Вакум в резервоара

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Вакум в резервоара

Мнение от jorosa » 09 Яну 2011, 23:53

Колеги получава ми се вакум в резервоара като го напълня до горе и карам около 100км. и като отворя капачката се чува как засмуква въздух,някои имал ли е същия проблем и как го е решил,аз за сега съм махнал гуменото уплатнение за да не се получава вакум но не си е работа това,някои има ли идеи.Забравих да напиша става въпрос за525тдс.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: Вакум в резервоара

Мнение от im0tep » 10 Яну 2011, 12:42

При мен също се чува едно изсъскване като развия капачката и мисля,че е напълно нормално като се има предвид как се лашка горивото вътре

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 10 Яну 2011, 15:40

Проверете No 1 от схемата

13 90 1 744 150 Fuel tank breather valve

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 10 Яну 2011, 18:22

im0tep написа:При мен също се чува едно изсъскване като развия капачката и мисля,че е напълно нормално като се има предвид как се лашка горивото вътре

Не е нормално да има налягане или вакум в резервоара, прегледайте си вентилацията, ако вентилационния маркуч е изведен под автомобила, случва се зимно време при минусови температури да замръзва от дъждове, снегове, ледове.

Потребител
Аватар

Мнение от jorosa » 10 Яну 2011, 23:28

Колеги и зимата и лятото все си има вакум,колегата tsb-bg би ли обяснил какво е това клапан или нещо маркуч,и евентуално как се проверява.мерси предварително.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 12 Яну 2011, 11:03

jorosa написа:....колегата tsb-bg би ли обяснил какво е това клапан или нещо маркуч,и евентуално как се проверява....

Това е клапан, който не позволява на изпаренията от резервоара да излизат свободно в атмосферата, а ги вкарва за доизгаряне.
Като изгори затваря отдушника на резервоара и понякога създава такъв вакум, че помпата не може да изтегли бензин от резервоара (имал съм такъв случай на Е34 и има такаватема в този раздел).
Проверява се като откачите маркучите - ако престане да се създава вакум в резервоара при работа на помпата значи или не работи правилно или е изгорял (заседнал)

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 12 Яну 2011, 12:31

jorosa написа:Колеги получава ми се вакум в резервоара като го напълня до горе и карам около 100км. и като отворя капачката се чува как засмуква въздух,някои имал ли е същия проблем и как го е решил,аз за сега съм махнал гуменото уплатнение за да не се получава вакум но не си е работа това,някои има ли идеи.Забравих да напиша става въпрос за525тдс.

...ти си дизел , я по-добре си провери номер 20 от схемата да не е запушен :
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=05
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jorosa » 12 Яну 2011, 21:28

Ще го проверя колега засега мерси ,някои други идеи че като разглабям да проверя всичко на куп.

Назад към E39