БМВ Е39 тресе на място ( май работи на 5 цилиндъра)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: БМВ Е39 тресе на място ( май работи на 5 цилиндъра)
генерацията това са изпускателните тръби.... шапламента.. турбината и тръбите след турбината.
имай предвид, че буталата трябва да са с еднакво тегло.... може и само едно да смениш
имай предвид, че буталата трябва да са с еднакво тегло.... може и само едно да смениш
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
LUCIFER'S написа:генерацията това са изпускателните тръби.... шапламента.. турбината и тръбите след турбината.
Но това трябва да се направи като хората .Иначе ще полети навьн
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- balabana2001
- Потребител
-
- Кара: BMW 525dA
Здрасти на всички пак. Това според вас пеперудка ли е че аз не мога да преценя вижда съм ги само на една снимка здрави и на мястото им в смукателния колектор ? Намерили са я между клапаните.
Оказа се чи има и второ надрано бутало ( на четвърти цилиндър), дали и то трябва да се сменя поне на снимката пораженията не са кои знае какви по него. Предполагам че налягането при самовъзпламеняване е огромно дали може буталото да се счупи при тези наранявания или може да се кара така
Обявиха ми цена 400лв за цял комплект части на цилиндър. Това според вас как е като цена предполагам че и труда е толкова
Оказа се чи има и второ надрано бутало ( на четвърти цилиндър), дали и то трябва да се сменя поне на снимката пораженията не са кои знае какви по него. Предполагам че налягането при самовъзпламеняване е огромно дали може буталото да се счупи при тези наранявания или може да се кара така
Обявиха ми цена 400лв за цял комплект части на цилиндър. Това според вас как е като цена предполагам че и труда е толкова
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
пеперудка е тва....
Сега колега да ти кажа относно буталата... може и така да стане да се кара, но може и да не стане, ЗАЩОТО! Когато нещо удари в буталото, клапаните и в главата самото бутало освен нараняване по челото му което се вижда с просто око се получава и подбиване по надолу- при полата на буталото; в ушите на буталото (там където е набит буталния болт); при буталния болт и фтулката на биелата; при биелата, черупковия лагер и коляновия вал. Получват се подбивания/хлабини, които когато загрее мотора и почва да трака/чука от тях! Случва се понякога и строшаване на бутало, огъване на биела или ако има шупла коляновия вал строшаване..... Това чукане разбира се може да се установи само когато сглобиш мотора и когато позагрее, ако много са споменатите поражения. ще чука и на студен мотор.... надявам се да си разбрал за какво ти говоря, че с такива проблеми трябва да се чуе как работи мотора за да се разбере, защото и да мериш пак не можеш да хванеш отклоненията до като не запалиш мотора. Най добре е да се сменят... защото никой не може да ти каже- стават затваряй мотора така...
П.С. Биели ако сменяш пак им виж теглото!
Сега колега да ти кажа относно буталата... може и така да стане да се кара, но може и да не стане, ЗАЩОТО! Когато нещо удари в буталото, клапаните и в главата самото бутало освен нараняване по челото му което се вижда с просто око се получава и подбиване по надолу- при полата на буталото; в ушите на буталото (там където е набит буталния болт); при буталния болт и фтулката на биелата; при биелата, черупковия лагер и коляновия вал. Получват се подбивания/хлабини, които когато загрее мотора и почва да трака/чука от тях! Случва се понякога и строшаване на бутало, огъване на биела или ако има шупла коляновия вал строшаване..... Това чукане разбира се може да се установи само когато сглобиш мотора и когато позагрее, ако много са споменатите поражения. ще чука и на студен мотор.... надявам се да си разбрал за какво ти говоря, че с такива проблеми трябва да се чуе как работи мотора за да се разбере, защото и да мериш пак не можеш да хванеш отклоненията до като не запалиш мотора. Най добре е да се сменят... защото никой не може да ти каже- стават затваряй мотора така...
П.С. Биели ако сменяш пак им виж теглото!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Мойто 530D ръчка има ли пеперудки?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- balabana2001
- Потребител
-
Май само автоматика има пеперудки но не съм сигурен
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
boksioraE39 написа:Мойто 530D ръчка има ли пеперудки?
