Грешка 54

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Грешка 54

Мнение от pavkaaa » 04 Яну 2011, 20:07

Здравейте колеги!
От вчера имам следния проблем-колата е BMW 530d с автоматична скоростна кутия, при запалване и включване на директна колата изминава около 20-тина метра и спира да ускорява, като само се форсира на място. След диагностика излиза грешка 54, след като се изтрие тя отново излиза. Кутията не е обслужвана, но до сега не съм имал проблем с нея. Моля помагайте! :bowdown: :bowdown: :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Грешка 54

Мнение от mad_presley » 04 Яну 2011, 20:12

И на коя диагностична програма излиза тази грешка, в кой модул...един такива "маловажни" подробности, които е нужно да споменеш, ако търсиш помощ във форум.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530d "99
Мечтае да кара: X6

Re: Грешка 54

Мнение от tonilom » 05 Яну 2011, 19:19

Колега,карам същия автомобил и преди месец правих ремонт на моята кутия.Колата ми е на 270000 и кутиятя не беше пипана.Проблeма беше същия.При мен излизаше грешка 55 хидравличен модул 5-та предавка.Като отвориха кутиятя маслото беше черно и миришеше на изгорял кабел,имаше и стружки.Майстора ми смени дисковете и турбината(хидросъединителя).Колата тръгна нормално но след около 30 км влезе в авариен режим и излезе същата грешка.Наложи се смяня на хидроблока с друг, взех втора употреба.минал съм вече около 1200 км и(да чукна на дърво) всичко е наред.Цялото упражнение ми излезе към 3000 лева.Дано ти се оправиш с по-малко пари.Късмет!

Назад към E39