не съм доволен от Илко работещ в гр.Добрич

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

не съм доволен от Илко работещ в гр.Добрич

Мнение от pifonsky » 14 Яну 2011, 9:02

Миналата зима колата ми не искаше да пали- става въпрос за 318тдс за това я занесох при Илко в гр. Добрич. Чух, че се занимава предимно с БМВ та и за това отидох при него. След като я оставих там той ми се обади и ми каза , че колата няма компресия и за това не искала да пали. И така сменил и той сегменти, болтове, лагери, вериги, обтегачи цялата работа 1400лв. и ми каза колкото е вървяла още толкова щяла да върви. Взех я от него м. Февруари 2010г. същото лято нафтовата помпата почна да ми сълзи. Преди около 2 месеца я занесох също при него да ми я оправи взе ми 200лв, колата палеше много добре и топла и студена, Но като застуди нямаше палене. Отново му я занесох правил ми стартер 40лв ми струваше, но колата пак не пали както трябва. Човека ми каза , че незнаел защо не пали. За това цялото време имам 14000км. Много съм разочерован от него след толкова мното пари хвърлени по тази кола пак не иска да пали.

младши ентусиаст
Аватар

Re: не съм доволен от Илко работещ в гр.Добрич

Мнение от Nikolay86 » 14 Яну 2011, 9:49

Колега според мен нещо не сте се доразбра ли с Илко :dunno: Как така "Човека ми каза , че незнаел защо не пали"?-щом не пали има няква причина...и не вярвам да не може да я констатира.Аз лично съм ползвал услугите му и съм останал доволен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 14 Яну 2011, 10:48

Ами оправи ми стартера и го попитах, ако не пали, защото като я взех беше топло времето и даже тогава се изтърсваше, той ми отгови, че ако не пали не знам вече. Сега колата пали след дълго въртене. За това ли да съм доволен. И ми каза, че не искал да вижда колата повече. Голям майсторлък нямащо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 14 Яну 2011, 11:14

А че колата ти може да е за вторични помисли ли? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 14 Яну 2011, 11:37

аз ли да мисля. Той ми каза, че ще стане, нямоло да има никакъв проблем. Защо я е почнал да я прави и поле да не знае защо не палила. И просто ти е тъп коментара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 14 Яну 2011, 13:21

Малките ТДС-и са много капризни мотори и дори и опитен майстор може да бъде изненадан. Не познавам въпросния автомонтьор, но съм чува; достатъчно за мотора. Ти на диагностика ходил ли си като възникна проблема с паленето?
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 14 Яну 2011, 13:32

1.8 TDS наистина е много капризен... имам приятел с такъв и вечно нещо му се случва...
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Яну 2011, 14:08

Особено пък тия, дето ги купуват за 3000лв и после викат, много гаден мотор.
Едва ли има някой с повече км на такъв мотор от мен във форума и ще кажа, че това е чудесен, здрав и икономичен мотор. Проблема в повечето случаи е в "Илко" или в юзъра, дето иска да вземе икономично БМВ без пари и само да кара.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: е30

Мнение от Станислав Попов » 14 Яну 2011, 15:07

bum_bum написа:Особено пък тия, дето ги купуват за 3000лв

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 14 Яну 2011, 15:56

Не съм го взел без пари, а и доста съм хвърлил по това БМВ. Ако не е ставала колата т.е. е била много амортизирана т.н. Майстор трябваше да ми каже. А не сега след толкова похабени пари и нерви да ми казва:" ами незнам ".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: е30

Мнение от Станислав Попов » 14 Яну 2011, 16:20

нали трябва да ти вземе парите ... той няма ти каже не си прави колата , ти би ли ритнал 1400 лева ако ти ги дават..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 14 Яну 2011, 16:47

Е толкова сериозни неща ти е оправил човека по колата, или му е писнало да се занимава или е много зает.

Надали ако всичко е както си го написал, той няма да разбере що не пали.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 14 Яну 2011, 17:21

Все пак колега кажи и с каква нафта караш, дюзите водил ли си на стенд ? Въпросният Илко каква апаратура има с която прави Диагностика на дизели? Когато се отговори на тези въпроси можем да се правят някакви изводи.
И е напълно нормално да има доволни и недоволни клиенти. Един майстор може много да разбира от бензинови двигатели обаче грам да не разбира дизеловите.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 14 Яну 2011, 17:51

И защо си мислиш,че не пали точно,защото той е работил по колата,за това време може и някоя подгревна свещ да си е заминала или нещо друго.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Яну 2011, 17:53

Аз не съм казал, че си я взел без пари. При теб явно фактора е "Илко". А да не се окаже, че си бил за смяна на свещ, а Илко да е изкарал някой лев на твой гръб?
Изображение

Следваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