Много е вероятно да нямаш, но все пак е хубаво да погледнеш. Свали кората на мотора и с напипване виж дали имаш вакумния актуатор под колектора. Дано си късметлия

Иначе колегата горе е прав - всички автоматици имат пеперудки.
Si non confectus, non reficiat.
- balabana2001
- Потребител
-
Значи ето го резултата от засмукани пеперудки сега вече събрах пъзела
Април 2010
Счупена ос на турбо-то - ново турбо+смяна+ново масло защото може да са попаднали стружки в маслото=2500лв
Декември 2010
Два криви клапана на 6 цилиндър и губене на компресия при отварянето се видя че има начукани две бутала следователно смяна на 8 клапана
8 клапана, гумички гарнитури болтове - 500лв
труд и райбероване на леглата на клапаните 200лв
Принципно както Луцифер казва трябва да се сменят двете бутала и биелните лагери като гледам това ще е още 1000лв части и 400лв труд
Сиреч до тук 2500лв +700лв = 3200 лв ( нервите не ги броим) и евентулано още 1400 лв = тотал 4600 лв
Лошото е че този проблем като гледам едва ли може да се хване на кола на старо ( освен може би по цената въпреки че аз за мойта дадох 17 000 лв) освен ако според мен не се свали колектора преди да я купиш но и тогава едниствено можеш да прецениш какъв е риска само ако една или повече пепердуки ги няма. Ако са махнати всичките пак си е на късмет може вече белята да е станала но може и да не е.
Април 2010
Счупена ос на турбо-то - ново турбо+смяна+ново масло защото може да са попаднали стружки в маслото=2500лв
Декември 2010
Два криви клапана на 6 цилиндър и губене на компресия при отварянето се видя че има начукани две бутала следователно смяна на 8 клапана
8 клапана, гумички гарнитури болтове - 500лв
труд и райбероване на леглата на клапаните 200лв
Принципно както Луцифер казва трябва да се сменят двете бутала и биелните лагери като гледам това ще е още 1000лв части и 400лв труд
Сиреч до тук 2500лв +700лв = 3200 лв ( нервите не ги броим) и евентулано още 1400 лв = тотал 4600 лв
Лошото е че този проблем като гледам едва ли може да се хване на кола на старо ( освен може би по цената въпреки че аз за мойта дадох 17 000 лв) освен ако според мен не се свали колектора преди да я купиш но и тогава едниствено можеш да прецениш какъв е риска само ако една или повече пепердуки ги няма. Ако са махнати всичките пак си е на късмет може вече белята да е станала но може и да не е.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега и на 50 хил да е пак трябва да се махнат тези насекоми
При теб не са били махнати а са били някъде там и по някое време са изпаднали, кофти случка но нека се замислят всички с пеперудки дали си заслужава да треперят дали ще се счупят или не!

- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
колега, евала че си решил да оправиш нещата - има хора, които като стане нещо такова, викат на майстора сглобявай я там с минимални разходи, та да мога да я продам. а че след това някой ще я вземе да се мъчи с нея, не им дреме.
и аз така по моята гледам да правя каквото си трябва, макар че за джоба не е приятно.
късмет!
и аз така по моята гледам да правя каквото си трябва, макар че за джоба не е приятно.
късмет!
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
kamendc написа:колега, евала че си решил да оправиш нещата - има хора, които като стане нещо такова, викат на майстора сглобявай я там с минимални разходи, та да мога да я продам. а че след това някой ще я вземе да се мъчи с нея, не им дреме.
късмет!
Така е но при теб един матор струва 300-400лв. целия..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- balabana2001
- Потребител
-
Много време мина откакто съм пускал тази тема цели 5 години - само исках да ьпдейтна всички фенове на марката.
Още си карам същата кола от тогава насам съм навъртял 75000 км без напрактика сериозни проблеми по двигателя, което не е кой знае толкова много де, но все пак показва и доказва какви части и материали се вграждат в тези коли.
Ако други колеги са минали през същите проблеми описани по-горе да знаят че има достатъчно ресурс в тези двигатели.
Още си карам същата кола от тогава насам съм навъртял 75000 км без напрактика сериозни проблеми по двигателя, което не е кой знае толкова много де, но все пак показва и доказва какви части и материали се вграждат в тези коли.
Ако други колеги са минали през същите проблеми описани по-горе да знаят че има достатъчно ресурс в тези двигатели.
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2