Осветление на таблото?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Осветление на таблото?
Здравейте колеги!
Случи ми се следната беля. Както карах един ден влязах за кратко в тунел и забелязах, че не ми свети таблото (километраж, копчетата, парно) а копчето за фаровете си светеше, както и копчетата за подгрева и CD-то си работеше (ако има връзка в бушоните между тях).
Не видях да има изгорял бушон отпред.
Когато спрях пред нас и загасих колата, след минутка пробвах и се пусна осветлението, но после пуснах CD-то и пак изгаснаха лампите. Вчера пробвах и не ми го направи този проблем, заедно със СД-то.
От какво може да е? За сега може и да е наред ама някоя вечер може да изгасне всичко пак... давайте насоки.
Става въпрос за 318 комби.
Случи ми се следната беля. Както карах един ден влязах за кратко в тунел и забелязах, че не ми свети таблото (километраж, копчетата, парно) а копчето за фаровете си светеше, както и копчетата за подгрева и CD-то си работеше (ако има връзка в бушоните между тях).
Не видях да има изгорял бушон отпред.
Когато спрях пред нас и загасих колата, след минутка пробвах и се пусна осветлението, но после пуснах CD-то и пак изгаснаха лампите. Вчера пробвах и не ми го направи този проблем, заедно със СД-то.
От какво може да е? За сега може и да е наред ама някоя вечер може да изгасне всичко пак... давайте насоки.
Става въпрос за 318 комби.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Re: Осветление на таблото?
Лампата за фаровете и на подгрева са отделни от потенциометъра("копчето") на фаровете който въртиш за да си настроиш силата на светене. Не знам за къде ти е вързано CD-то, но по-вероятно проблема ти се крие в самото копче за фаровете респективно потенциометъра.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=35
Номер 6 от схемата. Аз го свалях, отворих и почистих със спирт, защото при преминаване на неравности нещо в него бръмчеше - слаб контакт заради мърсотията вътре. Не си спомням, но каточели и фаровете ми не светеха когато това бръмчене се чуваше. Тфа е доста лесно и винаги ще имаш полза ако го направиш. Пробвай.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=35
Номер 6 от схемата. Аз го свалях, отворих и почистих със спирт, защото при преминаване на неравности нещо в него бръмчеше - слаб контакт заради мърсотията вътре. Не си спомням, но каточели и фаровете ми не светеха когато това бръмчене се чуваше. Тфа е доста лесно и винаги ще имаш полза ако го направиш. Пробвай.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Kafevia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46-330xiА,e46-330iA,e53 3.0dА
- Мечтае да кара: летяща чиния
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Re: Осветление на таблото?
И при мен май е това, тези дни ще го видя. Мерси за помощта 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
4 мнения
• Страница 1 от 1