проверка на воден радиатор.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: проверка на воден радиатор.
Първо огледай добре радиатора за механични повреди по неговата повърхност(питата),не са много местата от,където може да има пробив.
Слагаш на всичките отвори гумени тапи,или може да си направиш от дърво,необходими са,само малко умения и остра ножка
.
След това,просто го надуй със сгъстен въздух,полей го със сапунен разтвор и ако някъде има проблем,така лесно ще го локализираш.
Слагаш на всичките отвори гумени тапи,или може да си направиш от дърво,необходими са,само малко умения и остра ножка

След това,просто го надуй със сгъстен въздух,полей го със сапунен разтвор и ако някъде има проблем,така лесно ще го локализираш.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
интереснто е, че на външен вид радиатора е перфектен. няма никакви забележки. въпросният теч не е от питата. а от стани някъде по ръба от страната срещу разширителното казанче. интереснот е че на място като работи колата няма теч, а като я покараш и все едно си пуснал кранчето на чешмата. а най готиното е че не мога да го видя от къде тече. приготвил съм си материали (оцета и содата), ще измисля и как да го запуша и дано да разбера какъв е проблема. дано да може да се отремонтира.

- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Аз веднъж видях на отремонтиран радиатор от къде е теча като му запушихме всички дупки без една и презнея надух с уста и то си показа веднага, обаче добре е преди това да го напълниш с вода за да може като започне да издиша от някъде да се чуе по-лесно и да се види по-лесно

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: самолет с педали
- Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43
Колеги да не пускам нова тема за дюпки по радиатора да питам тука ако може .Моя радиатор му намерих лек теч от към казанчето на около 4 прърста на долу от капачкате.Мисълта ми е с какво мога да залепя "проблема".Не е голямо явно щот само сълзи леко но си е кофти работа .Мислех да го зачистя с обезмаслител от вътре да го тръкна с борче и да го намажа с покси пол.От вънка мисля да повторя съшата процедира.Някои ми дават съвет със самоделно лепило от кофичка от млеко и корисилин.Давайте акъли ,приеме всякакви съвети

19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2