Проблем с загряването 320d?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d

Проблем с загряването 320d?

Мнение от f3lleR » 08 Яну 2011, 19:18

Здравейте колеги , проблема ми е следния : колата супер бавно загрява и като загрей стига до 60 градуса и толкоз,реших че малкия термостат ми е засмяна,но като запалих колата и установих ще преди и след топлообменника(номер-1) тръбите(номер 2 и 3) са студени т.е. изгорелите газове неминават от там и съответно незатоплят антифриза,т.е. дори термостата да работи или не той няма да окаже влияние,и предполагам че клапана ми на АГР-а неотваря и затова незатопля антифриза,как мислите дали проблема е от това?!

Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Проблем с загряването 320d?

Мнение от Zagy » 08 Яну 2011, 19:25

Не ти е това проблема. Смени и другия термостат.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 D E46

Мнение от карел » 08 Яну 2011, 20:01

f3lleR написа:Здравейте колеги , проблема ми е следния : колата супер бавно загрява и като загрей стига до 60 градуса и толкоз,реших че малкия термостат ми е засмяна,но като запалих колата и установих ще преди и след топлообменника(номер-1) тръбите(номер 2 и 3) са студени т.е. изгорелите газове неминават от там и съответно незатоплят антифриза,т.е. дори термостата да работи или не той няма да окаже влияние,и предполагам че клапана ми на АГР-а неотваря и затова незатопля антифриза,как мислите дали проблема е от това?!

Изображение

Колега провери да не е "затапен" АГР-а. Когато АГР-клапана е изправен /отворен/ тръбите номер 2 и 3 са много горещи. Няма пипане с ръка. Те нагряват антифриза и двигателя загрява до номиналната си температура. Свали скоба № 8 и ще видиш от къде идва проблема. Пиши после какво става.

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 08 Яну 2011, 20:08

карел написа:Колега провери да не е "затапен" АГР-а. Когато АГР-клапана е изправен /отворен/ тръбите номер 2 и 3 са много горещи. Няма пипане с ръка. Те нагряват антифриза и двигателя загрява до номиналната си температура. Свали скоба № 8 и ще видиш от къде идва проблема. Пиши после какво става.

Имай предвид, че там циркулира и охладителна течност, а тя се загрява много и загрява и тоя охладител... та от това ти е горещ този елемент.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Мнение от shark1986 » 08 Яну 2011, 20:31

f3lleR написа:Здравейте колеги , проблема ми е следния : колата супер бавно загрява и като загрей стига до 60 градуса и толкоз,реших че малкия термостат ми е засмяна,но като запалих колата и установих ще преди и след топлообменника(номер-1) тръбите(номер 2 и 3) са студени т.е. изгорелите газове неминават от там и съответно незатоплят антифриза,т.е. дори термостата да работи или не той няма да окаже влияние,и предполагам че клапана ми на АГР-а неотваря и затова незатопля антифриза,как мислите дали проблема е от това?!

Изображение

Колега няма смисъл да пускаме едни и същи теми по няколко пъти!Порови се в търсачката и ще намериш доста писано по тоя проблем.Ето тука може да хварлиш едно око и там да си напишеш въпроса :yes:
viewtopic.php?f=34&t=230396
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 D E46

Мнение от карел » 08 Яну 2011, 21:04

Zagy написа:
карел написа:Колега провери да не е "затапен" АГР-а. Когато АГР-клапана е изправен /отворен/ тръбите номер 2 и 3 са много горещи. Няма пипане с ръка. Те нагряват антифриза и двигателя загрява до номиналната си температура. Свали скоба № 8 и ще видиш от къде идва проблема. Пиши после какво става.

Имай предвид, че там циркулира и охладителна течност, а тя се загрява много и загрява и тоя охладител... та от това ти е горещ този елемент.

В тръбите номер 2 и 3 не циркулира антифриз. Там минават само изгорелите газове. Анрифриза циркулира в № 1 - охладителя на отработените газове.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d

Мнение от f3lleR » 08 Яну 2011, 21:41

карел написа:

Изображение

Колега провери да не е "затапен" АГР-а. Когато АГР-клапана е изправен /отворен/ тръбите номер 2 и 3 са много горещи. Няма пипане с ръка. Те нагряват антифриза и двигателя загрява до номиналната си температура. Свали скоба № 8 и ще видиш от къде идва проблема. Пиши после какво става.

Добре утре ще го отворя и ще пиша :yes:

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 08 Яну 2011, 21:53

Сори - не съм се изразил ясно. Прав си. Но там всичко малко или много се загрява от номер 1.

По темата - колегата да смени и другия термостат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 46/320d
Мечтае да кара: самолет

Мнение от AUDI-6EFFFFFFFA » 09 Яну 2011, 14:02

Колега свали малкия термостат и духни през него ако премине въздух хвърляй го както беше казал един колега Димитров мисля че.Според мен щом незагрява повече от 6о градуса си за смяна на голям термостат.А ЕГР-клапана го поразлоби вкарай една шлаовна и смучи много яко и виж дали отваря и затваря може да се е запечатил със сажди както обикновенно става, а в рядки случаи се къса менбраната, от което вече нито водата ще се загрява бързо в топлообменика нито ще ти работи малкия термостат.Търси причините в големия термостат и в ЕГР клапана.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 09 Яну 2011, 17:37

Zagy написа:Не ти е това проблема. Смени и другия термостат.

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stanoi4o » 09 Яну 2011, 18:11

колега смени големия термостат малкия и да е развален колата пак трябва да си загрява само че по бавно
BMW 320 D

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 10 Яну 2011, 15:23

:nono:
При работещ голям, но неработещ малък - яко ръчки иначе няма да видиш 12 часа!
А ако караш извънградско...забрави :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stanoi4o » 10 Яну 2011, 19:16

моя малкия беше развален даже някой преди мен и частите му беше извадил в термостата нямаше нищо беше кух вътре но си вдигаше стрелкат на 12 часа
BMW 320 D

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 10 Яну 2011, 19:28

A защо го отвори тогава?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stanoi4o » 10 Яну 2011, 19:32

защото ми загряваше по бавно зимата но стрелката си вдигаше на 12 часа
BMW 320 D

Следваща

Назад към E46