Ел.подгряване на предни подглавници

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Ел.подгряване на предни подглавници

Мнение от meha » 06 Яну 2011, 13:15

Вчера докато търсех една схема на бушони,забелязах,че на Е39 номер 20 предпазител е за електрическото подгряване на подглавниците на предните седалки :kuku:
Моят кожен салон се води комфорт пълен ел.пакет-електрическо регулиране във всички посоки на седалката,ел.задвижване на облегалката,компресор със надуване в кръста на облегалката ,чупеща се на "две" облегалка ,ел.подглавник,памет и подгряване на седалките и облегалките! Имам информация от оторизиран представител,че салона ми трябва да я има тази екстра,и най-вероятно са се били прекъснали кабелите които са в основите на подвижния ел.подглавник :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Та..........някой да каже нещо.......освен sadex-a :mhihi:
Разглобявал съм облицовката отзад на шоф.седалка,дето е жабката за списания,(при мен е с капаче,не е с ластик)и действително има много кабели,маркучи и т.н :mhihi: със сигурност се заемам със оправянето на тази екстра,но малко помощ няма да ми е излишна!
Довечера ще проверя дали работи подгряването на пасажерския подглавник,че не съм се возил там :mhihi:

П.С Пак ме изненада тва Бмв с нещо :mhihi: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Последна промяна meha на 06 Яну 2011, 13:54, променена общо 3 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Re: Ел.подгряване на предни подглавници

Мнение от LUBO 555 » 06 Яну 2011, 13:25

Здравей,колега.
Не пишеш дали имат подгряване седалките,щото моите имат всичко,което си посочил,пък нямат подгряване.
М/у другото,най добре се шофира на топли крака и студена глава.За кво ти е да ти грее на врата?
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 06 Яну 2011, 13:26

meha написа:Вчера докато търсех една схема на бушони,забелязах,че на Е39 номер 20 предпазител е за електрическото подгряване на подглавниците на предните седалки :kuku:
Моят кожен салон се води комфорт пълен ел.пакет-електрическо регулиране във всички посоки на седалката,ел.задвижване на облегалката,компресор със надуване в кръста на облегалката ,чупеща се на "две" облегалка ,ел.подглавник,памет! Имам информация от оторизиран представител,че салона ми трябва да я има тази екстра,и най-вероятно са се били прекъснали кабелите които са в основите на подвижния ел.подглавник :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Та..........някой да каже нещо.......освен sadex-a :mhihi:
Разгловявал съм облицовката отзад на шоф.седалка,дето е жабката за списания,и действително има много кабели,маркучи и т.н :mhihi: със сигурност се заемам със оправянето на тази екстра,но малко помощ няма да ми е излишна!
Довечера ще проверя дали работи подгряването на пасажерския подглавник,че не съм се возил там :mhihi:

П.С Пак ме изненада тва Бмв с нещо :mhihi: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

търси, търси щом салона ти е с такива екстри има и още една.... самоебачка за жени... скрита екстра е, и колата разбира по миризмата на женско дупе и я активира .... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сега майтапа на страна.... ако знаеш как електромагнитната индукция влияе в/у човешкия организъм и по точно в/у някои вътрешни органи изобщо няма да си включваш подгряването!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 06 Яну 2011, 13:47

Да забравих да спомена,че имат подгряване седалките и облегалките и работи безупречно(поне за сега :mhihi: ) управлението на подгрева ми е от конзолата с 2 бутона чрез които можеш да регулираш степентта на загряване( 3 зелени светодиода)
Луцифере :mhihi: ............Относно твойта скрита екстра която предлагаш,не я ща,че тогава мойта роля се губи :mhihi:
По принцип си прав за магнитното поле,но мисълта,че нещо не работи в колата ми влияе много по-лошо :mhihi:А и разговорите по мобилния телефон на ден,едва ли е по-малко облъчването :mhihi: Пък и подгрева не работи постоянно,а за много малко време :bchug:

