Запалката отказа?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Re: Запалката отказа?

Мнение от VesoPesa » 16 Яну 2011, 2:19

Като за начало си купи читави бушони от путвия нормален магазин за авточасти( ауто +, даскалов кар, ауто хит и т.н.)
След това си провери по схемата въпросния бушон какъв ампераж е и сложи нов бушон, не си включил нищо в запалката.
Би трябвало вече да нямаш проблем.

Иначе компресорчето просто е претоварило веригата и бушона, който може даже и да не е бил с правилния ампераж, се е озъбил. ;)

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 16 Яну 2011, 16:52

sme666ko написа:Здравейте, колеги! Ще използвам темата да споделя моя проблем. Вчера, след като за пореден път ми се наложи да включа едно компресорче (ор'гинално е) в запалката, тя взе че отказа. Проверих бушона - беше изгорял. Имам едни китайски боклуци, взех най-големия - 25А и го боднах, пробвах запалката - нищо. Тръгнах да го махам и се разпадна вътре. Извадих го и пробвах с друг, пак китаец, само че точно го допрях до пластинките и запознаха да излизат искри и го махнах. Някакви идеи и препоръки да ми дадете? Извинявам се ако въпроса ми е тъп, тепърва навлизам в техническата част :)

VesoPesa написа:Като за начало си купи читави бушони от путвия нормален магазин за авточасти( ауто +, даскалов кар, ауто хит и т.н.)
След това си провери по схемата въпросния бушон какъв ампераж е и сложи нов бушон, не си включил нищо в запалката.
Би трябвало вече да нямаш проблем.

Иначе компресорчето просто е претоварило веригата и бушона, който може даже и да не е бил с правилния ампераж, се е озъбил. ;)

Бушонът си беше с правилния ампераж - 30А. Току-що пробвах с оригинален бушон, изгоря още преди да го вкарам докрай ( :mhihi: ) ... грам не разбирам от токове, но е ясно, че някъде дава на късо. Не мога да си обясня какво е предизвикало проблема, при положение, че не съм правил никакви интервенции, къде да го търся и как да го отстраня :dunno: ей, много се ядосах..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Яну 2011, 17:01

простичко е - изкривил си пластинките дето са отстрани в запалката да опират до плюса, погледни вътре и ще разбереш къде е грешката :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Алфа Въшкар
Аватар
Кара: ч
Мечтае да кара: Countach през 80-те

Мнение от sme666ko » 16 Яну 2011, 17:06

То и аз съм си простичък :mhihi: след малко като ми се позареди Хакумулаторъ ше отида да ги оправя тия тлъстини.. Стояне, ти си ми любимия екшън-Ел герой :mhihi: казвам го на база прочетени твои постове, щото фейс ту фейс сме си говорили точно един път.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 16 Яну 2011, 18:55

Братко за не пламнеш като оназ кола в таз вечерния филм по нова тв: бастър запалка и бум. Внимавай какво правиш там, щот няма прошка после.

Предишна

Назад към E34