Проблем с м54б25

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Проблем с м54б25

Мнение от vitaliss » 11 Яну 2011, 2:20

колеги имам сериозен проблем :banghead: за трети път неска ми се случи и взе да ми писва...когато колата е седяла 1-2-3 дена без да се кара като запаля и започва да се тресе цялата двигателя прекасва неможе да се изфорсира и неска като му дадох газ вдигна оборотите и изгасна..завартях пак самоче се чуваше да варти само стартера варнах и завартях пак и пак сащата история викам си двигателя блокира маи :kuku: и когато подадох газ запали и както винаги след 2 мин се успокои и взе да работи нормално :bang: карам без дебитомер тъи като го няма :D живея в италия и тук ваздуха е много влажен вазможно ли е буксата да се е навлажнила от влагата и заради това да го прави тоя номер ? някои ако знае нещо да каже че взе да ми писва от тая кола. другия проблем е че като вдигна над 125км. и започва да тресе цялата задница получават се мн гадни вибрации и започва да канти всичко в купето тампона на дифа е сменян не се вижда да има луфтове от какво може да се получава ? от скоро взе да ми тресе леко и предницата и волана имам чуството че е пред разпадане тая кола :bang: някои ако може да помогне ще сам мн благодарен :help: е46 325и м54б25 2001 година.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Re: Проблем с м54б25

Мнение от Luki Junior » 11 Яну 2011, 9:45

Купи си дебитомер и си го сложи, провери си датчика на коляновия вал (можеби е за смяна), провери си ламбда сондите и клапана на картерните газове. И направи си една диагностика ей така за спорта :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 11 Яну 2011, 11:16

колега, взело да ти писва - па ма'ани и нещо друго - ламбда сонди това онова - ще работи още по-добре... :clap:

сега сериозно - нов дебитомер + това можеш да си провериш лулите - ако са скъсани може да прекъсва докато не изчисти влагата...

Свещи???

Вижда се, че не си взимал проблемите на колата толкова на сериозно, след като така са се натрупали.... стегни се.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 11 Яну 2011, 19:02

:clap: колега какво да взимам на серьозно неразбрах ? сменил сам двигател с окачвания инсталации дифове ск.кутии :kuku: дебитомер като си бях във Бг пробвах един втора рака и колата взе да чука и да прекасва и го варнах един дебитомер е 600 лева във бг а тук е 800 немога да печатам пари все още лятото се израсих един куп пари..купих ударена кола и прехварлих всичко на моята тъи като беше 1.9 и двигателя блокира ;) а тука да ви кажа смяна на на някаква част е в пъти по скъпо от бг ... свещите сам ги проверявал добре са си. дебитомер ще купя др месец като искочат някакви пари но ме самнява това да го прави заради дебитомера тъи като досега не го е правило, взе да го прави от 1 седмица насам. такаче моля без обвинения кои как си подаржа колата моля за савет а не за упреки :help:

за какви лупи става вапрос за първи път ги чувам , датчика на коляновия вал каде точно се намира , една диагностика тука на рено примерно е минимум 50 евро, за моята ще е сасигорност над 100 евро което е срам да се дадат а и маисторите не си разбират от работата наи-вече..

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 11 Яну 2011, 20:37

лулите са накрайниците на бобините, които правят контакт със свещите. Може да ти изглеждат нови и в добро състояние, но провери за каквито и да е цепки в края - дори малка цепка - по-малко от см, може да даде повод за конденз и прекъсване. Имах мистериозен проблем с прекъсване на 5-ти цилиндър. В крайна сметка реших да ги прегледам, а уж един майстор твърдеше, че били перфектни като ги гледал. Три от 6 бяха закъсани. След смяната им не съм имал такъв проблем, който между впрочем беше характерен единствено за студените месеци.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 11 Яну 2011, 21:54

vitaliss написа::clap: колега какво да взимам на серьозно неразбрах ? сменил сам двигател с окачвания инсталации дифове ск.кутии :kuku: дебитомер като си бях във Бг пробвах един втора рака и колата взе да чука и да прекасва и го варнах един дебитомер е 600 лева във бг а тук е 800 немога да печатам пари все още лятото се израсих един куп пари..купих ударена кола и прехварлих всичко на моята тъи като беше 1.9 и двигателя блокира ;) а тука да ви кажа смяна на на някаква част е в пъти по скъпо от бг ... свещите сам ги проверявал добре са си. дебитомер ще купя др месец като искочат някакви пари но ме самнява това да го прави заради дебитомера тъи като досега не го е правило, взе да го прави от 1 седмица насам. такаче моля без обвинения кои как си подаржа колата моля за савет а не за упреки :help:

