Проблем при опит за обучение на ключ.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем при опит за обучение на ключ.
Здравейте, колеги, днес реших да се пробвам да обуча ключа към алармата, но ударих на камък.
Колата има само 1 ключ и в момента се заключва през багажника, защото ключалката на шофьорската врата превърта и не сме стигнали до там да я погледнем. Интересното е случая е, че когато я заключвам през багажника се заключва той самия и двете задни врат, но двете предни врати НЕ се заключват, трябва да ги заключа ръчно.
Какво се опитах да обуча ключа?
1.Отключи колата
2.Влез и затвори вратите
3.Завърти ключа на контакт и после изключи
4.Извади ключа и задръж бутона за отключване
5.Натисни бутона за заключване 3 пъти в рамките на 10 секунди/през цялото време държиш бутона за отключване/
6.Отпусни бутона за отключване
Колегата беше написал, че при успех, колата ще се заключи, а диода ще мигне 10 пъти.
При мен колата не се заключва, но диода мига 10 пъти. Пробвах сигурно 15 пъти, слизах от колата, заключвах я наново през багажника, влизах контакт ..... не и не.
Смених батерията на ключа, пак пробвах - не става.
Идеи?
Колата има само 1 ключ и в момента се заключва през багажника, защото ключалката на шофьорската врата превърта и не сме стигнали до там да я погледнем. Интересното е случая е, че когато я заключвам през багажника се заключва той самия и двете задни врат, но двете предни врати НЕ се заключват, трябва да ги заключа ръчно.
Какво се опитах да обуча ключа?
1.Отключи колата
2.Влез и затвори вратите
3.Завърти ключа на контакт и после изключи
4.Извади ключа и задръж бутона за отключване
5.Натисни бутона за заключване 3 пъти в рамките на 10 секунди/през цялото време държиш бутона за отключване/
6.Отпусни бутона за отключване
Колегата беше написал, че при успех, колата ще се заключи, а диода ще мигне 10 пъти.
При мен колата не се заключва, но диода мига 10 пъти. Пробвах сигурно 15 пъти, слизах от колата, заключвах я наново през багажника, влизах контакт ..... не и не.
Смених батерията на ключа, пак пробвах - не става.
Идеи?
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Re: Проблем при опит за обучение на ключ.
Трябва да дадеш контакт на позиция 1(само радио и км).В памките на 5сег.извади ключа,натисни копчето за откл.и три пъти това за вкл.и пусни първото.
Сега колата трябва да направи едно затвори-отвори и готово
Мисля че грешката ти е била в това че си дал на контакт(8позиция 2)
Сега колата трябва да направи едно затвори-отвори и готово
Мисля че грешката ти е била в това че си дал на контакт(8позиция 2)
Гледах едно клипче, и го направих точно по начина, по който споменаваш, пак не стана!
Проверих бушоните 6, 27 и 29 - всичките здрави.
Интересния казус е защо не се заключват предните врати?
Проверих бушоните 6, 27 и 29 - всичките здрави.
Интересния казус е защо не се заключват предните врати?
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Може и да имаш проблем с централното
Как да разбера дали имам проблем с централното? Някакъв модул лие, и ако да къде се намира. Имам под ръка друга 525TDS от която мога да мина да взема каквото ми кажете за проба 

Ново 20
Пасажерската врата почна да се заключва и отключва през багажника, само шофьорската врата не може.
Четох са бушон на централното отзад в багажника, номер 53 и 7.5мА, проверихме го - здраве е.
В момента, когато врътнем ключа през багажника се заключват и отключват:
- всички врати без шофьорската;
- багажника;
- капачката на резервоара;
Все още не мога да обуча ключа, пробвах по всички начини, сигурен съм че го правя правилно, батерията му е нова замерена с мултицет (3V показва), копчетата реагират на натискане (тези на ключа, диода светва). Ключа като че ли се обучава, защото като изпълня процедурата, както споменах, колата не се заключва но диода мига 10 пъти бавно.

Пасажерската врата почна да се заключва и отключва през багажника, само шофьорската врата не може.
Четох са бушон на централното отзад в багажника, номер 53 и 7.5мА, проверихме го - здраве е.
В момента, когато врътнем ключа през багажника се заключват и отключват:
- всички врати без шофьорската;
- багажника;
- капачката на резервоара;
Все още не мога да обуча ключа, пробвах по всички начини, сигурен съм че го правя правилно, батерията му е нова замерена с мултицет (3V показва), копчетата реагират на натискане (тези на ключа, диода светва). Ключа като че ли се обучава, защото като изпълня процедурата, както споменах, колата не се заключва но диода мига 10 пъти бавно.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
оправи проблема с шоферската врата и всичко ще си доиде по местата.
Шофьорската врата мисля, че някоя от щангите се е откачила. До колкото разбрах там няма никакви електронни модули, само механика?
На някой да му се намира линк с упътване за сваляне на кората на вратата, да не взема да счупа нещо. Видях, че е на едни щипчици (видях еднва свалена), но не можах да я огледам за скрити болченца и някакви пинизи.
На някой да му се намира линк с упътване за сваляне на кората на вратата, да не взема да счупа нещо. Видях, че е на едни щипчици (видях еднва свалена), но не можах да я огледам за скрити болченца и някакви пинизи.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Перфектен клип, тоз малко зверски работи. Christmas tree означава в случая пласмасовите щипки

Свалих кората, свалих ключлката и машинката за заключване. Ключалката превърта, но не това е проблема. Самата машинка не заключва винаги, като беше свалена и въртях с отверка в дупчицата, в която влиза патрона от време на време се закючваше, иначе управлява централното ОК, всичко се заключва при задържане в заключено положение комфорт фунцкията работи и вдига прозорците, а при задържане на ключа в отключено положение се свалят.
Машинката ще я сменим с патрона, но мисля, че това не е проблема да не може да се обучи ключа?
Машинката ще я сменим с патрона, но мисля, че това не е проблема да не може да се обучи ключа?
И аз ще се намеся в темата, но с малко по страничен проблем. Колата ми е е39 98 година - страия ключ ( не ромбоидния). Фабричната аларма на ключа работи отлично. Реших да се заема с направа на 2 ри ключ. Естествено взех оригнален от е46 ромбоиден с фабричната аларма вътре, купих си кутиийка от тези китайските и прехвърлих алармата вътре. Нарязах ключа и сега всичко е наред с малкото изключение , че НЕМОГА ДА ЗАПАЛЯ КОЛАТА С новия ключ (предполагам иска чипчето от оригиналния ми) Въпросът ми е ако го прехвърля в другата кутийка ще запали ли ?
Имам и 2 ри ключ като моя оригинален с чип с платка и т.н. Мога ли да ползвам 2рия чип ? Чиповете програмират ли се? Относно програмирането на алармата все още немога и аз да се справя ......
Ако някои знае къде в Сф може да се отиде и да решат всичките ми проблеми освен Дару и Камор
Имам и 2 ри ключ като моя оригинален с чип с платка и т.н. Мога ли да ползвам 2рия чип ? Чиповете програмират ли се? Относно програмирането на алармата все още немога и аз да се справя ......
Ако някои знае къде в Сф може да се отиде и да решат всичките ми проблеми освен Дару и Камор

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Много ясно,че без чипа няма да запалиш...!!! Защо не си прехвърли чипа от твоя ключ в новия ромбоиден???
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Предполагам колегата леко се шегува....Ако искаш да палиш без да прехвърляш чипове, просто си го залепи на патрона и си готов
Аз не разбрах първия чип хвърлил ли си го или какво ?

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2