Реставрация на 520i

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Re: Реставрация на 520i

Мнение от Djelebov » 04 Яну 2011, 23:00

Съгласен съм, че това какъв двигател има под капака е личен избор и няма нищо общо с наистина невероятния външен вид. Снимките на интериора обаче сякаш са на друга, далеч по-скромна кола. Не че парите по-външния вид са изхарчени напразно, но е жалко една 5-ца (не тройка) да е уникална за гледане, без да предлага никакви удобства за шофьора, който за мен има много збъркани приоритети.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 tds 94
Мечтае да кара: M5

Мнение от Bogdan_Nikolov » 04 Яну 2011, 23:19

ZLATEN написа:
\MITETO\ DSB написа:
Bogdan_Nikolov написа:
BULL3T написа:
Bogdan_Nikolov написа:kолеги се пак темата е реставрация ,не силов тунинг.Вижте,че колата е за продаване не е за лично ползване.Някой знае ли колко горе долу стъпва пълна реставрация

Дефинирай пълна реставрация... щото това което прави този пич не е пълна реставрация,а е козметична реставрация...

Еми колега като почнеш от екстериор от до ,и интериор всичко с кожа таван с алкантара,по двигател ако си като моя м51 нова помпа турбо и т.н.
П.с. Не обиждайте труда на човека всеки знае ,че М50 и М51 са най комерсялните мотори и на мен ми се иска 540 или м5 ама съдба карам си печката важното е да си мераклия.Дано на всеки един от вас му се усмихне щастието и някой ден да кара каквото иска но ме съмнява ,че ако иамте пари ще карате Е34 по скоро Е60 М :dunno: нищо ,че всеки се бие в гърдите просто Е60 колко и да е грозно вътре просто си е друга бира :bchug: со здраве

Колега не,че нещо но ако имам пари за Е60 М. Ще взема една Е34 М и ще я направя като я видиш да хлъцнеш. :bchug:

ето подобен случай - човека си кара чудесна е60 комби, а си прави Е34 за удоволствие ;)
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1470655
само дето до никъде не е стигнал още де ...

да му имам Е60 на човека ,а вие викайте че е грозна от Е60 доЕ60 имам разлика както и от Е34 до Е34 просто всеки си харесва това ,което има разни хора ,разни идеали и се пак парата играе най голяма роля,но се иска бая лудост да инвестираш пари в Е34 особено ако си българин,не може да сме като пича да си караме новата петица а Е34 да ни е хоби :bchug:

Аватар

Мнение от Хаос » 04 Яну 2011, 23:19

салона на руската 520-ка е чисто нов от дилъра, нека не ви заблуждава праха по него

добре BULLET, като не ти изнася темата, като не ти изнася мотора, като "имаш приятел с планове за 700 коня от М50Б25", защо се чувстваш длъжен да се "разписваш"?
темата не е никак лоша и аз не виждам защо да не е за тук, и без това тук през ден никнат теми, които са били дискутирани доста нашироко и един прост рунд с търсачката би отговорил на почти всичко
и понеже нали мотора ти боде очите, и нали е "голямата работа" да сложиш м5 мотор, на руснака разходите за реставрация с тези нови и оригинални части от оторизирания дилър са му излезли около 60К $. С тая последната отметка мисля, че приключихме темата за мотора на колата.
И понеже и ZLATEN още се изказа, че това не било реставрация проект, щото нали руснак го прави, разликата между американския проект и руския е, че американеца си е снимал всяка ръждичка по 3 пъти, а руснака е наплескал на 1 снимка оригинални детайли за няколко хиляди и боядисано шаси. Мисля тук всички сме наясно, че премахването на ръждите се разбира от само себе си, когато става въпрос за реставрация с толкова много средства.

Щото нали... в мобиле.де има Е34 М5 туринг 6скоростна ръчка на 20 000км за 50К $...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 04 Яну 2011, 23:55

Koй каквото си харесва....дето се вика за всеки влак има пътници, на мен ми харесва ... харесва ми стоковия вид, който ме познава моята 20-ка си е стокова, без излишен кич ( не че не ми минават идеи)Това кое колко вървяло и кое било умряла 20-ка в случая според мен няма значение :yes: Поздрави !
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 05 Яну 2011, 0:52

Искам да ви помоля да пишете САМО по темата, което означава САМО по темата. Няма да трия повече от това, което изтрих сега, ами ще подходя по-кардинално.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 05 Яну 2011, 2:45

BULL3T написа:Темата е адски безсмислена в технически форум ...

Темата изобщо не е безсмислена най-малко по две причини:
1. Е34 е модел, който въпреки всичките си достойнства все по-рядко може да се види в добро състояние в нашето ежедневие, а той заслужава ...
Причините са много, но най-тъжно е точно "потребителското" отношение на настоящите собственици, които очакват колата да върви единствено поради грижите положени за нея от предишния собственик
Точно за това заслужават внимание тези които се грижат за колите си и все още предлагат на пазара добри екземпляри (които да бъдат унищожени и оплюти от новите си собственици)
2. Малко или много всеки ремонт по един такъв автомобил (в най-добрия случай минимум на 15-16 години) си е жива реставрация и хич не е лошо тези които държат на колите си да знаят какво може да се направи по тях, колко ще коства това (макар и приблизително) и какъв ще е резултата на края.
BULL3T написа:... отностно мойте забележки,ти е ясно,че аз казвам каквото мисля и не мисля че трябва да се правя на ударен и да не пиша това което мисля...