за какви лупи става вапрос за първи път ги чувам , датчика на коляновия вал каде точно се намира , една диагностика тука на рено примерно е минимум 50 евро, за моята ще е сасигорност над 100 евро което е срам да се дадат а и маисторите не си разбират от работата наи-вече..

Колега, по-добре задели малко евра за диагностика, за да видиш къде е проблема. Защото, като започнеш да сменяш, различни неща дори и втора употреба да са, докато откриеш какво е може да ти излезе и по-скъпо.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 11 Яну 2011, 23:29

мерси колега ще ги проверя в наи-скоро време :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Luki Junior » 12 Яну 2011, 0:50

Изображение

Номер 8 на схемата ти е датчика на колянов вал.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 12 Яну 2011, 5:38

с една дума трябва да се сваля картера така ли ? това не ме кефи изобщо :mhihi: на диагностика че ще я закарам ще я закарам но чакам да купя дебитомера за да може да изтрият грешката а не да давам 2-пати пари :) пък и да цетирам един маистор какво ми каза като питах кога ще е удобно да сменим маслото " недеи сменя маслото , смени колата " :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Luki Junior » 12 Яну 2011, 10:13

Аз мисля че достаточно да махнеш корите на двигатела и всмукалните колектори за да го достигнеш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 12 Яну 2011, 11:12

A аз мисля, че е най-добре да намериш начин да докараш колата до бг и да посетиш някой добър бг сервиз, да си купиш частите в пъти по-евтино от там и да си смениш, каквото е необходимо, а не каквото ти обясняват. Единствено мога да се съглася за дебитомера, просто щото гио няма и нищо повече ей така на прима виста. Просто нема смисъл. Диагностиката е задължителна!!!! Само тя може да те ориентира какво се случва с тая кола! За поредн път се убеждавам, че жабарите са ужас! Намери начин да я докараш до тук, оправи си колата, за да си спокоен и да знаеш, че имаш кола, а не бъгава каруца. Това е един от най-хубавите двигатели на БМВ и като си стегнеш всичко не би трябвало да имаш проблеми! Тука обаче идва и друг момент. Тая кола е била 1.9, а сега е 2.5. То спирачките, то окачването е друго! Внимавай, особено със спирането! Дифа е друг, аз не знам как така си взел един двигател и си го шибнал. Казваш, че нещо задницата прави мизерии. да не стане така, че да се нахакаш с още пари??? Може и да има смисъл в това да заебеш колата и да не се занимаваш, ама не знам какво е реалното състояние и какво точно са правили! Аз не знам как може да блокира един двигател, честно! Говоря за стария ти! Това означава да е останал без масло или да е прегрят зверски също, все тая. Тука говориме за едно много пренебрежително отношение не към колата, а към самия себе си! Тая кола има сигнална лампа, че маслото е на привършване - демек никой не й е обръщал внимание - карай и тва е, докат спре, а сега ама нещо не е както трябва. Ма няма как да бъде! От 316 или 318 до 325 разликата е от земята до небето! Кабели, компютри чудесий, окачване, спирачки, зсдвижване. Аз въобще не знам как са правили тая манипулация тия хора! Таблото сигурно също не кореспондира с новия двигател, то всичко е вързано, не може просто така!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 12 Яну 2011, 11:39

