обезвъздошаване
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320
- Мечтае да кара: m5 e60 edition race
- Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..
обезвъздошаване
Добър вечер вапроса ми е следния значи днес слагах антифриз на колата си която е е34 524 ТД и ми казаха че трябвало да се обезваздуши чрес някаква капачка на радиатора но аз не виждам такава ако някой знае как или въобще дали се обезваздошава да каже благодаря предварително
Бог прощава притежателите на БМВ не
- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
Re: обезвъздошаване
До капачката на радиатора се намира пробката за обезвъздушаване, отвори врътките на парното в червената зона, вдигни муцуната на звяра на някой тротоар и като загрее отвиваш пробката и ако има въздух, ще излезе от там и накрая трябва да излиза само чиста течност. Като между временно трябва да си следиш нивото на антифриза в казанчето на радиатора, парното трябва да духа яко топло. Общо взето това е процедурата! Успех!
- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..
мерси колега ще погледна утре дано стане а ако не пак ще има запитване 

E34 524TD (М51 двигател) е с отделно казанче от радиатора

Казанчето е разположено на стената която отделя двигателния отсек от купето в най-високата точка и системата би трябвало да се обезвъздушава сама (нямам личен опит с дизелите ....)

Казанчето е разположено на стената която отделя двигателния отсек от купето в най-високата точка и системата би трябвало да се обезвъздушава сама (нямам личен опит с дизелите ....)
- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
да точно така няма нищо по радиатора и е с отделно казанче и за тва ми стана чудно каде е тази пропка може би наистина сама се обезваздушава
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
_65536_kb_sec_ написа:Виж си термостатното дяло дали няма едно винтче
И аз търсих болт за обезвъздушаване там, но не видях

No 7 и No 10 са си обикновени болтове
No 7 Hex Bolt M6X50
No 10 Hex Bolt M6X100

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Mи значи по класическия метод - сипва се колкото може и на отворена капачка се гледа дали от малкото мъркуче което идва от радиатора не фъцка вода когато колата се форсира.
Ако вади плътна струйка е готово
Ако вади плътна струйка е готово

- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
Защо си мисля че като е с казанче няма нужда от обезвъдушаване понеже става отворена система и трябва само да доливаш в казанчето кокато не спре да гълта
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
наливаш смело палиш и държиш обороти тя сама се обезвъздушава,когато се обезвъздуши от тръбичката която връща вода от радиатора към казанчето трябва да е непрекъсната струята,като я гледаш в казанчето
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
и най-вече тръбичката която връща обратно да я провериш дали е отпушена, че аз почти цяла година съм карал необезвъздушен тдс.

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Номер 4 маркуче от схемата излиза от мястото където се навива капачката, а самата капачка има клапан с пружина - като се вгигне налягане, клапана в капачката се повдига и водичката и въздуха излизат навън през туй маркуче, което си виси свободно нейде там из коша. Тоест - самообезвъздушава се дизела.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- CivilWarrior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 520i vanus 94г.
golov_bg написа:наливаш смело палиш и държиш обороти тя сама се обезвъздушава,когато се обезвъздуши от тръбичката която връща вода от радиатора към казанчето трябва да е непрекъсната струята,като я гледаш в казанчето
Ей тук е разковничето ама да казвате само сама се обезвъздушава не е съвсем коректно, че всеки да вземе да намаа антифриза ,затваря капачката и газ. Е да ама не , и като се има предвид действията описани от цитирания колега и Стоян може да се каже ч,е не се самообезвъздушава а си има ред все пак и технологично време да отвори термостата да изгони въздуха през мъркучлето и като е постоянна струйката вече може да се затваря капачката и ей тук да допълня оставете колата още няколко минути да поработи за да качи работно налягане в системата и тогава гасете. Е те на това ако му викате самообезвъздушаване , щото и ако трябва някви пробки да развивате пак извършвате някакви елементарни дейности с определена последователност ама не и баете за да и помогнете да се обезвъздуши. Не ми се сърдете , исках да се подчертае че има последователност , а не ей така само сипваш и караш че бая народ така ще направи. Успех на всички.

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2