скъсало.Отстранявал ли е някой такъв проблем и знаете ли
как се сваля кората(има ли винтове или само на щипки се крепи)
Ще съм ви благодарен за всякаква информация
работи,но стълклото не се движи.Съмняваме,че жилото се е откачило
или се е скъсало.Отстранявал ли е някой такъв проблем и знаете ли
как се сваля кората(има ли винтове или само на щипки се крепи)

Ще съм ви благодарен за всякаква информация

- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
не е
не е жило а лостова система
това че двигателчето бръмчи не значи че подава въртящ момент на зъбната предавка, която движи целия механизъм
проблема ще е в двигателчето , то е комплект с някаква предавка която е капсулована към него
поне е така при е30 при е36 мисля че не се различава много

това че двигателчето бръмчи не значи че подава въртящ момент на зъбната предавка, която движи целия механизъм
проблема ще е в двигателчето , то е комплект с някаква предавка която е капсулована към него
поне е така при е30 при е36 мисля че не се различава много

значи тва е проблем на всички Е36-тици
стаклата нямат жила а са на релси с плазгачи които се чупят
всъщност вместо да ти обяснявам може да погледнеш на този адрес(не е много добре обяснено но ако имаш въпроси ще се постарая да ти отговоря)
http://www.logun.org/window.htm
стаклата нямат жила а са на релси с плазгачи които се чупят
всъщност вместо да ти обяснявам може да погледнеш на този адрес(не е много добре обяснено но ако имаш въпроси ще се постарая да ти отговоря)
http://www.logun.org/window.htm
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
Благодаря на всички за полезната информация.В понеделник ще сваля
кората и тогава ще се види доколко са зле нещата.
кората и тогава ще се види доколко са зле нещата.
В последствие обаче ми се наложи да сменя и гумените уплътнения защото стъклото не се плъзгаше добре по тях и изскачаше
Като смени уплътненията оправиха ли се нещата......и на моето му смених плъзгачите и му изправих рамката/механизмите/ че се бяха изкривили и счупили/заварих ги;)/ обаче след като го ползвах няма и месец почна да ми излиза от уплътненията и оня ден седях 1 час докато си затворя колата

Ще допуснете ли жена в разговора?[/quote]
Последна промяна cary на 15 Май 2003, 10:22, променена общо 3 пъти
Carolina Iv/BMW 120d
Здравейте момчета!
Дано нямате против да се включа в темата...Карам Компакт 318 ти - при него вратата е по-голяма и по-тежка и проблемът с механиката на стъклото е неминуем... Чупила съм два пъти пластмасовите водачи и около 5 пъти са ми изправяли механиката, омръзна ми! Най-гадното е, че това винаги ми се случва на морето, където е трудно да открия кой да го оправи. И понеже съм блондинка - като отворя някъде вратата, си мислят че не се сещам, че имам предно стъкло....
))))))) Знаете ли някакъв добър сервиз, където ще успеят да го оправят за по-дълго време...или...да търся нова врата?:))))))))
Дано нямате против да се включа в темата...Карам Компакт 318 ти - при него вратата е по-голяма и по-тежка и проблемът с механиката на стъклото е неминуем... Чупила съм два пъти пластмасовите водачи и около 5 пъти са ми изправяли механиката, омръзна ми! Най-гадното е, че това винаги ми се случва на морето, където е трудно да открия кой да го оправи. И понеже съм блондинка - като отворя някъде вратата, си мислят че не се сещам, че имам предно стъкло....

Carolina Iv/BMW 120d
Ще допуснете ли жена в разговора
Първо добре дошла.......много се радвам че имаме нов представител на другия пол

===============================
А за стъклото наистина си е някъв сериен проблем.......моето също не работи в момента.........преди месец изправях механизъма и сменях водачите......точно за седмица пак се скапаха. Почна да скърца и от дясно нещо...та и там го чакам всеки момент

Препоръчвам ти този саит : http://happytogether.com/318ti/index.html има доста полезна информация за 318 Ти ......погледни и форума...също може да ти е от полза

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
С обща помощ оправих проблема.Плъзгачите бяха излезли от релсите,
а единия е започнал да се чупи.Въпреки това на събора бях с работещи
стъкла.Пак благодаря на всички за полезните съвети
P.S Добре дошла Cary
а единия е започнал да се чупи.Въпреки това на събора бях с работещи
стъкла.Пак благодаря на всички за полезните съвети
P.S Добре дошла Cary
Благодаря на всички, които ме посрещат по този начин, а не казват:"Тази пак каде е трагнала?":) Пак обещавам да се постарая да бъда достоен "член на колектива"!:)
Какъв е рег.№ на твоя Компакт, за да ти "свирна" като се разминем някъде?:) Моят е сив металик C8200BT.
Успешен ден и седмица на всички!
Какъв е рег.№ на твоя Компакт, за да ти "свирна" като се разминем някъде?:) Моят е сив металик C8200BT.
Успешен ден и седмица на всички!
Carolina Iv/BMW 120d
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2