Въпрос за БМВ 525

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: БМВ 520 е39

Въпрос за БМВ 525

Мнение от a4koy » 09 Яну 2011, 13:51

Здравейте и благодаря на всички който ще ми помогнат с мненията си ...
Та въпросът ми е такъв ... замислил съм до месец - два да си взема въпросната 5ца (е39),но имам големи колебания чета доста негативни мнения от хора който казват ,че са "карали" такъв автомобил,като ми го сравняват с Ауди а6 ТДИ например с еднакъв мотор и коне са!Та или хвалят Аудито или плюят БМВ,че било мудно , трябвало да е само в обороти за да се представи добре,не излизало от сервиза,скъпа поддръжка ,частите се скапвали бързо и тем подобни!Значи за колата мисля да я взема от Италия защото мисля да скоча там да поработя пък за парите не се знае защото имам познат там и може да се договоря с много хора така ,че няма значение колко ще е скъпа ,но говоря за нещо от сорта 96-98г, запазено,кожа ,автомат,дизел.Също така разбрах ,че ТДС бил по капризен о обикновения мотор 525D ,но обикновенния е Комън-реал което е по-хубаво ,но и по скъпо ако не се бъркам.И последният ми въпрос е ...тъй като от скоро карам един Форд дизел и ми се наложи на 2-3 пъти да доливам нафта(и други дизели съм карал ,но не ми е свършвала нафтата)и след доливането дори и да не въртя за да не я задавя,сипвам нафта обезвъзодушавам и пак не пали...дали е от "ФОРДА" или само аз така си мисля и дали ще имам същия порблем при бавареца! и ако имам как мога да го избегна по някъв начин!
Моля за мнения само който засягат БМВ не искам никои да хвали другите коли или да го сравнява с него!
Благодаря на всички изчели и помогнали :)
Only God Can Judge Me!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е70’40d; е60’530d

Re: Въпрос за БМВ 525

Мнение от sparky01 » 09 Яну 2011, 21:24

Моля за мнения само който засягат БМВ не искам никои да хвали другите коли или да го сравнява с него!

Колега,какво очакваш? В BMW форума да ти хвалят Audi,VW,Ford и т.н. ,не че липсват спамъри,но все пак.
Та на въпроса,не се хвърляй на чак толкова стара 5-ца и още повече,че е ТДС,а и цената на 5-ците след фейса вече е достатъчно ниска,така че скачай на една такава и си свиркай. :winky: .Не съм карал, но от познати и от тук знам,че наистина са доста проблемни.
Относно подръжката не мога да кажа,че е кой знае колко скъпа,но не и много евтина,но със сигурност е по-евтина от на ауди.А относно това,че частите се скапват бързо зависи от много неща,ако колата е поддържана и карана като хората проблеми няма да имаш.
Ако колата е на повечко км,задължително гледай дали и е сменяно турбото.
чета доста негативни мнения от хора който казват ,че са "карали" такъв автомобил,като ми го сравняват с Ауди а6 ТДИ например с еднакъв мотор и коне са!Та или хвалят Аудито или плюят БМВ,че било мудно , трябвало да е само в обороти за да се представи добре,не излизало от сервиза,скъпа поддръжка ,частите се скапвали бързо и тем подобни

това го прочете в ауди форума нали :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drajevski » 09 Яну 2011, 22:18

a4koy написа:Здравейте и благодаря на всички който ще ми помогнат с мненията си ...
Та въпросът ми е такъв ... замислил съм до месец - два да си взема въпросната 5ца (е39),но имам големи колебания чета доста негативни мнения от хора който казват ,че са "карали" такъв автомобил,като ми го сравняват с Ауди а6 ТДИ например с еднакъв мотор и коне са!Та или хвалят Аудито или плюят БМВ,че било мудно , трябвало да е само в обороти за да се представи добре,не излизало от сервиза,скъпа поддръжка ,частите се скапвали бързо и тем подобни!Значи за колата мисля да я взема от Италия защото мисля да скоча там да поработя пък за парите не се знае защото имам познат там и може да се договоря с много хора така ,че няма значение колко ще е скъпа ,но говоря за нещо от сорта 96-98г, запазено,кожа ,автомат,дизел.Също така разбрах ,че ТДС бил по капризен о обикновения мотор 525D ,но обикновенния е Комън-реал което е по-хубаво ,но и по скъпо ако не се бъркам.И последният ми въпрос е ...тъй като от скоро карам един Форд дизел и ми се наложи на 2-3 пъти да доливам нафта(и други дизели съм карал ,но не ми е свършвала нафтата)и след доливането дори и да не въртя за да не я задавя,сипвам нафта обезвъзодушавам и пак не пали...дали е от "ФОРДА" или само аз така си мисля и дали ще имам същия порблем при бавареца! и ако имам как мога да го избегна по някъв начин!
Благодаря на всички изчели и помогнали :)

колега тя рибата в морето ти тигана слагаш,трябва да доидеш и италия да изкараш парии после да търсиш кола и кога ще стане това.до тогава може тдс-ите да са в музеите вече.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: БМВ 520 е39

Мнение от a4koy » 10 Яну 2011, 1:59

sparky01 написа:това го прочете в ауди форума нали :mhihi:

нз в кой форум го четох ще те излъжа в гугъл ми излезна когато направих сравнението ...а за кой модел искаше да кажш като каза фес? че не можах да те разбера и не съм казъл ,че в бмв форума няма да хвалят БМВ ,кефи ме марката карал съм 1 2 баварки и събирам мнения... но може и да се разубедя и да избера нещо по така :)

drajevski написа:колега тя рибата в морето ти тигана слагаш,трябва да доидеш и италия да изкараш парии после да търсиш кола и кога ще стане това.до тогава може тдс-ите да са в музеите вече.

колега мисля,че си прочел цялото ми исказване ,не съм казъл кога ще имам пари или тнт аз просто сабирам мнения по въпроса,ти не ми помогна с нищо ,нито си банка нито някъв инвеститор така ,че не си много много от полза ,нз само защо ми спамиш темата ,ти кво нали трябва да си направя няква сметка то не става така ;)
Only God Can Judge Me!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 10 Яну 2011, 13:00

drajevski написа:колега тя рибата в морето ти тигана слагаш,трябва да доидеш и италия да изкараш парии после да търсиш кола и кога ще стане това.до тогава може тдс-ите да са в музеите вече.

На място казано!
Докато дойде това време можеш да четеш този форум, където има много, много писано за всичките ти въпроси ;)

Назад към E39