Проблем след леко ПТП

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем след леко ПТП

Мнение от danail » 11 Яну 2011, 1:48

Здравейте! Не пиша много често тук, но след лек проблем с колата реших да потърся помощ. Преди 1-2 дена настилката на пътя ме подлъга и след подаване на малко повече газ на баир направих няколко слалума с 60-70 км. Успях да насоча колата към частта от пътя, където нямеше никой и ме спря един висок бордюр. Само предните гуми се качиха горе и на колата и няма нищо. Едни вид се качих на този бордюр с повечко сила. Обаче след това средата на волана ми стои значително на ляво, докато колата си върви на право и има голям луфт при управление. Освен това при лед, сняг или неравности чувствам как предните колела се местят на където искат, докато аз държа здраво волана. Чудя се какво ли може да е станало. Четох проблемите с луфта на волана и се питам дали метода с натягането на болтовете на кутията и този долу при педалите, биха помогнали след, като проблема се е получил след такав "удар".

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем след леко ПТП

Мнение от tsb_bg » 12 Яну 2011, 11:18

Отиди да ти видят предницата
Това, че предните колела са ти още на колата не значи, че удара е безобиден ....
Едва ли това е от кормилната кутия, почти сигурно е че е нещо по окачването

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 12 Яну 2011, 13:50

Колега, най-добре проверка при майстор, смяна на каквото се е счупило по предницата и после реглаж. Не е лошо и да си изправиш джантите и да провериш гумите за балони.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 12 Яну 2011, 20:21

Тичай на майстор, да не стане сакатлък някъде. Щом си я изтрескал така в бордюра, не може да няма поражения по окачването.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от danail » 13 Яну 2011, 20:54

След реглаж ми кааха, че накрайниците са криви. Казаха ми за 2-та от дясната страна и външния от лявата, но ще ги сменя четирите, пък после ще видим.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 14 Яну 2011, 3:26

Сигурно имаш някой крив носач, огледай я добре, с такава сила и висок бордюр не може да няма поражения по окачването.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 14 Яну 2011, 13:51

danail написа:След реглаж ми кааха, че накрайниците са криви. Казаха ми за 2-та от дясната страна и външния от лявата, но ще ги сменя четирите, пък после ще видим.

Смени направо целите щанги със все накрайниците защото 100% има отклонение и при тях :!:
Retrofit написа:Сигурно имаш някой крив носач, огледай я добре, с такава сила и висок бордюр не може да няма поражения по окачването.

Колегата също добре те е насочил и към носачи :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 14 Яну 2011, 15:21

Ако и тогава не се оправи сменяй колата :mhihi:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 14 Яну 2011, 23:43

Zubcho написа:Ако и тогава не се оправи сменяй колата :mhihi:

Не се смей Иво... Работата е дебела с тая предница... Аз след няколко удара,разбрах че до 50 км/ч е34 понася всичко без да криви магаре или купе,след това работата става дебела.

Колега danail,гарантирам ти за следните криви неща: носачи,долни и горни! Другото вече е под въпрос,но трябва да се види как е избягала предницата и кое,точно е поело удара...

Ето да видиш какво става като шибнеш бетонна стена и качиш колата върху нея

Изображение

Изображение

Това е горен носач...
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

Назад към E34