Питане за музика

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Re: Питане за музика

Мнение от ZLATEN » 06 Яну 2011, 16:13

JIKI_RACER написа:
rottweiler написа:Да р.....:

Няма кво да ровиш ,жици във вратата няма ;) . Намери си средночестотните говорители за в таблото . Мойте висят на вратите 1 година за красота :)

жици в някои инсталации има - мойта например имаше и само закачих говорителите
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 09 Яну 2011, 2:43

Добре а някой фен като мен който не обича силна музика а просто невероятно качество..Побърках се да сменям звуково карти вкъщи по за 500-700-1200лв така че всичко друго ми се струва много зле като звук за колата оле майко....Интересува ме конкретен модел колони подходящи за нашите кораби марката и цената не са от значение..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 09 Яну 2011, 17:41

BABHOMED написа:Добре а някой фен като мен който не обича силна музика а просто невероятно качество..Побърках се да сменям звуково карти вкъщи по за 500-700-1200лв така че всичко друго ми се струва много зле като звук за колата оле майко....Интересува ме конкретен модел колони подходящи за нашите кораби марката и цената не са от значение..

Аз не виждам голяма файда от наливането на 2,5,10 хил. лева в музика за колата, защото от различни шумове на двигател, гуми, въздух и тн няма как да чуеш всичко от музиката. Ако ще и с колони, усилвател и ресивър за 100 000лв да си.

Според мен по-добре да налееш тези пари в тунинг-мунинг и разни тем подоби и да си купиш колони, усилватели и ресивъри за в къщи + звуко изолация.

Мой съвет. Намери някоя е34 с хай-фай свали я и си я монтирай на колата заедно с оригинален касетофон и чейнджър за него. Ако това не ти стига монтирай някакъв бас в багажника и до там. Ако и това не те задоволи купуваш това... http://www.di-tradebg.com/?cid=13&NewsId=35 и облепяш навсякъде където може. Това трябва да подобри звука в колата.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 09 Яну 2011, 18:25

Zubcho написа:..... Намери някоя е34 с хай-фай свали я и си я монтирай на колата заедно с оригинален касетофон и чейнджър за него. Ако това не ти стига монтирай някакъв бас в багажника и до там....

:yes:
Дори и бас не бих сложил ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 09 Яну 2011, 21:39

Zubcho написа:
BABHOMED написа:Добре а някой фен като мен който не обича силна музика а просто невероятно качество....

Мой съвет. Намери някоя е34 с хай-фай свали я и си я монтирай на колата заедно с оригинален касетофон и чейнджър за него. Ако това не ти стига монтирай някакъв бас в багажника и до там. Ако и това не те задоволи купуваш това... http://www.di-tradebg.com/?cid=13&NewsId=35 и облепяш навсякъде където може. Това трябва да подобри звука в колата.

Поздрави

Стига с това Хай Фай Май , че вече на смях ме напушва.
С 20 годишните изгорели говорители ли ? или с умрелото кастофонче и усилвателче..
Има високи класове плъери и говорители и ако си мераклия в комбинация с изолация и 2 3 хиялди лева ще чуваш като слушаш..
Мойта е налепена с изолация , мотора е брутално тих , генерацията е както трябва и мога да кажа ,че даже шума от гумите не се чува изобщо, музиката на 160 се слуша намалена и си се чува.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 09 Яну 2011, 21:42

Имам предвид нещо по нормална без изолация че не ми се корми всичко :) ....Избрал съм що годе качествен плеар мисля да мина без стъпала а само с филтри и някои колони но нз какви и именно това ви питам ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 09 Яну 2011, 21:45

Ами опиши тогава дословно направеното от теб по музиката на колата и да заключваме темата.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 09 Яну 2011, 21:48

Мога да кажа само едно -хубавия звук струва пари!
Обедих се в това сам и всичко това го казвам защото го изпитах сам!
И когато си копувате качествени говорители внимавайте с каква мощност са да не се окаже ,че ще е трудно да намерите с какво да ги храните!

Поздрави на всички!
BMW Service Team

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 10 Яну 2011, 0:32

IAV написа:Мога да кажа само едно -хубавия звук струва пари!
Обедих се в това сам и всичко това го казвам защото го изпитах сам!
И когато си копувате качествени говорители внимавайте с каква мощност са да не се окаже ,че ще е трудно да намерите с какво да ги храните!

Поздрави на всички!

Oбикновено се случва обратното.
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

Потребител
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от alexyov » 27 Сеп 2012, 1:55

Здравейте, имам питанка, сметнах че тука е добро място. Наскоро станах собственик на е34 91г m50b20 и една от основните промени по колата са оригинален салон от 540 Individual по всяка вероятност с hi-fi озвучаване, но това доведе до един проблем. Оригиналните говорители ги няма и в търсене на заместители попаднах на уловка. Дупките за болтовете на предните кори не отговарят на сегашните стандарти (130мм са малки 165 - големи), дупките на таблото също са със странен размер по спомен разстоянието между болтовете беше около 7см (там също съм пробвал да сложа най малкия говорител - 87мм, едвам вкарах магнита). За сведение разстоянието между болтовете на кората е 145мм и 165мм-в говорител не пасва. Та какви са възможностите за оригинални говорители в е34 и отговарят ли на днешните стандарти?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 540i
Мечтае да кара: Z4 M

Мнение от p01s0n » 04 Юли 2013, 18:03

Днес си монтирах CD Alpine и усилвател Audison. Утре чакам DLS двукомпонентни 13 см за отпред, а отзад сложих Hertz ESK 165L пак двукомпонентни и там дойде проблема за който искам да ви питам. Фабрично отзад говорителите са 13 см и кутииките за тях вече са малки за този Hertz. Баса изобщо не ми харесва как се чува и в същото време говорителите само съм ги пуснал в дупките и не съм ги хванал с нищо за ламарината, защото мога най - много една видиика да хвана по този начин...
Дайте някакви идеи как да го реша този проблем и да се чува както трябва и да си хвана по някакъв начин говорителите да не подскачат. От Е46 кутиите за кората са за 17 см, ако не се лъжа и те дали ще станат и за моите кори?

Предишна

Назад към E34