Проблем ! Отлагания по капачката на маслото!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е30 m20b20

Проблем ! Отлагания по капачката на маслото!

Мнение от Alexandriev » 15 Яну 2011, 16:23

Здравейте! Преди 1 седмица си купих Е30. 86 година 2-ен стоп , много запазена откъм купе , кош без ръжди , абе изобщо , красавица.Карах я доста през това време , като вчера профилактично реших да проверя дали всичко и е в ред тук-там.Всичко ОК , докато не отворих разширителния съд за антифриза , вътре - няма никой :shock: . Реших да долея малко и да покарам известно време да видя дали не изтича отнякъде.Долях докъдето показваше стрелката и направих около 30-40 км пробег.Отворих съда пак , както и предполагах нивото беше спаднало с 3-4 см.Мой приятел ми каза да проверя капачката на маслото , дали няма странни отлагания като сополи по нея .Отворих я и наистина , явно меша масло с антифриз / вода.Казаха ми че може да е духната гарнитурата , или пък недай си боже крива глава.Интересува ме колко горе долу струва един такъв ремонт и къде в София може да бъде направен качествено , на човешки цени ? :( Благодаря предварително на отзовалите се !

ентусиаст
Аватар

Re: Проблем ! Отлагания по капачката на маслото!

Мнение от slatanic » 16 Яну 2011, 16:18

А за кой мотор става дума?

Потребител
Аватар

Мнение от Alexandriev » 16 Яну 2011, 16:21

Оп извинявам се за пропуска :) Мотора е м20б20 л-жеттроник !

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 16 Яну 2011, 16:48

покарай още малко не бързай да я отваряш,следи водата как е ,защото това дето е по капачката на маслото се получава и зимата като се кара на къси разстояния
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

Потребител
Аватар

Мнение от Alexandriev » 16 Яну 2011, 17:14

Ами гълта си водичка по малко, чат пат доливам.И да , доста я карам на къси разстояния , дано не се окаже по сериозния вариант :X

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 16 Яну 2011, 19:49

Ми аз си мисля,че имаш пукната глава,но то рано или късно ще си покаже,ако това е проблема като обози маслото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 17 Яну 2011, 9:56

Alexandriev написа:Мотора е м20б20 л-жеттроник !

:mhihi: Защо ли ми е познато - моят мотор е същия, аз пък имам някаква маслоподобна гняз в казанчето с антифриза, а маслото е идеално :OT: , Този конденз който колегите споменаха по капачката на маслото изчезва след много кратко време от запалването на мотора; само веднъж съм виждал по капачката на маслото такива отлагания и то понеже стартирах двигателя в най- големия студ и го угасих след 1-2 минути. След като поработи още 5-6 минути на място и всичко се разнесе. Хубаво е да следиш точно най- вече нивото на маслото и цвета му на щеката (макар че при много натрупан конденз и то си сменя леко цвета-виждал съм го на друга марка кола).
Ще следя темата с интерес.
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 17 Яну 2011, 10:29

аз карам всеки ден на разстояния между километър и два.... и винаги цялата ми капачка на маслото е в боза както и на щеката имам.... това си е от късите разстояния според мен....
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 17 Яну 2011, 12:18

:dunno: Възможно е и това, но пък да пада нивото с 3-4 см на 40 км пробег...това си е драстична загуба на антифриз, даже по- скоро ми се струва, че някъде има теч в системата.

Потребител
Аватар

Мнение от Alexandriev » 17 Яну 2011, 20:06

Аз също почвам да мисля дали не тече някъде.В разширителния съд има някаква гняс , червено - кафява на цвят , и си мисля да не е от препарат за запушване на течове , но вместо да свърши работа , да е избил някой маркуч или пък да тече от радиатора.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 18 Яну 2011, 9:52

Колега май и ти като мене рано- рано си се вкарал във филма с уж много здравия мотор М20 Б20 :mrgreen:
Като спреш теча е хубаво да смениш антифриза и преди да налееш нов хубаво да промиеш охладителната система с някакъв препарат за да се махнат тия гадости вътре, моята имаше супер збозен антифриз, който източих, но не съобразих да промия системата и сега пак плуват някакви мъзгочи отгоре, много неприятно. Антифриза си го източих от една пробка в долната част на радиатора, понеже на блока не видях да има пробка за тази цел. Колкото до евентуален теч-огледай хубаво двигателния отсек, не са толкова много местата, откъдето може да протече, а също и радиатора-той и без друго е малък, ако трябва колата може да се качи и на канал, не е трудно да се види откъде губи антифриз. Ако не я караш известно време можеш и да сложиш вестници отдолу и да видиш дали ще прокапе.

Назад към E30