Много м54 го имат този проблем !
При мене проблема беше голям, при -5 градуса си тресеше яко, та чак чек-а светкаше.
Тази зима само веднъж като беше -9 -10 като я запалих се потресе 1/2 минута и се нормализира, после я прочетох
нямаше никакви грешки.
Почти съм сигурен, че като я закараш на диагностика ще ти излезе грешка - missfire на някой си цилиндър, но да знаеш
не е нито от свещ/лула/бобина/ламбда. Аз смених отдушник на картерните газове, от тогава /година и малко/ само веднъж ми се случи
и то в много по-малки размери. За този проблем, като че ли няма ясно решение - смени това/смени онова.
Някои колеги с този проблем, имаха проблем с маркучите, губеше се вакума в колектора - можеш това да провериш най-напред.
В един американски форум за е46, един пич пише, че е сменил свещ/лула/бобина/ламбда/ и накрая е сменил хидравличните повдигачи
и според него вече там 30-40к мили нямал мисфайър и колата не му се друсала.
Има доста четиво в нета.

Успех !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 12 Яну 2011, 17:14

Колега не сам сменял само двигателя :mhihi: купих ударена кола и сам сменил всичко от до..спирачки окачвания кардани ск.кутии дифове километража,помпичката на спирачката ,педала на газта,инсталации генерация ,абс оправлението, даже лоста за скоростите, филтарна кутия абе всичко що беше различно....и пак небива затова ме е яд че пак не я бива тая кола пък сам налял един къп пари във нея.само дебитомера липсваше и затова още го няма. стария мотор доиде със проблем във помпата не качваше масло като е на оборот..и след 25000 км се разтропа.та по вапроса..колата стана идеално всичко си работи както трябва...само дето парво термостата спека..смених го..после водната помпа издаде багажа и скаса ремака на патя..и нея смених..после се оказа че гори масалце (наи вероятно гумичките на клапаните са спекли от далгото седяне на мотора без да се кара) ск кутия шумоли и когато натисна съединителя спира...отзаде тресе и ме самнява че е от дифа защото колата имаше удар и от заде в лява задна гума че даже беше чупена полуоската .. а за тресенето го е правило само 3-пати през последните дни иначе колата си варвеше идеално дори и без дебитомер :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 12 Яну 2011, 21:59

vitaliss написа:Колега не сам сменял само двигателя :mhihi: купих ударена кола и сам сменил всичко от до..спирачки окачвания кардани ск.кутии дифове километража,помпичката на спирачката ,педала на газта,инсталации генерация ,абс оправлението, даже лоста за скоростите, филтарна кутия абе всичко що беше различно....и пак небива затова ме е яд че пак не я бива тая кола пък сам налял един къп пари във нея.само дебитомера липсваше и затова още го няма. стария мотор доиде със проблем във помпата не качваше масло като е на оборот..и след 25000 км се разтропа.та по вапроса..колата стана идеално всичко си работи както трябва...само дето парво термостата спека..смених го..после водната помпа издаде багажа и скаса ремака на патя..и нея смених..после се оказа че гори масалце (наи вероятно гумичките на клапаните са спекли от далгото седяне на мотора без да се кара) ск кутия шумоли и когато натисна съединителя спира...отзаде тресе и ме самнява че е от дифа защото колата имаше удар и от заде в лява задна гума че даже беше чупена полуоската .. а за тресенето го е правило само 3-пати през последните дни иначе колата си варвеше идеално дори и без дебитомер :dunno:

Колега какви парички, ако не е лично ти излезе цялата манипулация по тази кола. Много работа е било и както казваш при тези цени в Италия, нямаше ли да ти е по изгодно да вземеш една стокова/пак втора употреба/ и само да смениш консумативите.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 13 Яну 2011, 1:29

ем колега.. цялата интервация ми стапмна на около 3500 лв. като сложиш и др работи като масла и т.н кажи го 4к :mhihi: колата я взех преди 2 години на 13000лв значи това прави 17к + ремонтите на помпата на стария двигател + дебитомер за 300лв които за 1 месец здаде багажа сложи го 18к до тук :kuku: няма как да я продам тая кола вече пък камоли да купя др да наливам и в нея пари наново затова ще я стягам малко по малко лошото е само че не сам си във БГ :dunno: иначе за проблема..вчера вечета я покарах нямаше проблеми одеве я запалих и пак нямаше...явно проблема е само когато е много студено тъи като сега е 2-3 градуса...

Следваща

Назад към E46