Пак авариен режим!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- eduard88
- Потребител
-
- Кара: е39 530Д '01
Пак авариен режим!
Здравейте колеги, искам да споделя поредния проблем с колата ми и се надявам някой поне да може да ме опъти за какво може да става въпрос. Днес карайки по прекрасните софииски пътища (в Редута) влязох в една много неприятна дупка сигурно с 5 км в час, но закачих. След сигурно 5 мин.(когато излязох на асфалт) забелязах, че колата не върви и пак е в някакъв авариен режим сигурно, защото набира само до 2500-3000 оборота и се мъчи. Колата е 530д 2001 г 193 коня, фейслифт, автоматик. Въпросът ми е дали някой може да каже нещо по въпроса. Има ли вариянт да съм счупил скоростната кутия. Мерси предварително.
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
Re: Пак авариен режим!
eduard88 написа:Здравейте колеги, искам да споделя поредния проблем с колата ми и се надявам някой поне да може да ме опъти за какво може да става въпрос. Днес карайки по прекрасните софииски пътища (в Редута) влязох в една много неприятна дупка сигурно с 5 км в час, но закачих. След сигурно 5 мин.(когато излязох на асфалт) забелязах, че колата не върви и пак е в някакъв авариен режим сигурно, защото набира само до 2500-3000 оборота и се мъчи. Колата е 530д 2001 г 193 коня, фейслифт, автоматик. Въпросът ми е дали някой може да каже нещо по въпроса. Има ли вариянт да съм счупил скоростната кутия. Мерси предварително.
Една диагностка на скоростната кутия ще покаже!
20-30 лв.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
...дълбока ли беше ямата ? да не си закачил горивопроводите ? легни отдоло и виж да няма течове ? да не си спукал интеркулера ? къде застърга , отпред или под тебе някъде ?
- naseto1969
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 d a
- Мечтае да кара: 535 d
- Детайли за колата: 525 d с чип
не е скоростната кутия, спокоино.
- tonilom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530d "99
- Мечтае да кара: X6
Ако е скоростна ще имаш индикация на борда или таблото
- eduard88
- Потребител
-
Ами някъде посредата, стори ми се,че беше някъде между двигателя и скоростната кутия, не под мен.Ямата не беше много дълбока, но явно достатъчно, за да счупи нещо. Течове няма нито на масло, нито на дизел. Симптомите са подобни, като при проблем с горивно повдигащата помпа ма мойта е нова, лятото я смених.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
...ами щом изрежда скоростите , значи кутията не е засегната , но аз бих я качил на канал или подобно за да видя къде точно е ударила и тогава ще си правя заключения , нали ?
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
виж маркучите към кулера
- eduard88
- Потребител
-
Благодаря колеги за съпричастието и за отговорите, то е ясно, че пак ще трябват диагностики и ремонт, просто исках да знам горе-долу какво са възможностите. Лошото е че чак след 4-5 дена имам възможност да се занимавам с майстори и до тогава маи така ще си я карам. Ще пиша като има развитие, ако някой има други идеи да пише щр съм благодарен.
- STEFAN_OIL
- Потребител
-
- Кара: BMW F10
В Слатина зад бензиностанцията на ПЕТРОЛ има сервиз кадето правят БМВ. Ники и Цецо 

- eduard88
- Потребител
-
Re: Пак авариен режим!- Решен
Днес оставих колата в сервиза и се оказа,че съм счупил интеркулера.Благодаря на всички взели участие. Темата може вече да се заключи.
11 мнения
• Страница 1 от 1