Проблем Е39 ТДС-решен

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Re: Проблем Е39 ТДС

Мнение от JoRkAtA_pld » 09 Яну 2011, 19:22

Хубаво е да се провери умната дюза, вече патих от нея. И дебита на помпата не е лошо да се види за всеки случай.
My E30
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumbata » 09 Яну 2011, 19:58

днес разкачих маркучите на филтъра и се оказа ,че нафта не стига до филтъра.Вдигнах задната седалка и се оказа, че има и от двете страни на седалката капаци с кабели за помпа.Първо отворих капака от дясната страна, помпата бръмчи, но не качва нафта,цедката и е чиста и нафтата не е замръзнала.Не остана време да се занимавам повече защото се стъмни.Може ли да е заминала тази помпа в резервоара?От лявата страна на седалката друга помпа ли има??
We Don't Drive Fast , We Just Fly Low !

Потребител
Аватар

Мнение от jorosa » 09 Яну 2011, 21:24

Няма друга помпа колега,заслушаи се дали помпата в резервоара бръмчи равномерно ако не бръмчи равномерно сменяи я.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от Noob4o » 09 Яну 2011, 22:30

Rumbata написа:днес разкачих маркучите на филтъра и се оказа ,че нафта не стига до филтъра.Вдигнах задната седалка и се оказа, че има и от двете страни на седалката капаци с кабели за помпа.Първо отворих капака от дясната страна, помпата бръмчи, но не качва нафта,цедката и е чиста и нафтата не е замръзнала.Не остана време да се занимавам повече защото се стъмни.Може ли да е заминала тази помпа в резервоара?От лявата страна на седалката друга помпа ли има??

Самичък си отговори на въпроса - щом не качва нафта значи е заминала, аз бях взел нова, уж работеше, чуваше си и т.н. но се оказа, че едни перчици са счупени и в крайна сметка не може да подкачва горивото. От другата страна (в ляво) имаш само поплавък, няма смисъл да отваряш.
The Ultimate Driving Machine

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Мнение от mmc » 10 Яну 2011, 15:29

Интересното е, че аз имам същата кола като колегата, но моите симптоми беха гаснене в движение когато съм с под 15 литра, и мехурчета в маркуча след горивния филтър. но не съм имал проблеми когато съм с над 20 литра, никога не ми е гаснела. Не съм имал и проблеми с паленето. Колегата над мене е прав- дори и да ти бръмчи помпата, не е гаранция, че работи коректно. Най добрия тест е - откачаш маркуча преди горивния (за да тестваш пътя до там , или след него - за да тестваш запушен горивен филтър) и като дадеш на контакт, трябва да ти пуска плътна струйка. тва също е важно да се гледа, че ако има въздух, пак ще имаш проблеми. Нова помпа е 180 лв, марката е VDO.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 10 Яну 2011, 21:14

Колеги, помпата в резервоара се включва когати количеството нафта е под 15 литра. Включва се преди палене, вдига налягането в горивната магистрала и спира. След палене не съм проверявал дали работи.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JoRkAtA_pld » 10 Яну 2011, 21:23

Най-добре да провери дебита, като е изкараш така е най-сигурно.
My E30
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ilioooo » 10 Яну 2011, 21:36

Преди да смениш каквото и да е пробвай да сипеш още 20на литра,че има вероятност да не прехвърля от лявата в дясната половина горивото

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Noob4o » 11 Яну 2011, 11:02

Да приемем, че имаме около 20-25л. нафта и помпата ни в резервоара не работи. Караме си и на поредния ляв завой колата гасне - що е то? Пак помпата - освен да подкачва горивото помпата го и разделя между двете отделения на резервоара (затова е и поплавъка в лявото отделение). Има и естествен приливник между двете отделения, но той е на ниво около 15 литра, затова тогава и гасне колата, но никой не съобразява завойте когато горивото се лашка и се прилива от единия в другия според посоката на завоя ;)
stony1 написа:Колеги, помпата в резервоара се включва когати количеството нафта е под 15 литра. Включва се преди палене, вдига налягането в горивната магистрала и спира. След палене не съм проверявал дали работи.

А кой изравнява горивото в двете отделения ;) На тебе ГНП-то ти дърпа от лявото отделение, а помапата в рез. ти е от дясно, как горивото отива от другата страна :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JoRkAtA_pld » 11 Яну 2011, 14:19

Принципно е така, но има още един елемент от ляво за прехвърляне на горивото.
My E30
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumbata » 14 Яну 2011, 16:55

Оказа се ,че помпата в резервоара си работи нормално, цедката беше леко разкачена.Закачих цедката и видях че до помпата в самия резервоар има два маркуча един по-дебел и един по-тънък, като тънкия има "Г"образен накрайник и влиза в отвор до нагнетателя на помппата.Дебелия маркуч е със свободен край и предполагам е преливника от другия резервоар.Разкачих тънкия маркуч и след дълго продухване от резервоара към филтъра и обратно,свързах помпата и нафта до филтъра дойде.Закачих филтъра, пак контакт да протече и след него.Пробах да запаля и след малко по-дълго въртене колата запали.Изфорсирах-никакви проблеми.Нов опит и запали от раз.Направих едно кръгче из квартала-всичко е наред.За финал според мене заради не добре сложената цедка помпата е засмукала някой боклук който пък е запушил маркуча,друго обяснение нямам :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: Проблем Е39 ТДС-решен

Мнение от LUCIFER'S » 14 Яну 2011, 22:17

мен по ме съмнява да ти е разбита вече помпата или износени четките й и да затъква/не се върти ротора.... очаквай неочакваното.... може да си останеш някъде на пътя
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rumbata » 14 Яну 2011, 22:57

Помпата я пробвах като нанизах един маркуч на нагнетателната страна и наблюдавах дебита и към едно шише.Вървеше на плътна струя без прекъсване

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 15 Яну 2011, 11:35

тя ще работи, ще вади някакъв дебит, но като се раздруса и ротора и затяга и спира или четките не правят хубав контакт вече.... за това и при комонрейла ги блъскаме отдолу с юмрук като затъкнат.... просто това е моето предположение за помпата ти.... сменана ли е скоро или изобщо не е пипано там...?
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Noob4o » 15 Яну 2011, 16:18

LUCIFER'S написа:тя ще работи, ще вади някакъв дебит, но като се раздруса и ротора и затяга и спира или четките не правят хубав контакт вече.... за това и при комонрейла ги блъскаме отдолу с юмрук като затъкнат.... просто това е моето предположение за помпата ти.... сменана ли е скоро или изобщо не е пипано там...?

:yes: И при мене беше така - чисто нова помпа, хвърляше гориво, но не достатъчно :)

Предишна

Назад към E39