Светна дюзата
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Re: Светна дюзата
KPETEH написа:Стара тема, но само да вметна. На е30 с м21 и умна дюза светна лампата, почна да притриса и да гасне по светофарите, та проблема е прекъсната връзка. Изключих я от куплунга и колата си работи и без тези сигнали, единственото е, че при запалване се форсира за момент, но не всеки път. Няма нищо фатално явно.
При мен просто светва и почва да тресе все едно мотора ще се откачи,и работи на бу-бу-бу-бу неравномерно все едно нещо я спъва,други симптоми няма.Гаси пали и всичко е ток.Умната ми дюза в основата долу леко хлабава ми се вижда,но я натисках бутах и всякакви такива е неще така си стои и тва е.Ако почне да го прави по често ще гледам за проблема за сега няма какво да и гледам просто.Като ходих на диагностика впрочем ми казаха че дюзата не е записала никаква грешка......
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
На мен с датчик кол. вал ми го направи същия номер и след почистване на буксата му не се е обаждал. И ако разбрах правилно предишния колега си кара с изключена умна дюза.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Да. Колата се движи вече година и половина с изключена умна дюза. Мотора е м21 без турбо.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:На мен с датчик кол. вал ми го направи същия номер и след почистване на буксата му не се е обаждал. И ако разбрах правилно предишния колега си кара с изключена умна дюза.
VladoBaCe можеш ли да ми дадеш някаква подсказка къде се намира тоя датчик и тая букса,че с датчици и тоци съм....мани бееееегай

Под стартера погледни и ще видиш кабелчето като го проследиш стигаш до буксата посока опред-назад успоредно на надлъжната ( мислена ) линия на колата. Буксата е хакната във въпросния датчик който е с правилна цилиндрична форма и е дълъг 56мм ( само цилиндричната част, отделно отзад завършва със вградена букса). Захванат е към блока чрез метална пластинка ( самия датчик е захванат пък за нея с болт с метрична резба и имбусна глава) и не я пипайте щото по тоя начин се определя разстоянието фиксирано е чрез шаблон до маховика и отстои от него на около 3-4мм. По-принцип окопчавате буксата и почиствате с контактен спрей или ако ви се заиграва вадите датчика след като отвиете болта с който е закрепен към пластината ( не цялата пластина не я пипайте) и го издърпвате в посока фаровете. Понякога особено първия път не е лесно щото мръсотия и т.н. с леко лашкане с ръката и дърпане излиза. Целта е да прегледате челната му страна която сочи към маховика за полепнали метални стружки и буклуци евентуално и механично почиствате ( датчика е магнито електрически и цилидрината част е някакъв магнит, не съм го блил ма лепне към метал ). След това по обратния път и това е , хубаво е като някаква профилактика. А и може да му замерите ел. съпротивлението с мултицет трябва да е в границите между 1150 и 1300 ома. ами това дано съм бил полезен. А и друго се сетих умната дюза като и се прекъсне веригата светва лампата в купето и друго тя и този датчик малко се дублират във функциите си и всъщност подават сигнал на DDE да се ориентира за всеки цилиндър кога и в каква фаза е та е нормално да продължи да си работи двигателя кат се прекъсне умната и функциите и се поемат от датчик кол. вал ако е читав иначе почват проблеми и оставаш на пътя. Та затова ми беше интересно практически възможно ли е и явно е така , както го описва колегата.ПС: И ся може Пресиян да ме закове ама да знае че го пиша да помогна с квото съм понаучил от него
и ако се намеси ще е интересно. 

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:Под стартера погледни и ще видиш кабелчето като го проследиш стигаш до буксата посока опред-назад успоредно на надлъжната ( мислена ) линия на колата. Буксата е х

Отделно Пресиян даже и да се намеси файда ник'ва.Видях какъв майстор е с очите си и мога да го послушам някой път,но няма да е в близките години.Нищо против не казвам жив и здрав да е, просто не е моят майстор.
Ми той от температурата се влияе доста. А за майсторите и те хора бе все ще сгрешат няма как важно е все пак очи да имаме да се погледнем. Успех на всички и мир братя, че иначе кво само телевизия ли да зяпаме, трябват и социални контакти. 

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:Ми той от температурата се влияе доста. А за майсторите и те хора бе все ще сгрешат няма как важно е все пак очи да имаме да се погледнем. Успех на всички и мир братя, че иначе кво само телевизия ли да зяпаме, трябват и социални контакти.
Ми значи като станат +-ови температурите ще ходя да клекам и да го диря това чудо.Ще му пъхна нещо да го зачиста контактен спрей и ако се обади направо карам към някоя пропаст.

Недей бе, гледам много ти е хубава колата пу-пу-пу да не и е уроки
и с тоа матор ще си изтребител. Ама що не и хакнеш един чип знайш ли кво гот ще и стане пък на тебе два пъти
. Аз съм сега с едно 318ТДС с чипче и е мно-о-го приятна за каране ма малко бързичко изпълва оборотомера не е кат М51-то то кат се отнесе и направо ми се губи съзнание кат ме залепи за облегалката
а пък с чип направо не ти требят самолетни билети да резервираш за някъде по-далечко , ставаш сутрин ( ама не много рано , не бързай
) , протягаш се и след сутрешния тоалет хоп на баварката и айдее да пиеш виенско кафе във Виена докато не е напекло слънцето как трябва

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:Ми той от температурата се влияе доста.
Владо ще ти е проблем ли да постнеш този датчик в реалОЕМ да го видя точно как изглежда и къде е ,че нещо неможах да се ориентирам явно правилно.Вчера нямаше какво да правя и викам да я кача на канала да видя,ама тц ,неориентиран съм си..

vladobate написа:Недей бе, гледам много ти е хубава колата пу-пу-пу да не и е урокии с тоа матор ще си изтребител. Ама що не и хакнеш....

Вай-вай-вай ма тя керосин требе да и наливаш вече бре и въздушен коридор да си искаш кат излиташ
Иначе ей го дзвера http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... &lang=enUS , ма как ще се ориентираш по това не знам.

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:Вай-вай-вай ма тя керосин требе да и наливаш вече бре и въздушен коридор да си искаш кат излиташИначе ей го дзвера http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... &lang=enUS , ма как ще се ориентираш по това не знам.

Иначе за датчика има напредък,поне знам как изглежда.

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
rottweiler написа:точно под стартера е. няма с какво да го объркаш. там е само той.
Мерси много на всички ,като се ориентирам и като я зачиста,или ще светне или ще чакам да го направи,но след почистването ще драсна с какви проблеми съм се срещнал.Мерси на всички

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
обаче не зная дали може да го видиш без да махаш стартера. щото на мен са ми големи ръцете и главата, а и нямам канал и просто беше наложително да го сваля

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2