П.С Илко,твоите греят ли :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 06 Яну 2011, 20:25

Нещо ми се струва, че си в грешка, баце. Няма подгрев на подглавниците, а и не виждам кой би се посрамил да сложи :dunno: Кажи какво точно пише при теб на бушона. Принципно номер 20 е за подгрева на задното стъкло, парното и електрическата перка на радиатора.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 06 Яну 2011, 21:05

Ми,може и да няма.....въпреки че преди малко като включих подгрева на 2-те седалки,на шоф.облегалка не грееше 100% ама на пасажерската май грееше,ама май :mhihi:
А защо,какво лошо има да сложиш подгряване на подглавника :roll:
Малко да се постопли времето,и като изровя кабеляка за към подглавника ще видиш ти :mhihi:

Илко мълчи още,което ме притеснява :mhihi:

Изображение
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 06 Яну 2011, 21:45

Ако разсъждаваме по пътя на логиката,щом са на отделен бушон,значи трябва да имат отделно копче за пускане.....
Аз лично за първи път чувам за подгряване на подглавниците. Според мен на тази схема превода е грешен.

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 06 Яну 2011, 21:58

Абе сега като поразгледах има на някои кабриота (мерц. СЛК) и на 7-ма серия (от е65 насам), но отзад само. Вероятно и мерцедес и ауди имат. Просто отпред е ненужно. Има активни подглавници са сметка на това, които при удар отзад ти подпират главата, измествайки се напред.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 06 Яну 2011, 22:06

Според английския на номер 20 е отопление на задното стъкло. Май е сгрешен превода.

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 06 Яну 2011, 23:09

На английски трябва да е headrest heating. И аз бях доста любопитен и затова направих малко разследване и се оказа че колегата ми го е имал това още на е34 ката си преди 5-6 години. Новата 5 и 7 серия си го имат, независимо дали са с cold weather package. Има го на предните седалки само на Х6 цата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 07 Яну 2011, 0:39

ей как ше ме карате събота на студа да разглобявам седалки :mhihi:
И мен ми се струва,че може би няма да има,но пък защо ще ми казват от оф.представител,че я има опцията :kuku:
Леле ако се окаже,че го имам това,ще имам нещо което Илко няма :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03`E39 530dA Exclusive; E34 520i

Мнение от pricheska » 07 Яну 2011, 1:30

meha написа:ей как ше ме карате събота на студа да разглобявам седалки :mhihi:
И мен ми се струва,че може би няма да има,но пък защо ще ми казват от оф.представител,че я има опцията :kuku:
Леле ако се окаже,че го имам това,ще имам нещо което Илко няма :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хаха :D Аз като нов във форума и по-точно в раздел Е39, целодневно прочитайки множество теми, останах с впечатление, че и други се стремят към неговото съвършенство и претърсват обстойно колите си - та да намерят някое винтче в повече дори, което колега да няма :D
Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 07 Яну 2011, 7:38

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Мога да Ви дразня с още мноооого такива дребни екстри за които едва ли бихте се сетили,но трябва да направим една отделна тема......

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 07 Яну 2011, 10:25

Ilko Ivanov написа::mhihi: :mhihi: :mhihi:
Мога да Ви дразня с още мноооого такива дребни екстри за които едва ли бихте се сетили,но трябва да направим една отделна тема......

айде де,време е вече да дадеш списъка :mhihi: преди време мисля Войков или Гьорцето беше пуснал един да те дразни,ама къде е Бог знае :mhihi:
Нямам нищо против да бъде в моята тема,която после ще преименувам вслучай,че нямам жица и бъда посрамен :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03`E39 530dA Exclusive; E34 520i

Мнение от pricheska » 07 Яну 2011, 11:28

Ilko Ivanov написа::mhihi: :mhihi: :mhihi:

:D съгласен съм. Дори може да предложа заглавие на темата: "Извънземните екстри на Ilko Ivanov" :D
Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !

Следваща

Назад към E39