акумулатор???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: акумулатор???
Zagy написа:И аз опрях до нов акумулатор... кажете струва ли си да взимам нещо от сорта на Бош или Варта, или да речем един български акумулатор ще ми свърши работа. Нямам и никаква представа как им вървят цените в момента...Ампеража и стартовия ток ги знам колко трябва да са - чудя се каква да е марката...
Вземай марка, за да не повториш моите премеждия

Аз съм все още с оригиналния, но ако вземам сега ще е или Варта или Бош
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И аз все това чувам - мислех си, че българските акумулатори също стават, защото дори марковите ги правят в Източна Европа, та си мислех, че качеството е практически същото. Някакви наблюдения?
Si non confectus, non reficiat.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Стават карах с Искра 2 години, а акумулатора беше на 4г и екстра работеше никаква грижа, на колата на баща ми монбат изкара 6г и я продаде с него без никакви проблеми.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Zagy написа:И аз все това чувам - мислех си, че българските акумулатори също стават, защото дори марковите ги правят в Източна Европа, та си мислех, че качеството е практически същото. Някакви наблюдения?
Искра - чисто нов го взех и ме изкара 2 години след което заминаха 2 клетки.
Монбат - чисто нов, на шестия месец протече отстрани (спукана пластмаса)

Манети Марели - колата я взех с него, не знам на колко беше но 3 години я карах с него и я продадох така, никакви проблеми
Преди няколко месеца като взех е46-цата оригиналния акумулатор беше тотално умрЕл и колегата Димитров ме обзаведе с Банер, за сега доволен, в студовете върти като откачен.
Не съм някой който само кара, подръжката е на ниво и по това съдя че българските акумулатори поне за мен не са стока...но знам и доста доволни хора, може би в по-малките амперажи да се представят добре!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
До голяма степен има значение и начина на употреба на автомобила, ако се кара рядко с какавто и да е акумулатор и не се ли зарежда живота му се скъсява, пък и акумулатора си е както всичко останало до късмет. Въпроса е да си отцелил оптималното цена- качество, в което не марката е толкова определяща, хубавото е че имат гаранции и това спасява положението
Другото важно е да е с ампеража, с който е бил и оригиналния или поне близо и да не го надвишава прекомерно, понеже динамото няма да успява да го зарежда напълно и бързо ще умре. Успех в избора 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

може и да стават, но сигурно аз съм попаднал пак на някоя дефектна бройка - при мен се нулираше таблото, премигваха фарове и т.н.
Същият този акумулатор (беше около 80 амперчаса) го сложих в Тойота и кара вече повече от година, но естествено му нямам много вяра (Тойотата е с два акумулатора)
Същият този акумулатор (беше около 80 амперчаса) го сложих в Тойота и кара вече повече от година, но естествено му нямам много вяра (Тойотата е с два акумулатора)
Само Банер се прави в Австрия, останалите изброени марки са Източна Европа и по-надолу
Мисля че по показател цена-качество това би било най-добрия избор
Е тука малко инфо, може да си сравните и цените по марки и модели: http://www.planetbatt.com/marka.php?id=7

Мисля че по показател цена-качество това би било най-добрия избор
Е тука малко инфо, може да си сравните и цените по марки и модели: http://www.planetbatt.com/marka.php?id=7
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Мое мнение- български акумулатор, монбат ли беха, комбат ли незнам, но никога вече...
Да трепера аз дали ще запаля всяка сутрин при -5 градуса, ай сектир от тука...

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Банер е добро попадение,чувам все хубави неща за тях 

- Stefan_666
-
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: F02 760Li individual
Ще ползвам темата да питам нещо да не отврарям нова.
Та въпроса ми е:
Колата я взех с акумулатор БМВ 90 Ач. от страни има перфорирана една дата 2008-ма 10-ти месец и над нея пише нещо от сорта на:
"without recharge until this date"
Въпроса ми е какво значи тази дата?Тогажа е произведен, до тогава е годен или нещо друго?
Другия въпрос ми е свързан с part номера на въпросния акумулатор.
Номера е:
S: 61 21 8 381 769
AW: 61 21 8 381 768
Защо има два намера и защо в сайта на Дару кар за първия номер пише че не съществува?
Та въпроса ми е:
Колата я взех с акумулатор БМВ 90 Ач. от страни има перфорирана една дата 2008-ма 10-ти месец и над нея пише нещо от сорта на:
Въпроса ми е какво значи тази дата?Тогажа е произведен, до тогава е годен или нещо друго?
Номера е:
Защо има два намера и защо в сайта на Дару кар за първия номер пише че не съществува?
Последна промяна Stefan_666 на 04 Яну 2011, 22:16, променена общо 1 път
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Stefan_666 написа:Ще ползвам темата да пирам нещо да не отврарям нова.
Та въпроса ми е:
Номера е:
Пише че до тази дата няма нужда от излишно зареждане,предполага се че си издържа до това време без допълнителни зареждания,освен ако не е припаднал,разбира се

- Stefan_666
-
-
Щом до тогава не се нуждае от зареждане, кога ли ще е произведен?Как мога да разбера?И как да разбера дали е оригинален или е някое менте дубликат?
- firetux
- Потребител
-
- Кара: ше AS71
Според мен "without recharge until this date" означава, че до датата не е бил презареждан от тях в сервиза...тъкмо четох в инструкцията - If necessary, have the battery checked
and recharged by BMW Service.
and recharged by BMW Service.

- Stefan_666
-
-
На минусовата клема има издълбано 07, това дали е годината на производство или е нещо друго?
- ...E46...
- Потребител
-
- Мечтае да кара: М6
взех ВАРТА Д15 63ач,колата е Е46 316и 99г,въпроса ми е нормално ли е 13.8в-13.9в зареждане от колата? В сервизната книжка на акумулатора пише 14.1в+-0.3в
не искат да ми заверят гаранцията