Никой не те кара "да се правиш на ударен" но определено не приемам начина по който си коментирал поста на _65536_kb_sec_
BULL3T написа:Ей пичаго,като във всяка тема се изцепваш как всичко е супер зле у форума и няма разбирателство,що не земеш да се кандидатираш за модератор а?...

Мисля да не обяснявам защо ...

PS Нека се придържаме към съвета на Postman относно съдържанието на темата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Мнение от piNky » 16 Яну 2011, 2:22

Аз оценявам това, което е направил руснака! Евала!
Един ден, ако имам възможност, ще направя същото с моя TDS ... ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 16 Яну 2011, 10:29

Тази тема съм я пропуснал :oops: Евала на момчето,нищо че е двайстка-важен е кефа,а не силата :clap:
Абе момче престани да се излагаш бе,направо смешен ставаш вече-разбери,че 25-цата е нищо вече, НИЩО :banghead: Хората си купуват V8-ци за без пари,той още 25-цата бълнува :banghead: Само празни приказки и нищо повече...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 16 Яну 2011, 10:34

тук може би негативизма на колегите не идва толкова от това че руснака е оставил 20-ката е че не я реставрирал и нея като купето ...А не помните едно време как се радвахме на ладите,москвичите,жиголите по 65-75 коня (само те си знаеха колко са)..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW M5 super » 16 Яну 2011, 22:46

60 k в зелено ))))))))))) моля Ви се не ме разсмиваите .Нали знаете ,че Русия е огромна държава с големи залежи на нефт и газ .
Кой знае кой е човека ,за него може да са нищо 60 к$,а и с такова впечатление оставам.Може пък колата да му е талисман.
Седете и се кефете на хората с възможности ,дето не му пука за пари ,стига и стига да е доволен .
Мене ме кефи човека ,че е маниак на Е34 .

п.с. Все още стягам моето бмв ,до тука съм над 4500 лева :lalala: , но мисля че почти я възстанових в оригиналния и вид .
Сега маи само каране ми остава )
vvvvv

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 16 Яну 2011, 23:06

BMW M5 super написа:60 k в зелено ))))))))))) моля Ви се не ме разсмиваите .Нали знаете ,че Русия е огромна държава с големи залежи на нефт и газ .
Кой знае кой е човека ,за него може да са нищо 60 к$,а и с такова впечатление оставам.Може пък колата да му е талисман.
Седете и се кефете на хората с възможности ,дето не му пука за пари ,стига и стига да е доволен .

п.с. Все още стягам моето бмв ,до тука съм над 4500 лева :lalala: , но мисля че почти я възстанових в оригиналния и вид .

ако не е 25-ца М50 значи всичко което си налял в нея е безсмислено :ok: Или просто казано:
"Е34-ката ти е истински бърза и стойностна едва тогава, когато е бензинова 25-ца и сутрин заставайки пред нея се боиш да я отключиш" :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 17 Яну 2011, 0:27

BENZINO VN написа:
BMW M5 super написа:60 k в зелено ))))))))))) моля Ви се не ме разсмиваите .Нали знаете ,че Русия е огромна държава с големи залежи на нефт и газ .

ако не е 25-ца М50 значи всичко което си налял в нея е безсмислено :ok: Или просто казано:
"Е34-ката ти е истински бърза и стойностна едва тогава, когато е бензинова 25-ца и сутрин заставайки пред нея се боиш да я отключиш" :mhihi: :mhihi:

По ирония колега,неговата си е баш 25ца и то такава с валове генерация,шницер пакети и кво ли не... пича си кара едни 230 коня на двигател и не му пука. Докато вие още не можете да разберете за какво иде реч с тия 20ки и 25ци,хората правят турбо 25ци или 20ки с компресори с по 300 коня :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 17 Яну 2011, 7:19

И кво?
Спряхте да серете лайна с тез 300 коня или кво?
Що не ми обЯсниш колко сте велики с многото коне?
:bowdown:
Оооо велики Менторе прости на мен недостойния с умрялата 20-ка!
:bowdown:

:censored:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Мнение от Bmw325is » 17 Яну 2011, 8:36

BULL3T написа:
BENZINO VN написа:

По ирония колега,неговата си е баш 25ца и то такава с валове генерация,шницер пакети и кво ли не... пича си кара едни 230 коня на двигател и не му пука. Докато вие още не можете да разберете за какво иде реч с тия 20ки и 25ци,хората правят турбо 25ци или 20ки с компресори с по 300 коня :mhihi: :mhihi: :mhihi:

АХАХАХА :mhihi: :mhihi: :mhihi: Само състезатели тука :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 17 Яну 2011, 9:03

tsb_bg написа: ... ограничете коментарите до това как технически е изпълнен проекта, вложените части и материали, какво е постигнато в крайна сметка и т.н....

Postman написа:Искам да ви помоля да пишете САМО по темата, което означава САМО по темата....

Двама модератори помолиха да се придържате към темата, да не се коментират странични въпроси като избора на модела за реставрация, стойността на проекта и т.н. и да се коментира САМО техническата страна на въпроса :!:

Въпреки това някои от вас за пореден път показаха че стоят над правилата във форума и останалите са длъжни да ги търпят.

За да се прекрати това има два варианта:
- заключваме темата като с това наказваме тези които спазват правилата и искат да научат или споделят нещо полезно, а тези които рано или късно осират всяка тема се преместват да се вихрят в друга ...
- прилагаме правилата, като пращаме на "почивка" тези хора, като оставяме форума в нормален вид за останалите съфорумци

Аз ви гарантирам, че ще изберем второто

ПредишнаСледваща

Назад към E34