обороти проблем
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
обороти проблем
колата е е39 520 и имам проблем с оборотите на свободна скорост ги върти да гасне и като е вкараш рязко в оборот на скорост като искаш да смениш скорота с по голяма задържа оборотите та даже и леко се изфорсирва като е студена колата го няма проблема та дори и като загрее появява се след като я изгася и пак запаля започва да прави тези мизерии на диагностика нищо не показва смених дросел и ланда сонда същата работа.
Re: обороти проблем
Датчк за температурата на мотора. Видях го в друга тема същото , датчика дава грешна информация на компа че е студен мотора ( а той е загрял ) и се изфорсира сам ( демек компа подава командата ама не в час ). На диагностика излиза и се проверява каква температура отчита датчика и всъщност колко е загрял мотора ако има очевадни разлики сменяй. Успех 

- nikol78
-
-
vladobate написа:Датчк за температурата на мотора. Видях го в друга тема същото , датчика дава грешна информация на компа че е студен мотора ( а той е загрял ) и се изфорсира сам ( демек компа подава командата ама не в час ). На диагностика излиза и се проверява каква температура отчита датчика и всъщност колко е загрял мотора ако има очевадни разлики сменяй. Успех
ама при мен диагностиката не показва нищо имам датчик ще го сменя да вида какво ще стане.

- marione1
- Потребител
-
- Кара: Е 39
- Мечтае да кара: Х 6
- Детайли за колата: 520 , 150 коня , зелен металик
Преди да го сменяш отиди но друго място да ти направят диагностика.Аз имах подобен проблем с оборотите и се оказа датчика на коляновия вал.При диагностиката си излезе.
Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Аз залагам освен на даткик колянов или рапределителен вал също и на ламбда сонда/и. Ламбда сондиде излизат като стойности на диагностиката, а не директно като грешки ако са станали мудни и не работят в коректния диапазон.
Ако бъркам нещо нека ме поправят, не съм много на ти с диагностиките, но това съм го забелязъл от опит за сондите.
Ако бъркам нещо нека ме поправят, не съм много на ти с диагностиките, но това съм го забелязъл от опит за сондите.
колега има ли развитие при теб 4е и аз го имам този проблем .отворих дебитомера оба4е си е наред .сменил сам дат4ика на кв.вал преди и си продалжава проблема на диагностика при четири пс-та на последното излезе дебитомер но не гарантира за него.карам 1.8ис и проблема е много кофти
Така като кажете на диагностика нищо не показва , на място ли ви ги правят тея диагностики само и само за грешки ли гледат. Няколко мнения вече има че диагностиката не е само зяпане в монитора ами трябва и нещо в кратуната да има . Искайте живи данни и в движение и на място и да се гледат стойности ако има разлики от стокови и т.н. Някои от възможните проблеми е именно в различни стойности ,а не в липсата на такива като как например се хваща ленива сонда и колко отчита датчика за темп. на охл. течност а всъщност колко е темп. в момента реално, ей такива неща трябва да се сравняват и отчита не само какво е изгоряло или кви грешки изписва. За диагностика за Пловдив мога да препоръчам колега от форума на ЛС, поне го знам ,че мисли с главата си. Успех и си искайте диагнозата , а не само да плащате за диагностика.
- nikol78
-
-
след доста ходене по мъките се оказа че е от ASC - то и е от тоците нещо няква идея за майстор 

- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
При мен това вдигане на оборотите се оказа от ТЕРМОСТАТА(постоянно държеше отворен големия кръг и двигателя студен-оттам проблем с изпарителя и не загряването му ) колкото и невероятно да се стори на един майстор(явно искаше да изкара доста повече пари от мене).Смених и проблема изчезна 

nikol78 написа:след доста ходене по мъките се оказа че е от ASC - то и е от тоците нещо няква идея за майстор
НЕ СЕ КАСАЕ ЗА МАРКАТА БМВ

Имам съм случай с автомобил,при който алтернатора правеше проблеми,на моменти спираше да зарежда,но за много кратко време,и след това възобновяваше работата си........от "освобождаването" на товата на алтернатора,дроселовата клапа,повишаваше оборотите и веднага след това ги сваляше,когато алтернатора започваше да зарежда.......всичко това се случваше много бързо и се получаваше ефекта-нестабилен празен ход!
Незнам това дали може да се случи при точно този модел на БМВ

- nikol78
-
-
след дълго ходене по мъките останових че проблема е от ASC то със вклучено колата има проблем с исклучено работи перфектно смених компа на абс моторче ASC и пак същото

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
А де... че то какво се променя като го изключиш? Механично, имам предвид...
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
bmw_n00b написа:А де... че то какво се променя като го изключиш? Механично, имам предвид...
Нищо не се променя Румене.
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Ами и аз така смятам, ама щом има наблюдения, че така се оправя явно има някаква връзка. Преди бях че в един хамерикански форум, че може да се направи АСЦ-то да е изключено при запалване по подразбиране, а с натискане на копчето да се включва. Не че го препоръчвам, ама пък ако не се намери грешката... Тези аномалии са много изнервящи и трудни за откриване...
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2