Влизане на студен въздух в купето??!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ е39 2001г.
Влизане на студен въздух в купето??!!
Здравейте колеги, може би въпроса ми е неуместен но аз да питам. Значи прави ми впечатление, че когато завивам на ляво или дясно влиза студен въздух,а ако карам на право го няма това нещо. Въздуха влиза от около таблото дето е климатроника от страни на него, между таблото и края на мукета. Не знам да ли обяснявам правилно но не знам по какъв друг начин да го обясна
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Re: Влизане на студен въздух в купето??!!
При мен го имаше точно това усещане когато не ми работиха клапите на циркулационната помпа и от цялата дясна (пасажерска) страна ми духаше студено. Когато загрее колата спри някъде( да е в ниски обороти) и провери дали ти духа топло от дясната страна. Най лесно се разбира когато пуснеш да духа в краката и си сложиш ръката на духалката
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
Ами колега от парното от всякаде духа както трябва, и от доло дето са краката и от сякаде просто, там дето е ботуша за скоростната кутия нали от страни има едни като паци от мукета дето са от двете страни и от пазажерската и от шофиоркста страна е от там ми влиза студен въздух, самняваме да не би нещо от доло под колата да не е сложено как трябва.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
vladypetrov написа:Ами колега от парното от всякаде духа както трябва, и от доло дето са краката и от сякаде просто, там дето е ботуша за скоростната кутия нали от страни има едни като паци от мукета дето са от двете страни и от пазажерската и от шофиоркста страна е от там ми влиза студен въздух, самняваме да не би нещо от доло под колата да не е сложено как трябва.
Когато климатроника си достигне или надвиши зададената температура започва да пуска по малко студен въздух за да балансира температурата
- vladypetrov
- кандидат ентусиаст
-
А защо от това място от което го усещам колега т.е. не е от няко въздуховод, и защо само при завиване го прави.

- Йордан Василев
- Потребител
-
- Кара: Е-39 530И Е-30 320И М20Б20
- Мечтае да кара: Е-30 МPower
im0tep написа:При мен го имаше точно това усещане когато не ми работиха клапите на циркулационната помпа и от цялата дясна (пасажерска) страна ми духаше студено. Когато загрее колата спри някъде( да е в ниски обороти) и провери дали ти духа топло от дясната страна. Най лесно се разбира когато пуснеш да духа в краката и си сложиш ръката на духалката
здравей колега,аз имам същия проблем,от дясната страна духа само студено,всеки ми казва различни причини,ти как реше своя проблем?
- im0tep
- старши ентусиаст
-
Йордан Василев написа:im0tep написа:При мен го имаше точно това усещане когато не ми работиха клапите на циркулационната помпа и от цялата дясна (пасажерска) страна ми духаше студено. Когато загрее колата спри някъде( да е в ниски обороти) и провери дали ти духа топло от дясната страна. Най лесно се разбира когато пуснеш да духа в краката и си сложиш ръката на духалката
здравей колега,аз имам същия проблем,от дясната страна духа само студено,всеки ми казва различни причини,ти как реше своя проблем?
Проблема за това е клапите на циркулационната помпа или самата помпа. Свалят се клапичките и се почистват,защото обикновенно клеясват и се получава точно това,че не духа топло от едната страна. Ако от това не се оправи,вече разбрах,че и самата помпа може да се ремонтира. Прочети тази тема viewtopic.php?f=35&t=234427&start=0
- Йордан Василев
- Потребител
-
- Кара: Е-39 530И Е-30 320И М20Б20
- Мечтае да кара: Е-30 МPower
- shneider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: към мечтите си..
vladypetrov написа:А защо от това място от което го усещам колега т.е. не е от няко въздуховод, и защо само при завиване го прави.![]()
Колега, мислия че нямаш проблем с колата. От време на време усещам същото, особено при спускане и при по-рязък завои например. Мисля че се дължи на преместването на студения и топлия въздух в купето. Аз дори усещам ароматизатора който ми стои на задния въздуховод повече в такъе случай което говори точно за това.
- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
shneider написа:vladypetrov написа:А защо от това място от което го усещам колега т.е. не е от няко въздуховод, и защо само при завиване го прави.![]()
Колега, мислия че нямаш проблем с колата. От време на време усещам същото, особено при спускане и при по-рязък завои например. Мисля че се дължи на преместването на студения и топлия въздух в купето. Аз дори усещам ароматизатора който ми стои на задния въздуховод повече в такъе случай което говори точно за това.
И аз съм на това мнение

При мен става същото при два последователни завоя в противоположни посоки, макар и на друга кола.
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
Аз имам същото усещана при завой, само понякога! Мислех, че си въобразявам.
11 мнения
• Страница 1 от 1