Питане за Печка в е34 525тд

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: AZLK,VAZ,OPEL,Renault,BMW
Мечтае да кара: Запорожец стар модел

Питане за Печка в е34 525тд

Мнение от bat_mial » 06 Яну 2011, 14:49

Здравейте колеги,
може да прозвучи тъпо питането ми, но не мога да разбера имам ли серийно монтирана печка в колата. Борда ми е от малкия. Има там единственно копче за температура и едно мемори, освен тези за часовника и датата. На дисплея точно до часа има и един знак с изобразено часовниче, който си седи постоянно. Лятото когато взех колата се случваше вътре да е страшен мор, в други дни точно обратното при еднакво слънчево време и едно и също място на паркиране на колата (на открито и на слънце). Забелязах, че от този борд има един особен шум (бучене) дори и когато колата не е запалена. Оттам започнаха догадките. Някой ми подхвърли , че това се чува от печката, която е настроена и се включва в определен час и все се канех да я закарам при някой техник да погледне какво що. Сега откакто стана зима, шума го има вътре в купето е нормално студено. Другата аномалия беше, че парното ми не работеше лятото изобщо, сега работи безпроблемно. Познат сподели , че колата може да има печка заводска, но борда да е сменен и затова да не функционира правилно.Още на 5-6 минута се усеща топлинката вътре. Сигурно ме сметнахте за 6-ти номер вече с толкова заблудени питания, но с колата определено нещо се случва и не мога да разбера. В пълен шаш съм помагайте :)
Око за око, паста за зъби.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Re: Питане за Печка в е34 525тд

Мнение от ddddk » 06 Яну 2011, 16:11

Здравей колега,

Отваряш предния капак.
Минаваш от към десния калник.
Гледаш под тръбите на климатика дали има едно тяло, в което влизат и излизат разни тръби и маркучи. Това е.

Ако нямаш климатик, говоря за зоната между изпускателния колектор и стената/ботуша на амортисьора или по друг начин казано под кутията на компютъра.

Поздрави,
Д
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 06 Яну 2011, 18:19

щом си с малкия борд,едва ли има печка...просто няма какво да я управлява (говоря за оригинална)
твоя борд би трябвало да е с 6 копчета....а за управлението на печка трябват минимум 10 ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 06 Яну 2011, 21:12

Колегите први;но те насочиха да видиш дали имаш първо самата печка!Да не се окаже че може да имаш само вентилация!
Борда за печката е с 10 бутона!
А моята кола беше с печка но бяха свалили борда!И печката не функционираше на никъде!
Също така в багажника под лявата кора трябва да имаш акомулатор-12волта 25ампера,но само ако имаш печка!
А ако се окаже ,че имаш печка пиши едно лично за управление за нея!
Поздрави!
BMW Service Team

Потребител
Аватар

Мнение от bat_mial » 07 Яну 2011, 22:03

Така :) Благодаря на всички за отзивите първо :) Добавям снимков материал. Проверих под климатика нямам нищо, съответно няма и печка. Отзад съответно надигнах при резервната гума и не намерих нищо, надигнах и при стопа - нямаше малко акумулаторче. На последните снимки показвам малкия борд и имам питане за него. Този бутон за "мемори" всъщност тогава за какво служи? Активен е надписа "МЕ" и на часа и на температурата ако се превключи.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Яну 2011, 23:07

Всичко хубаво ама нямаш печка ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bat_mial » 07 Яну 2011, 23:15

_65536_kb_sec_ написа:Всичко хубаво ама нямаш печка ;)

Питах друго за бутона "МЕ" каква му е функцията...че няма печка разбрах го.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 07 Яну 2011, 23:21

bat_mial написа:...Този бутон за "мемори" всъщност тогава за какво служи?...

Бутона МЕМО не е MEMORY a си е точно MEMO (напомняне). Когато функцията е активна включва зумера навсеки час за напомняне (да не изпуснеш новините по радиото напр.) :D

Назад към E34