Вакум в резервоара
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Вакум в резервоара
Колеги получава ми се вакум в резервоара като го напълня до горе и карам около 100км. и като отворя капачката се чува как засмуква въздух,някои имал ли е същия проблем и как го е решил,аз за сега съм махнал гуменото уплатнение за да не се получава вакум но не си е работа това,някои има ли идеи.Забравих да напиша става въпрос за525тдс.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Re: Вакум в резервоара
При мен също се чува едно изсъскване като развия капачката и мисля,че е напълно нормално като се има предвид как се лашка горивото вътре
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
im0tep написа:При мен също се чува едно изсъскване като развия капачката и мисля,че е напълно нормално като се има предвид как се лашка горивото вътре
Не е нормално да има налягане или вакум в резервоара, прегледайте си вентилацията, ако вентилационния маркуч е изведен под автомобила, случва се зимно време при минусови температури да замръзва от дъждове, снегове, ледове.
Колеги и зимата и лятото все си има вакум,колегата tsb-bg би ли обяснил какво е това клапан или нещо маркуч,и евентуално как се проверява.мерси предварително.
jorosa написа:....колегата tsb-bg би ли обяснил какво е това клапан или нещо маркуч,и евентуално как се проверява....
Това е клапан, който не позволява на изпаренията от резервоара да излизат свободно в атмосферата, а ги вкарва за доизгаряне.
Като изгори затваря отдушника на резервоара и понякога създава такъв вакум, че помпата не може да изтегли бензин от резервоара (имал съм такъв случай на Е34 и има такаватема в този раздел).
Проверява се като откачите маркучите - ако престане да се създава вакум в резервоара при работа на помпата значи или не работи правилно или е изгорял (заседнал)
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
jorosa написа:Колеги получава ми се вакум в резервоара като го напълня до горе и карам около 100км. и като отворя капачката се чува как засмуква въздух,някои имал ли е същия проблем и как го е решил,аз за сега съм махнал гуменото уплатнение за да не се получава вакум но не си е работа това,някои има ли идеи.Забравих да напиша става въпрос за525тдс.
...ти си дизел , я по-добре си провери номер 20 от схемата да не е запушен :
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=05
Ще го проверя колега засега мерси ,някои други идеи че като разглабям да проверя всичко на куп.
8 мнения
• Страница 1 от 1