Трака двигателя - М52b25
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Re: Трака двигателя - М52b25
BMW-E39 написа:Румба 170 000 км или мили
от опит да ти кажа да я махнеш тая пикня 5х40 макар че вече може да е късно, при мен с 5х40 ми притракваха клапани ли са, повдигачи ли са деда знам само зимата като не беше палена колата ден два, и то само за 1 секунда при самото палене, после си работеше супер, а бая зор е видела с 5х40 особено лятото. но проблема беше само при паленето, а при теб виждам и при самата работа на мотора, а моторетката ми е вече кам 250 хилки, твоята ако беше на 170 (толко ми беше 520ката) просто щеше да забравиш че имаш мотор под капака![]()
та махнах я тая пикня и сложих 10х40, летото не беше палена 1 месец и оп - запали като самолет без никакви шумове и т.н., и тая зима пак, никакви шумове при палене дори когато не съм я палил седмица, мотор мечта стана с това бмв масло 10х40 да го еба и дано такъв си остане:)
аз старата дето беше на доста по малко км я карах само с 10х40 и никакви проблеми, а тая се излъгах да сипя първо 5х40, щото като я докарах от германия беше карана за последно с 0х40.. ама там температурите зимата достигат до ... -100:)
та сипи си 10х40 това е маслото за м52 мотора и наще климатични условия, и си свиркаи, мани ги тия дето си карат моторите с пикня като 5х40 0х40, особено лятото... дори ако можеш си вземи 10х60 тва маслото за ///М моторите.. не съм го пробвал, но чувам добри отзиви за него
Аз пък карам с такова 5w40 и няма тракане а мотора не се знае на колко милиона километра е

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
И моята моторетка м52 трака по абсолютно същия начин- като това, което се чува на клипа
. Масло не пипа почти между смяна- доливам до 200грама макс, карам с 10В40 масло читаво. От половин година го има това тракане, проблеми не съм имал с мотора, набира си ок, работи спокойно, обаче отворя ли вратата или някой джам
чатка и клопа като дизел
. Накрая ще си взема пак една дизеларка та като трака поне да не се ядосвам..........
Темата е интерсна, чакам с интерес мнения и идеи от какво може да е този досаден звук. Аз имам съмение за повдигачи и легла на клапани, но това са само предположения..........

Темата е интерсна, чакам с интерес мнения и идеи от какво може да е този досаден звук. Аз имам съмение за повдигачи и легла на клапани, но това са само предположения..........
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
щом тракането го чуваш отдолу... там няма повдигачи, а така лопа лагер на колянов вал и биела или пола на бутало, и тоя мотор е много над пробега който казваш...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
LUCIFER'S написа:щом тракането го чуваш отдолу... там няма повдигачи, а така лопа лагер на колянов вал и биела или пола на бутало, и тоя мотор е много над пробега който казваш...
Аз не държа, че пробега е толкова... Ще си чуе какво що. Темата съм я направил за да има писано по въпроса, не че чакам някой да ми отстрани проблема дистанционно

- fox1981
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: M
LUCIFER'S написа:щом тракането го чуваш отдолу... там няма повдигачи, а така лопа лагер на колянов вал и биела или пола на бутало, и тоя мотор е много над пробега който казваш...
Пола на бутало трака ти ще ме убиеш

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Всъщност да. Едно англичанче с подобен проблем казва, че са му казали, че при него проблемът е от маслената помпа. При него чукането се възприема малко по-ясно може би, но както изяснихме вече, по видеоклип няма как да се съди. http://www.youtube.com/watch?v=NIfMGLm1 ... y_received
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Аз залагам на повдигач на изпускателен клапан. Чува се отдолу, защото моторът е наклонен и точно изпускателната част на главата гледа почти надолу, а и звукът се отразява доста. Това нещо, ако не утихва с повишаване на оборотите не е много добре обаче. Едно е да си клопа на 700-800-900 оборота ама при 6500 няма да му е много харно 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
На предишната ми 520-ска го имаше това тракане казаха ми повдигачи,но отидох и при други майстори и ми казаха лагер на генератора сменихме го и утихна доста това чукане,но пак си го имаше съвсем леко се чуваше вече!
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
bili1 написа:На предишната ми 520-ска го имаше това тракане казаха ми повдигачи,но отидох и при други майстори и ми казаха лагер на генератора сменихме го и утихна доста това чукане,но пак си го имаше съвсем леко се чуваше вече!
Сменихте лагера или генератора? Сега напоследък все повече ми се струва, че под колекторите е източникът на тракането.
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Само лагера колега,и много лесно можеш да провериш дали и твоя трака,взимаш една по дебела дървена пръчка опираш я в генератора в другия край я хвани с шепа и я опри на ухото и слушай има ли чукане и тракане от генератора значи и ти имаш лагер за сменяне!
Успех и дано е от това!

Успех и дано е от това!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
ако е ролка на генратор или паразитна или на хидравлика ще изчезва шума като се свали ремъка .......
Барай шишарката Минкеее ....
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Така си е, ама ме домързя да сваля и големия ремък, че нямам тренинг и щях да се гъзя половин час докато го сложа после. Днес между другото пробвах да обезвъздуша повдигачите с две серии по 3 минути на ок. 2700 об/мин на място. След първата като че ли понамаля ... и викам я още една ... и се върна тракането. Не знам дали съм си въобразил. Утре ще направя още един опит, а и път имам по-дълъг, да видим... В ТИС дават 3-4 серии по 3 мин и накрая една последна 15 мин.
за обезвъздушаване.

- bohata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: приятелите си да пеят..
колега имах почти индентичен проблем с една 320i /94год.
при мен се оказа; оптегача на веригата и планката на банана
отвии го и провери как е положението.
успех
при мен се оказа; оптегача на веригата и планката на банана
отвии го и провери как е положението.

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Благодаря за съвета, колега. Като слушам със "стетоскопа" най-ясно се чуват повдигачите, т.е. единия край на показалката на болтовете на капака на клапаните, другия - в ухото. Маслената помпа не издава никакви шумове. Сега ще прослушам и болта на обтегача. Между другото налях му едно шишенце добавка за клапани на Ликви Моли и като че ли значително намаля тракането, да не кажа че ако човек не знае няма да го усети... Ще пиша пак като има други резултати 

- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
добавката на Лики Моли наистина върши чудесна работа 

58 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4